Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κουφώματα, αλουμινίου ή συνθετικά;


domie

Recommended Posts

Για να σού απαντήσω gio θα πρέπει να μπω σε λεπτομέροιες που για κάποιους ίσως να είναι κουραστικό. Θα αναφερθώ εν'ολίγοις ότι η επιλογή κουφωμάτων για εμένα τουλάχιστον είναι θέμα καλαισθησίας δηλαδή τα προφίλ αλουμινίου έχουν λίγο πολύ "νεύρα" και γραμμές διέλασης, η βαφή συχνά έχει "μπιμπίκια" ή άλλα ποιοτικά προβλήματα και οι τομές στις γωνίες των κουφωμάτων δεν εφαρμόζουν απόλυτα, σχηματίζουν "πατούρα" ή μερικές φορές αφήνουν κενό. 'Ολα τα παραπάνω και η συχνότητα εμφάνισής τους έχουν να κάνουν με την πολιτική ποιότητας της εκάστοτε βιομηχανίας διέλασης και στην καλή ή όχι τοποθέτησης του κατασκευαστή των κουφωμάτων. Τώρα απο τα προαναφερθέντα ποιοτικά προβλήματα (που δεν είναι μόνο αυτά!) στα συνθετικά κουφώματα μπορεί να συναντήσουμε μόνο κάποια γραμμή διέλασης ή σε τελική ανάλυση κάποιο πρόβλημα συναρμολόγησης (πετσικάρισμα) για το λόγο ότι το συνθετικό είναι ποιό βαρύ κούφωμα από του αλουμινίου, το οποίο όμως ρεγουλάρεται στη συνέχεια. Όσο αφορά τη βαφή του συνθετικού ούτε λόγος γιατί απλά αυτό διελάσεται "χρωματιστό" και δεν απαιτείται επεξεργασία βαφής, σαν να έχουμε δηλαδή στην περίπτωση του αλουμινίου κράμμα πρός διέλαση χρώματος λευκού,καφέ,πράσινου κ.ο.κ. Ένας ακόμα παράγοντας που με επηρέασε στην επιλογή συνθετικού κυφώματος είναι και η αίσθηση που σου προκαλεί ηχρήση του ενός ή του άλλου είδους, δηλαδή όταν κλείνεις το κούφωμα αλουμινίου είναι σε αντιστοιχία σαν να κλείνεις την πόρτα ενός αυτοκινήτου π.χ. fiat ενώ με το συνθετικό σαν να κλείνεις την πόρτα μιάς mercentes, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όλα τα παραπάνω προσωπική μου γνώμη, πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω όπως τα λες και φυσικα ειναι προσωπικη σου αποψη αλλα εναν λόγο παραπανω τον εχεις και θελαμε να μας τα πεις διοτι η δουλεια σου ειναι σε αυτο το αντικειμενο ακριβως και εισαι ο καταλληλος. Ευχαριστω για τις πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια είμαι στη φάση να επιλέξω ρολλά αλλα σε χρώμα ξύλου, βλέπω ότι τα πολυουρεθάνης έρχονται πολυ πιο φτηνα μια και δεν πανε και για βαψιμο αλλα απο την αλλη φαίνονται πολυ ψευτικά? υπάρχει καμια μέση λύση?

Link to comment
Share on other sites

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μονομερώς σε ένα συγκεκριμένο θέμα συχνά παραμελούμε τα άλλα. Πολύ σωστά λοιπόν ορισμένοι θέτουν το θέμα του υαλοπετάσματος, του δώματος ή και άλλων ευπαθών σημείων θερμικών απωλειών.

 

Όσο αναφορά τη διείσδυση του αέρα στα κτίρια, ενώ πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν καλό ένα αεροστεγές κτίριο,( στη πράξη 0.1-0.2 ACH) σήμερα για λόγους υγιεινής, αυτό δεν θεωρείται τόσο καλό. Οπότε και oi μικρές απώλειες που έχουμε π.χ. από ένα επάλληλο, δεν έιναι τόσο τραγικές ειδικά για ένα σχετικά ήπιο κλίμα όπως αυτό της Ελλάδας. Έτσι για λόγους υγιεινής (αναπλήρωση Ο2, απομάκρυνση εσ. ρύπων όπως CO, VOC's, κλπ) 0.5 με 1.0 ACH (Air Changes per Hour) ή ~1 με 5 λίτρα αέρα ανά μ2 θεωρούνται καλές τιμές.

