Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον μηχανικό


Recommended Posts

Του ηλεκτρολόγου που χρειάζεται η βεβαίωση?

μου το ζήτησε και η Πολεοδομία και η ΔΕΗ και ο Δήμος

παρότι τους πρότεινα να υπογράψει ο επιβλέποντας Μηχανολόγος

 

και για υδραυλικό κάτι ψελισε μονο η Πολεοδμία

 

και σκέψου πως προκειται για υφιστάμενο κτίριο με αλλαγη στη διαμερισματοποίηση και μετακινηση υδραλικών και πίνακα

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω αλλά δεν ηταν η ώρα να τσακωθώ ... απλά όταν έρθει η ώρα θα πάρω το ΦΕΚ και θα ρωτήσω που το γραφει

http://www.teelar.gr...95%20D%2093.pdf

5.α. Η αίτηση για τη θεώρηση της άδειας προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί - υδροδοτηθεί η οικοδομή υποβάλλεται στην υπηρεσία αφού έχει περατωθεί η οικοδομή και έχει διαμορφωθεί η τελική στάθμη του περιβάλλοντος χώρου.

Η πιο πάνω αίτηση συνοδεύεται από :

1. Τεχνική έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού η οποία αναφέρει ότι το περιτύπωμα της οικοδομής στο χώρο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου έγιναν όπως προβλέπεται από την άδεια, καθώς και τις εργασίες που ενδεχομένως υπολείπονται προς αποπεράτωση του έργου. Θεωρούνται περατωμένες οι οικοδομικές εργασίες, έστω και αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες σύμφωνα με το Αρθ-22 παρ.2 του Ν-1577/85 "ΓΟΚ" δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας.

2. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη της οικοδομής, με την οποία δηλώνει ότι έλαβε γνώση της πιο πάνω έκθεσης του επιβλέποντος μηχανικού, ότι συμφωνεί με τα αναφερόμενα σ' αυτήν και οτι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για κάθε εργασία που θα εκτελεσθεί πέραν των αναφερομένων στην πιο πάνω έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού.

3. Απόδειξη κατάθεσης αμοιβής επίβλεψης του μηχανικού, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

β. Κατά την αυτοψία που ακολουθεί από εντεταλμένο υπάλληλο της πολεοδομικής υπηρεσίας εξετάζεται αν η οικοδομή συμφωνεί με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας και ιδιαίτερα ως πρός τα ακόλουθα:

1. Τη θέση του κτιρίου στο οικόπεδο.

2. Τις εξωτερικές διαστάσεις των κατόψεων και τις διαστάσεις των ημιϋπαιθρίων χώρων και εξωστών (ως διαστάσεις για τον έλεγχο αυτό νοούνται οι διαστάσεις μεταξύ των οπτοπλινθοδομών. Δεν υπολογίζονται τα πάχη επιχρισμάτων και τυχόν επενδύσεων).

3. Το συνολικό ύψος της οικοδομής.

4. Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ως προς τις τελικές στάθμες.

γ. Αν κατά την αυτοψία διαπιστωθεί ότι η οικοδομή κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια η άδεια θεωρείται από την Υπηρεσία.

δ. Σε περίπτωση που δεν έχει αποπερατωθεί η οικοδομή στο σύνολό της η θεώρηση της άδειας μπορεί να γίνει μόνο για το τμήμα της που έχει αποπερατωθεί, εφόσον αποτελείται από χώρους με αυτοτελή λειτουργία και το κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα σχέδια και ιδιαίτερα πληρούνται οι προϋποθέσεις 1, 2, 3, και 4 της παρ.β.

ε. Η θεώρηση φέρει τις υπογραφές του υπαλλήλου στον οποίο χρεώθηκε η αίτηση καθώς και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν αναπληρωτή του

------

τη βεβαίωση υδραυλικού ποιος τη ζητά κανονικά η ΕΥΔΑΠ;

------

.... πάντως μου είπαν και άλλα κουλά την ίδια ημέρα, να ζητήσω από όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας να μου δώσουν φωτοτυπίες από την πληρωμή των προστίμων των ρυθμισμενων ΗΧ ....

