Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
bukem

Κατατακτήριες στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Χανίων

Recommended Posts

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά και σκοπεύω να δώσω κατατακτήριες στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Θα ήθελα να μου προτείνετε βιβλιογραφία και αν υπάρχει κάποιος που φοίτησε (ή φοιτεί) στο συγκεκριμένο Πολυτεχνείο να μου υποδείξετε τα σημαντικότερα κεφάλαια. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι : 1. Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός Ι, 2. Περιβαλλοντική Χημεία, 3. Ρευστομηχανική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μηχανολόγοι Μηχανικοί βιομηχανικού και κτιριακού σχεδιασμού (BIM/CAD)

Για τα μαθηματικά, προτείνω τα βιβλία του Γκαρούτσου.

Για ρευστομηχανική υπάρχει ένα σε μεγάλο σχήμα με τίτλο "Μηχανική ρευστών" του Αυλωνίτη.

Για Περιβαλλοντική χημεία δεν γνωρίζω.

 

Μπορείς να κοιτάξεις τις σημειώσεις των μαθημάτων στα e-class των ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλώς να σημειώσω οτι το τμήμα δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα (δηλαδή το ΤΕΙ που έχεις τελειώσει΄έχει περισσότερα ) και δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος να κάνει κατακτήριες για 2ο πτυχίο την στιγμή που έχει ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο (κυρίως επιστήμης πολιτικού μηχανικού -υδραυλικής και πολύ χημική μηχανική ) και αρκετά εργαστήρια .Είμαι απόφοιτος του τμήματος οπότε στα 2/3 από τα μαθήματα θα σου προτείνω τα βιβλία που διδάσκονται στα αντίστοιχα οι φοιτητές που είναι τα εξης :

ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ Ι

Γρυσπολάκης Ιωακείμ

http://www.iwn.gr/book.asp?cid=3099

Παρόλα αυτά κατά την γνώμη μου το βιβλίο ΔΕΝ είναι ιδιαίτερα καλό και πιθανός να σου χρειαστεί επικουρικά ένα βοήθημα στυλ Γκαρούτσου

Δεν έχω να σου υποδείξω δυστυχώς σημαντικά κεφάλαια καθώς πέφτουν θέματα από όλα τα κομματία της ύλης δηλαδή συνήθως 1 θέμα συνέχεια-ακρότατα-μέησ τιμή ,ένα θέμα με υπολογισμό ολοκληρωμάτων (με όλες τις τεχνικές ολοκλήρωσης + ένα θέμα με σειρές-ακολουθίες ) πρακτικά δηλαδή όλη η ύλη

 

2.Μηχανική Ρευστών , Victor Streeter,E.Benjamin Wylie

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αρκετά καλό και πιθανότατα θα σε καλύψει , εδώ να συμπλήρωσω οτι το συγκεκριμένο μάθημα θεωρείται αρκετά δύσκολο στην σχολή

Ιδιαίτερη βάση δώσε καταρχην στην υδροστατική - είτε σε καμπύλες επιφάνειες - θυροφράγματα είτε σε βυθισμένα σώματα καθώς και σε εφελκυστικές τάσεις σε σωλήνες

Στην κίνηση των ρευστών αρχή διατήρησης ενέργειας και νόμος συνέχεια

Αδιαστασιακή ανάλυση προφανώς θεώρημα π -buckingham και αριθμοί Reynolds-Froude κλπ

Στα κεφάλαια περι ροων (κλειστούς αγωγούς λύσε οπωσδήποτε ασκήσεις με το διάγραμμα Moody)

Εφαρμογές εκκένωση δοχείων δεξαμενών + κλειστοί αγωγοί (γραμμικές απώλεις

 

3.Για περι χημείας δεν έχω γνώση καθώς δεν υπήρχε το αντίσtοιχο μάθημα όταν ήμουν (κάναμε αναλυτική χημεία τότε ) αλλά πιθανότατα μπορώ να μάθω αν ενδιαφέρεσαι

 