 

Στο εξωτερικό, είναι συνηθισμένα τα κουφώματα που έχουν ειδικούς, ρυθμιζόμενους αεραγωγούς, για επιτυγχάνουν αυτό ακριβώς τον αερισμό. (π.χ. επιτρέπουν εισροή αέρα τη μέρα και περιορίζουν τη νύχτα ή τις πολύ ψυχρές ημέρες) Στην Ελλάδα κάπου τα έχω δει (μάλλον σε διαφημιστικό) αλλά δεν χρησιμοποιούνται ευρέως.

 

δείτε το video δείνη αρκετές εξήγησης στο θέμα Ενεργειακά κουφώματα:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! Από τα λίγα που έχω διαβάσει τα συνθετικά κουφώματα επιβαρύνουν πολύ περισσότερο το περιβάλλον και έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Μένω σε παραδοσιακό ορεινό οικισμό και τα κουφώματα πρέπει να είναι ξύλινα ή να μοιάζουν με ξύλο.. Ρώτησα και για τους τρεις τύπους κουφωμάτων και κατέληξα στα ξύλινα. Κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά αυτό που κατάλαβα ειναι ότι σε βάθος χρόνου είναι οικονομικότερα κατά 15 - 20% (αυτό σε σχέση με τα συνθετικά). Ισχύει όμως όντως αυτο;

Με ενδιαφέρει η άποψη οποιουδήποτε γνωρίζει κάτι για τα ξύλινα κουφώματα.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

θα ηθελα να καταθεσω και εγω την αποψη μου μεσα απο την μικρη εμπειρια μου,μετα απο σχεδον 10 χρονια στον τομεα των κουφωματων.ειμαι αντιπροσωπος - πουλαω και τοποθετω - μιας εταιριας κατασκευης κουφωματων,δεν θα πω ποια εταιρια ειναι γιατι δεν εχω σκοπο να διαφημησω την εταιρια,σκοπος μου ειναι να καταθεσω την αποψη μου.η εταιρια αυτη κατσκευαζει κουφωματα συνθετικα αλλα και αλλουμινιου.αυτο μου δινει την δυνατοτητα του ελιγμου αναλογα το τι εχω να αντιμετωπισω και παραλληλα τις γνωσεις και για τα δυο ειδων κουφωματα.

 

θα πρεπει να πω οτι ειμαι υπερμαχος των συνθετικων και παρακατω εξηγω.

 

καταρχην,καπου νωριτερα στο θεμα διαβασα οτι τα συνθετικα κουφωματα σκευρωνουν πετσικαρουν κτλ. αυτο ειναι ενας μυθος!

τα σωστα κατασκευασμενα συνθετικα κουφωματα δεν προκειται να παθουν κατι τετοιο.για να πετσικαρει ενα κουφωμα θα πρεπει κυριως να ειναι φτιαγμενο απο προφιλ γερμανικο (απο το 1970 εχουν τετοια προφιλ εκει) και οχι καποιο ισραηλιτικο η κινεζικο κτλ. επισης εχει διαπιστωθει οτι καποιες εταιριες,σε μικρα ανοιγματα δεν τοποθετουν την χαλυβδινη δοκο μεσα στο προφιλ για μειωση κοστους,αυτο ειναι αλλο ενα προβλημα.

πετσικαραν και σκευρωναν καποια συνθετικα κουφωματα πριν αρκετα χρονια οταν καποιος επειχηρηματιας,αντι να εισαγει το προφιλ το σωστο,αποφασισε να το φτιαξει εδω στην ελλαδα με αποτελεσμα αυτο τον μυθο που ακουμε ολοι.

 

θα πρεπει να ξερουμε οτι,αλλο προφιλ προοριζεται για την σουηδια,αλλο για την ελλαδα και αλλο για την αιγυπτο.οι καιρικες συνθηκες καθε γεωγραφικης περιοχης οπου θα φτασει το προφιλ,λαμβανονται σοβαρα υποψη απο τις εταιριες που παραγουν το προφιλ.αν παρουμε προφιλ που προοριζεται για την αιγυπτο και το κανουμε παραθυρο στην ελλαδα,ειναι πολυ πιθανο(οχι σιγουρο) οτι στην πρωτη παγωνια θα γινει σκονη.