οπότε όπως καταλαβαίνεις το χαρτί του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου ήταν το λιγότερο παράλογο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νέα εγκύκλιος , εχθές από το ΥΠΕΚΑ (9/3/2012) που αναιρεί αυτά που λέμε και ορίζει πως οι ελεγκτές δόμησης εκτελούν αυτοψίες στα έργα που ναι μεν έχουν Οικοδομικη άδεια αλλά οι εργασίες άρχισαν μετά την 1/3/2012

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η Υπεύθυνη Δήλωση Υδραυλικού είναι τυποποιημένο έντυπο που το συντάσσει ο Υδραυλικός/οί που κατασκεύασε/αν την εγκατάσταση ύδρευσης-αποχέτευσης-θέρμανσης-πυρόσβεσης-κλιματισμού με αγωγούς-αερίων κλπ. Το χαρτί αυτό ΔΕΝ το ζητάει η ΕΥΔΑΠ, το ζητάει ΜΟΝΟ η πολεοδομία προκειμένου να θεωρήσει το πέρας των εργασιών (=έγκριση για οριστική σύνδεση με δίκτυα). Ουσιαστικά είναι κάτι τελείως παράλογο, απλά είναι ένα νταβατζιλίκι που κατάφερε ο Σύνδεσμος Αδειούχων Υδραυλικών Εγκαταστάσεων να περάσει νομοθετικά, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο του ο καθένας να κάνει τον υδραυλικό. Στο σχετικό ΦΕΚ ορίζεται ποιοι έχουν το επαγγελματικό δικαίωμα να κατασκευάζουν εγκαταστάσεις (διάφορες ειδικότητες και πτυχία τεχνιτών), μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Διπλ/χοι Μηχ. Μηχ, και για αυτόν το λόγο έχουν και το σχετικό δικαίωμα να υπογράφουν τις δηλώσεις αυτές. Κατά τα άλλα, προφανώς κανονικά τη Δήλωση θα τη συντάξει ο υδραυλικός που κατασκεύασε τις εγκαταστάσεις, ο οποίος προφανώς θα είναι και αδειούχος.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους!

 

Είμαι νέο μέλος, ιδιώτης και άσχετη και θα ήθελα να με συγχωρήσετε εάν ρωτώ "χαζομάρες". Διάβασα πάρα πολλά από τα forum αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Η ιστορία μου είναι η εξής .

 

Οικοδομή με άδεια του 2005 που ξεκίνησε ο πεθερός μου. Εγώ με τον άντρα μου το 2010 αναλαμβάνουμε από τα σοβατίσματα να τελειώσουμε τον πρώτο όροφο και τους κοινόχρηστους χώρους για να μείνουμε. Εν τω μεταξύ πεθαίνει ο μηχανικός που είχε αναλάβει μελέτη και επίβλεψη. Μιλάμε με τον γιο του (ο οποίος δεν είναι μηχανικός) και μας καθησυχάζει ότι όλα είναι πληρωμένα και εμείς σαν άσχετοι, ανίδεοι, κουτοί προχωράμε τις εργασίες. Μας ενημερώνει πάλι ο γιος του ότι ανέθεσε την επίβλεψη πλέον σε άλλη μηχανικό και όποτε θέλουμε να μας ετοιμάσει τα χαρτιά για το ρεύμα.

Όταν σχεδόν τελειώνουμε λοιπόν τις εργασίες (και τα λεφτά από το δάνειο που πήραμε), άνοιξη του 2011 μας καλεί η σύζυγος (επίσης μη μηχανικός) του θανόντος μηχανικού και μας λέει ότι χρωστάμε την επίβλεψη η οποία είναι 7 με 8.000 ευρώ. Ρωτάμε τον πεθερό μου και μας λέει ότι δεν ξέρει τι εννοούμε επίβλεψη, μελέτη κλπ, ότι είχε συμφωνήσει ένα ποσό με τον θανόντα μηχανικό που θα τον κάλυπτε σε ΟΛΑ και αυτό το πλήρωσε. Δεν υπάρχει ιδιωτικό και η σύζυγος του θανόντος είναι δυσεύρετη και ανένδοτη.

Τώρα σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω. Η πολεοδομία και η νέα μηχανικός (από την αναθεώρηση) δεν μου δίνουν απάντηση (γιατί δεν ξέρουν ??) και με στέλνουν από τον έναν στον άλλον. Εάν πάρω χαρτί-απόδειξη-υπεύθυνη δήλωση από την νέα μηχανικό (η οποία ανέλαβε από τα σοβατίσματα την οικοδομή μετά τον θάνατο ) για την επίβλεψη με καλύπτει ? Χρειάζομαι οπωσδήποτε και από τον θανόντα μηχανικό ? Αν ναι, ποιος θα μου τα δώσει αυτά? ποιος ορίζει την αμοιβή του αφού έχει αλλάξει η νομοθεσία για τις ελάχιστες αμοιβές? Τι να κάνω βρε παιδιά ? Είμαι έγκυος, σε 2 μήνες γεννάω και ακόμα δεν έχω καταφέρει να μπούμε σπίτι μας. (Το εργοταξιακό έχει λήξει)

Link to comment
Share on other sites

gogo10, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να βρεις έναν/μία μηχανικό στην περιοχή σου και να εξετάσει τον φάκελο στην πολεοδομία. Θα σε καθοδηγήσει αυτός/αυτή για τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.