Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρεωκόπησε η Scheuten


Sonik79

Recommended Posts

@astrah

 

Το ότι κάποιος θέλει να αναλάβει ένα "ρίσκο" (κατά την άποψή σου) ούτε αλεξιπτωτιστή, ούτε φακίρη αλλά ούτε και ΜΗ ψαγμένο τον κάνει (για εκείνο μπορεί να μην είναι καν ρίσκο). Επίσης ΔΕΝ ανάφερα ότι ΔΕΝ θα βάλει μίνι μετεωρολογικό σταθμό, αλλά ούτως ή άλλως πουλάει ένα προϊόν πριν το ξεκίνημα παραγωγής ενέργειας. Βάσει αυτών που αναφέρεις θα πρέπει να έρθει για ένα χρόνο να πάρει μετρήσεις και μετά να σου προσφέρει εγγύηση. Θες να σου αναλύσει αν είναι σύνηθες ή όχι …. σου πουλάει μία εγγύηση, δηλαδή σου λέει ότι θα έχεις τουλάχιστον ένα ετήσιο έσοδο 12.000xΤαρίφα.

 

Γίνεται κάποιος να κάνει πωλήσεις, να έχει όφελος από την πώληση και να μην λέγεται έμπορος…?? Και πως προκύπτει ότι ο έμπορος είναι κάτι κακό (βάσει των λεγομένων σου)..???

 

Δεν με ρώτησες για την κλίση και τον προσανατολισμό του ΦΒ συστήματος που θα παράγει στην Αθήνα τουλάχιστον ετήσια παραγόμενη ενέργεια 12.000kWh. Κλίση 25 μοίρες και 0 μοίρες Νότο. Σε ξαναρωτάω θα το δεχόσουν το προϊόν εγγύησης (εγγύηση εισοδήματος) και γιατί…??

 

Για να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι στιγμής ως επαγγελματίας του χώρου των ΦΒ, δεν έχω ασχοληθεί με ένα τέτοιο προϊόν. Αλλά κατά καιρούς το ψάχνω ως ασφαλιστικό προϊόν.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά, θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να πλασσάσει όπως θέλει το προϊόν του, και βάση αυτού θα τον κρίνει η αγορά....

 

Δεύτερον, η γνώμη μου είναι ότι οι μηχανικοί δεν έχουν ως ρόλο να αναλαμβάνουν "ρίσκα" αλλά να παράγουν βεβαιότητες.... Ρίσκα, κατ εμέ παίρνουν οι τσογαδώροι.... Και επειδή δεν θέλω να είναι τσογαδώρος μιλάω για εκτίμηση παραγωγής...

 

Τρίτον, όπως είπες σε προηγούμενο ποστ... η ηλιοφάνεια είναι ένα στατιστικά μετρούμενο μέγεθος... Αν λοιπόν ένα έτος δεν επιβεβαιωθούν τα στατιστικά τι θα σημαίνει αυτό??? Ότι η εγκατάσταση δεν είναι σωστή???? Ή θα τα ρίξουμε στον Θεό και κάνουμε την πάπια????

 

Τέταρτον, ο έμπορος δεν είναι κακός άνθρωπος... Άλλα ο μηχανικός έχει μια επιπλέον ιδιότητα... του μηχανικού που για εμένα είναι πάνω από αυτή του εμπόρου... Άρα θα πρέπει να εκφράζεται ως μηχανικός και όχι ως έμπορος...

 

 

 

Υ.Γ. 12MWh για 10άρι για την Αθήνα με 25μοίρες και νότο είναι λίγες... Με βάση την στατιστική εκτίμηση... :smile:

Link to comment
Share on other sites

O admin που έσβησε το άλλο post που είχα στο σημείο αυτό ας μου στείλει ενημέρωση να τ ακούσει ένα χεράκι. Χωρίς ενημέρωση μην ξανασυμβεί. Εξουσία της πλάκας....

 

 

 

Σόρρυ δεν είχα καταλάβει ότι πρόκειται για εσένα. Και πάλι όμως ρώτα Η/Μ μηχ

Link to comment
Share on other sites

Γράφω εδώ για να ενημερώσω και τα υπόλοιπα μέλη.

 

Χθες διέγραψα κάποια εκτός θέματος μηνύματα, εκ των οποίων ορισμένα ήταν προκλητικά. Λόγω έλλειψης χρόνου παρέλειψα να ενημερώσω.

 

Παραμένουν και άλλα εκτός θέματος μηνύματα, τα οποία όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση πιθανώς θα μεταφερθούν σε νέο θέμα.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Να πω κάτι. Εδώ είμαστε επαγγελματίες και γενικότερα είμαστε σοβαροί και διακριτικοί όταν σχολιάζουμε προϊόντα. Δεν μπορεί να έρχεται ένας φοιτητής και μάλιστα πολιτικός μηχανικός, να πετάει μία μπαρούφα για πλαίσια που χρησιμοποιεί τόσος κόσμος και να μένει αναπάντητο. Δηλαδή εγώ που δεν δουλευω τα X πλαίσια, μπορώ να λέω εδώ πως τα Χ είναι κινεζιές και άχρηστα χωρίς πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας λέω εγώ τα επόμενα χρόνια... :

 

http://www.scheutensolar.com/company/news/junction-box-failure-notification

 

http://www.photon.info/photon_news_detail_en.photon?id=74121

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.