 

κατι ειπωθηκε περι εγγυησεων,οι περισσοτερες εταιριες συνθετικων κουφωματων - αν οχι ολες - δινουν 15 ετη εγγυηση για τα λευκα και 5 ετη εγγυηση για τα εγχρωμα.ο λογος που στα εγχρωμα ειναι μικροτερη η εγγυηση ειναι - οπως ειναι απολυτα φυσιολογικο - οτι σε βαθος χρονου το χρωμα θα αλλοιωθει.οταν λεμε οτι θα αλλοιωθει δεν λεμε οτι απο καφε θα γινει πρασινο,προς θεου,αλλα,αν εχουμε σε εναν οροφο κουφωματα απομιμησης ξυλου και μετα απο 5 χρονια βαλουμε στον δευτερο οροφο ιδια κουφωματα θα καταλαβουμε την διαφορα.το φρεσκο ειναι παντα φρεσκο.

σε καποιους απο εμας - ευχομαι σε κανεναν αλλα δυσκολο το βλεπω - εχει τυχει να εχουμε μικροτρακαρισμα με το αυτοκινητο μας και οταν το φτιαχνουμε,βλεπουμε το φτερο παραδειγμα να εχει διαφορετικη αποχρωση απο την πορτα.αυτο βεβαια στα αυτοκινητα μειωθηκε με την χρηση φασματογραφων ωστε το νεο χρωμα να βγει απο το μηχανημα αλλοιωμενο,κατι που δεν μπορει να γινει στα κουφωματα.στα κουφωματα αλλουμινιου ΔΕΝ υπαρχει καθολου εγγυηση.

εχω δει κουφωματα συνθετικα που εχουν τοποθετηθει το 1987 και σας βεβαιωνω οτι δεν εχουν κανενα προβλημα ακομα και 22 χρονια μετα.

 

καπου πιο πισω επισης αναφερθηκε καποιος φιλος για τον συντελεστη U και ειπε οτι οσο μικροτερος ειναι τοσο καλυτερα.δεν ειπε κατι λαθος αλλα δεν το ειπε και απολυτα σωστα.σε ποιον συντελεστη αναφερθηκε? στον συντελεστη Uf που ειναι ο συντελεστης θερμοπερατοτητας του προφιλ? στον Ug που ειναι ο συντελεστης του τζαμιου ή στον Uw που ειναι αυτο που μας ενδιαφερει?

Uw λοιπον ειναι ο συντελεστης που μας νοιαζει καθως ειναι ο συντελεστης του τελικου προιοντος σαν συνολο,προφιλ με τζαμι μαζι.τι να το κανω εγω το πολυ χαμηλο Uf την στιγμη που το Uw δεν ειναι το καλυτερο δυνατο και ο λογος ειναι η οχι καλυτερη δυνατη διατομη τζαμιου.

 

ειπωθηκε καπου οτι στα προφιλ συνθετικων ειναι χρωματιστο ολο το προφιλ μεχρι μεσα και οχι βαμμενο.αυτο ειναι λαθος.το συνθετικο προφιλ ειναι ειτε λευκο ειτε καποιο χρωμα γυρω απο το καφε.συνηθως μπεζ σκουρο.το χρωμα που φαινεται στο τελος και κατα την γνωμη μου ειναι η πιο τελεια απομιμηση ξυλου,ειναι μια πολυ λεπτη μεμβρανη - follie λεγεται - η οποια ειναι θερμοκολημενη πανω στο προφιλ και δεν ξεκολαει ευκολα,εχω προσπαθησει αρκετες φορες να προκαλεσω ζημια.ζημια μπορει να γινει μονο με καποιο κατσαβιδι η αλλο αιχμηρο αντικειμενο.ακομα και τοτε ομως,απο μεσα αφου ειναι σκουρο το χρωμα,η ζημια δεν ειναι τοσο σημαντικη αφου δεν φαινεται ευκολα,σε αντιθεση με το αλλουμινιο που απο μεσα ειναι η λευκο η αλλουμινί(πως αλλιως λεγεται το χρωμα αλλουμινιου?) και η αντιθεση που φαινεται ειναι μεγαλη.στα μεν συνθετικα κουφωματα το προβλημα διορθωνεται με το μαρκαδορακι που υπαρχει για το καθε χρωμα με παρα πολυ καλα αποτελεσματα(σε αποσταση 1 μετρου δυσκολευομουν να δω την ζημια) ενω στο δε αλλουμινιο πρεπει να γινει στην καλυτερη των περιπτωσεων βαφη ξανα.δλδ να φυγει το παραθυρο απο το σπιτι να παει στο βαφειο και ξανα πισω και ολο αυτο το διαστημα στο παραθυρο θα κρεμασουμε κουρελουδες.:???:

