Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόδειγμα Αρχιτεκτονικών


achrysov

Recommended Posts

Κάνω αρχιτεκτονικά στο Autocad και χρειάζομαι βοηθεια. Μπορεί κάποιος να μεταφορτώσει στα downloads ή εδώ, κάποιο αρχιτεκτονικό που έχει κάνει (κάτοψη, τομή και όψη) που να είναι πλήρες (με τα πινακάκια και όλα) ?

Πιστεύω θα βοηθήσει αρκετό κόσμο.

 

Ευχαριστώ!

-----------

Κανένας ??????

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Δες στην κατηγορία Downloads => Αρχιτεκτονικά => Μελέτες - Βοηθήματα

Τι ακριβώς θέλεις να βρεις; Να πάρεις μια ιδέα για το πως μπαίνουν τα πινακάκια, οι συμβολισμοί για τα ανοίγματα, τις στάθμες, κτλ?

 

http://www.michanikos.gr/files/category/58-34-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τόσα πράγματα έχει εκεί achrysov! Τίποτα δε σου κάνει; Να ανεβάσει κάποιος δικιά του μελέτη μάλλον απίθανο! Μια ακόμα συμβουλή είναι να πας σε κάποιο βιβλιοπωλείο με επιστημονικά βιβλία.Ψάξε για βιβλία Αρχιτεκτονικού Σχεδίου! Πάρα πολλά θα βρεις για να πάρεις όχι μία, αλλά 1000 ιδέες για τον τρόπο σχεδίασης! Ενδεικτικά:

 

http://www.papasotiriou.gr/results.asp?Searcher_FieldsCount=4&Searcher_FieldName_0=Title&Searcher_Weight_0=2&Searcher_SearchPhrase_0=%C1%F1%F7%E9%F4%E5%EA%F4%EF%ED%E9%EA%FC+%D3%F7%DD%E4%E9%EF&Searcher_FieldName_1=ISBN&Searcher_Weight_1=&Searcher_SearchPhrase_1=&Searcher_FieldName_2=Author&Searcher_Weight_2=1%2C1&Searcher_SearchPhrase_2=&Searcher_FieldName_3=Publisher&Searcher_Weight_3=&Searcher_SearchPhrase_3=&Searcher_FieldName_4=Summary&Searcher_Weight_4=&Searcher_SearchPhrase_4=&ty=0&cat=0&image1.x=0&image1.y=0

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πλήρης τυποποίηση στα αρχιτεκτονικά.

 

Ο κάθε μηχανικός συχνά έχει δικό του πινακάκι, υπόμνημα,γραμμές, hatch και χρώματα για το σχέδιο.

 

Ως μηχανολόγος σε διαβεβαιώνω για αυτό! Από κάθε νέο συνεργάτη που μου στέλνει αρχιτεκτονικά ζητάω πλέον και τα συνοδευτικά αρχεία με τις γραμματοσειρές του και τα plot styles. Αν υπήρχε τυποποίηση δεν θα χρειαζόταν να το κάνω αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεστε πάντως achrisov! Δεν είναι κάτι δύσκολο!! Χώρια που αν ρωτήσεις κάποιον συνάδελφο γνωστό σου θα σου πει! Πραγματικά δεν είναι κάτι πολύπλοκο!! :)

Είδες κανένα βιβλίο από αυτά που σου έστειλα;; Καλό θα ήταν να κάνεις μια αναζήτηση για κανένα pdf αλλά και για διάφορα sites με αρχιτεκτονικά σχέδια!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.