 

καλα θα μου πειτε,μειονεκτηματα δεν εχει το συνθετικο κουφωμα? φυσικα και εχει με σημαντικοτερο ολων την μειωμενη επιλογη χρωματων. 3 - 4 απομιμησεις ξυλου και 3 - 4 μονοχρωμα.προσοχη,μιλαω για απομιμησεις ξυλου και οχι χρωμα ξυλου.χρωμα ξυλου ειναι τα μονοχρωμα καφε και διαφορες παραλλαγες του.απομιμηση ξυλου ειναι οταν φευγω στα 3 μετρα απο το κουφωμα να μην μπορω να το ξεχωρισω αν ειναι ξυλινο η συνθετικο.μονο το εμπειρο ματι μπορει να καταλαβει αμμεσως οτι προκειται για συνθετικα και οχι ξυλου.

 

αλλο ενα μειονεκτημα ειναι η στατικοτητα του αλλα αυτο θα πρεπει να το αναλυσουμε λιγο.ναι οταν εχουμε ενα κουφωμα με πλατος 5 μετρα και υψος 2,40 μετρα,φυσικα και υπαρχει θεμα στατικοτητας,ειδικα οταν πρεπει να το ανεβασουμε και στον δευτερο οροφο για παραδειγμα,ΑΛΛΑ, το προβλημα αυτο υπαρχει μεχρι να γινει η τοποθετηση του κουφωματος.οταν το κουφωμα τοποθετηθει σωστα στον τοιχο δεν υπαρχει κανενα θεμα.ΑΡΑ,το προβλημα στατικοτητας αφορα αυτον που πουλαει και τοποθετει το κουφωμα και οχι τον τελικο πελατη.

 

επειδη νομιζω οτι εχω γραψει ηδη πολλα και ισως γινομαι κουραστικος,σταματαω εδω και αν υπαρχει καποια ερωτηση η απορια που μπορω να βοηθησω,πολυ ευχαριστως.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο ευχαριστουμε πολυ.

Διαβαζοντας ολα αυτα παρατηρω πόσο προσεκτικοι θα πρεπει να ειμαστε στις επιλογες μας.

Ερωτηση: λες οτι θα πρεπει να ειναι σωστη η εταιρεια κατασκευης των κουφωματων,π.χ. να τοποθετουν την χαλυβδινη δοκο μεσα στο προφιλ, να ειναι για μια χωρα οπως η Ελλαδα να ...

Πως εγω θα μπορω να τα ελεγξω αυτα απο την στιγμη που δεν ειμαι ειδικός; Αρα δεν θα προτιμησω τα αλουμινια που ειναι πιο δοκιμασμενα; (λογο και τις αγνοιας μας και σε αυτα;)

Link to comment
Share on other sites

σαφως και πρεπει να ειμαι προσεχτικοι οχι μονο στην αγορα του κουφωματος αλλα γενικα στις οποιες αγορες κανουμε.

 

δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα ομως,καλη και σοβαρη εταιρια δεν ειναιαυτη που πληρωνει ενα σκασμο λεφτα για διαφημηση - και λογικα μετα το κοστος αυτο μπαινει στο κοστος αγορας του προιοντος - αλλα αυτη που διαφημηζεται απο στομο σε στομα.

 

θα πρεπει παντα να συγκρινουμε οσο το δυνατον ομοια πραγματα.αν εχουμε καποια προσφορα στα χερια μας η οποια περιλαμβανει κουφωματα με ενεργειακα τζαμια,θα ειμαστε αφελεις να την συγκρινουμε με καποια αλλη προσφορα που δεν περιλαμβανει τα τζαμια αυτα.δεν κοιταμε μονο το τελικο κοστος αλλα και ΤΙ περιλαμβανει αυτο.πρεπει να ζηταμε παντα αναλυτικη προσφορα.μια σελιδα Α4 που γραφει παραδειγμα 14 πορτοπαραθυρα με σιτες και ρολλα κανουν 10000 ευρω,απλα δεν θα πρεπει να την λαμβανουμε υποψιν.

 

θα πρεπει να ζηταμε παντα τις εγγυησεις που παρεχει η κατασκευαστρια εταιρια και τις πιστοποιησεις των προιοντων.προσοχη λιγο με τις πιστοποιησεις.να ζηταμε πιστοποιησεις που εχει κανει η κατασκευαστρια εταιρια που φτιαχνει το τελικο προιον - κουφωμα - και οχι να ψαρωνουμε βλεποντας την πιστοποιηση που μας δειχνουν και μπορεινα ειναι η πιστοποιηση που εχει κανει η εταιρια που παραγει το προφιλ.το εξηγω λιγο αυτο καιτα ονοματα ειναι τυχαια. πιστοποιημενα προιοντα μπορει να εχει και η ΕΤΕΜ και η ELVIAL (προφιλ αλλουμινιου) οπως και η TROCAL και η ALLUPLAST (προφιλ συνθετικα) .αυτες τις πιστοποιησεις λιγο πολυ τις εχουν ολες οι εταιριες παραγωγης προφιλ.να ζηταμε την πιστοποιηση που εχει κανει στο δικο του κουφωμα ο κατασκευαστης που χρησιμοποιει το εκαστοτε προφιλ.αν για παραδειγμα εγω ειμαι η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΕ εταιρια που φτιχνω παραθυρα,θα πρεπει να εχω πιστοποιηση με το δικο μου ονομα και οχι την πιστοποιηση της εταιριας που μου προμηθευει το προφιλ.

 

αυτο που κανω εγω στους πελατες μου που εχουν καποια αμφιβολια ειναι το εξης,στο συμφωνητικο υπαρχει ενας ορος.ο πελατης εχει δικαιωμα κατα την εκφορτωση των κουφωματων απο το φορτηγο,να καταστρεψει ενα ή περισσοτερα κουφωματα της επιλογης του για να πιστοποιηθει οτι ειναι της απολυτου επιλογης του και ειναι σωστα κατασκευασμενα οπως εχει συμφωνηθει.στην περιπτωση που ΕΝΑ απο τα κουφωματα δεν ειναι οπως εχει συμφωνηθει,το κοστος των κουφωματων χαριζεται στον πελατη και δεν εχει καμια υποχρεωση οικονομικη απεναντι μου.στην περιπτωση ομως που ειναι τα κουφωματα οπως εχει συμφωνηθει,ο πελατης υποχρεουται για το συγκεκριμενο κουφωμα,να το πληρωσει στην διπλασια αξια απο αυτη που του χρεωθηκε στην αρχη.

ο πελατης ρισκαρει να πληρωσει ας πουμε 1000 ευρω παραπανω και εγω ρισκαρω να πληρωσω 10000 ευρω απο την τσεπη μου.κριμα που μεχρι τωρα δεν μου το εχει κανει κανενας να βγαλω το κατιτις παραπανω.

 

το αλλουμινιο ειναι ενα πολυ καλουλικο αλλα δυστηχως,για ενα καλο κουφωμα σωστα κατασκευασμενο,το κοστος ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο απο το συνθετικο,χωρις ωστοσο να παρεχει εστω και κατα προσεγγιση τα πλεονεκτηματα του συνθετικου,οσο αφορα την θερμο-ηχομονωση,που νομιζω ειναι το κυριο που πρεπει να κοιταμε σε ενα πορτοπαραθυρο.εχει το μεγαλο πλεονεκτημα των απιστευτα μεγαλων επιλογων χρωματος.μεχρι εκει ομως.αν και εδω και λιγα χρονια,η κατασκευαστριες εταιριες συνθετικων,χρησιμοποιουν καπακια αλλουμινιου που προσαρμοζονται στην εξωτερικη πλευρα του συνθετικου προφιλ,δινοντας μας την δυνατοτητα να εχουμε την ιδια σε ποσοτητα επιλογης χρωματος RAL*.με μεγαλυτερο κοστος βεβαια αλλα ολα τα πραγματα εχουν ενα κοστος,τιποτα δεν ειναι τζαμπα.

 

* RAL

εστω οτι εχουμε στο 1ο οροφο κουφωματα αλλουμινιου και μετα απο λιγα χρονια θελουμε να βαλουμε και στον 2ο οροφο κουφωματα με το ιδιο χρωμα για ομοιομορφια.θα πρεπει στον κατασκευαστη των κουφωματων να πουμε απο ποια εταιρια ειναι το χρωμα RAL,του 1ου οροφου για να εχουν ακριβως την ιδια αποχρωση.νομιζω οτι παγκοσμια 2 εταιριες βγαζουν χρωμα RAL.μπορει να εχουμε επιλεξει το RAL7046 στον πρωτο οροφο και αφου βαλουμε το ιδιο RAL στον δευτερο να εχουν μια μικρη αποκλιση.ο λογος ειναι οτι ο κατασκευαστης των κουφωματων του 2ου οροφου να χρησιμοποιει χρωμα RAL απο την αλλη εταιρια.αφου λοιπον εμεις δεν του ειπαμε απο ποια εταιρια ειναι το χρωμα,δεν φταιει σε καμια περιπτωση.ολες οι σοβαρες εταιριες -δεν εννοω αυτες που διαφημηζονται πολυ - αναφερουν στα φυλλαδια τους ποιο χρωμα RAL χρησιμοποιουν.

 

ναι το συνθετικο προφιλ ειναι επικινδυνο για την υγεια,ΑΛΛΑ κατα την παραγωγικη διαδικασια του προφιλ.ενα παραθυρο δεν θα το βαλουμε στην κατσαρολα του σπιτιου μας να το φαμε!απο συνθετικο PVC ειναι φτιαγμενες οι θερμοκοιτιδες που βαζουν τα μωρα παιδια. ο ασβεστης δεν ειναι επικινδυνος για την υγεια? η κολλα πλακιδιων δεν ειναι? μαλλον ειναι αλλα προκειται ποτε να φαμε τον σοβα του σπιτιου?

 

καπου νωριτερα αναφερθηκε ενας φιλος για τα ρολλα.

εκτος απο τα ρολλα αλλουμινιου (κουτι και φυλλαρακια) υπαρχουν και τα συνθετικα ρολλα που απο μονα τους σαν υλικο ειναι περισσοτερο μονοτικα απο τα αλλουμινιου και ειναι και πιο οικονομικα.

 

ολα αυτα ειναι στο μυαλο μου μετα απο σκεψεις και αποριες δικες μου για το τι προιον πρεπει να προτεινω στον πελατη,συμφωνα παντα με τις αναγκες του,αφου εχω και τα δυο υλικα που μπορω να πουλησω. ειτε συνθετικα κουφωματα πουλησω ειτε αλλουμινιου,τα ιδια λεφτα θα μεινουν στην τσεπη μου.το θεμα ειναι να δωσω και την καλυτερη δυνατη λυση στις απαιτησεις του πελατη,ωστε αυτος να μου φερει και αλλους υποψηφιους πελατες και αυτη ειναι η καλυτερη διαφημηση.

πριν ξεκινησω την δουλεια αυτη,πανε σχεδον δεκα χρονια τωρα,επειδη ημουν δυσπιστος για τα συνθετικα κουφωματα,τα τοποθετησα στο σπιτι μου.στα δεκα χρονια λοιπον,χρειαστηκαν ενα ρεγουλαρισμα καπου στο δευτερο χρονο και απο εκει και μετα τιποτα.ουτε καν την συντηρηση τους δεν τους εχω κανει.στους πελατες μου βεβαια συστηνω μια φορα το χρονο να ψεκαζουν με καποιο λιπαντικο σπρευ τα κινουμενα μερη του περιμετρικου μηχανισμου.υποθεση δλδ 10 λεπτων για ολο το σπιτι.εγω στα δικα μου κουφωματα δεν το εχω κανει ποτε.

 

παλι ενα κατεβατο εγραψα και θα με βαρατε στο τελος.;)

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως τα καλά συνθετικά που διατίθενται στην Ελληνική αγορά είναι εισαγόμενα. Απ' την άλλη, υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου καλής ποιότητας. Η χώρα μας παράγει βωξίτη (κύρια ορυκτή πηγή για τη παραγωγή αλουμινίου) και επιπλέον γίνεται εγχώρια ανακύκλωση αλουμινίου. Γνωρίζει κανείς αν γίνεται ανακύκλωση PVC εδώ? Γενικά, αν θυμάμαι καλά, η ανακύκλωση PVC έχει υψηλό κόστος και είανι αρκετά επιβλαβής για το περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.