Αν κατοικείς πλησίον Χανιών τα παραπάνω βιβλία μπορείς και να τα δανειστείς από το ίδρυμα ακόμα και αν δεν είσαι ακαδημαικό μέλος (για λιγότερες μέρες )

Αυτά και καλή τύχη οτιδήποτε άλλο θες ρώτα ελεύθερα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Γνωρίζω για το πρόβλημα της μη κατοχύρωσης των επαγγελματικών διακαιωμάτων. Θέλω να πιστεύω ότι θα διευθετηθεί τα επόμενα χρόνια από τη στιγμή που το συγκεκριμένο επάγγελμα θεωρείται "ανερχόμενο". Σκοπός μου είναι (αν όλα πάνε καλά) να συνδυάσω επαγγελματικά τα 2 πτυχία (κατασκευή-περιβάλλον).

Με προβληματίζει λίγο το ότι δεν έχω καθόλου γνώσεις Χημείας (Τεχνολογική κατεύθυνση στο Λύκειο και στο ΤΕΙ κάναμε ελάχιστα).

Δυστυχώς δεν μένω κοντά στα Χανιά οπότε θα πρέπει να αγοράσω τα βιβλία. Πάντως σκέφτομαι να κάνω ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι ώστε να πάρω κάποια πληροφόρηση και ίσως να γνωρίσω τους καθηγητές.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα. Είμαι απόφοιτη εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών του ΕΜΠ και ενδιαφέρομαι να δώσω και εγώ κατακτήριες στα Χανιά για τη σχολή μηχανικών Περιβάλλοντος.

Αν ξέρει κάποιος, κατά πόσο είναι δυνατό κάτι τέτοιο (πιθανότητα επιτυχίας δλδ), αν μπορεί κάποιος να τελειώσει τη σχολή χωρίς να μετακομίσει Χανιά και επίσης ... πολλά ρωτάω, αν από ΕΜΠ μπαίνεις σε 3ο έτος; Θα ψάξω και αλλού και για αυτές τις πλήροφορίες...και είδωμεν.

merci πολύ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δύσκολο τρομερά να μπεις με κατακτήριες δεν νομίζω να είναι αλλά θα σε απογοητεύσω ως προς το άλλο σκέλος

 

Αποκλείεται να την τελειώσεις χωρίς να μετακομίσεις Χανιά έστω για 2 χρόνια. Τα εργαστήρια είναι πολλά και υποχρεωτικά (όπως θα έπρεπε σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές)

 

Για τα μαθήματα γνωρίζω οτι πηγαίνεις με την αναλυτική σου και τον οδηγό σπουδών της σχολής που έχεις τελειώσει στον καθηγητή που κάνει το ανάλογο μάθημα εδώ και αυτός κρίνει αν θα στο αναγνωρίσουν ή όχι

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα μαθηματα πλεον ΔΕΝ αναγνωριζονται....(απο το 2008 )
Και οχι μονο αυτο, αλλα και σε οσους ειχαν αναγνωριστει πριν το 2008, ανακαλειται η αναγνωριση αυτη...

Μου εδειξαν εγγραφο του υπουργειου προχθες στη γραμματεια των ΜΠΕΡ....

Edited by terry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σχετικά με τα βιβλία...

 

Πολύ καλό το βιβλίο του Αυλωνίτη που αναφέρθηκε παραπάνω για την Ρευστομηχανική. Σαν επιπλέον σύγραμμα να πω το βιβλίο του Κορωνάκη με τον ίδιο τίτλο (Μηχανική Ρευστών). Δεν είναι τόσο καλό στο κομάτι της επεξήγησης της θεωρίας αλλά έχει ωραίες εξτρα ασκήσεις. Κατά την γνώμη μου τα δύο βιβλία αλληλοσυμπληρώνονται.

 

Διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό, δεν ξέρω ποιος κάνει στους Μη.Περ. (εμείς οι Μηχ.Ο.Π. το 2007 το κάναμε το μάθημα με τον Πετράκη, και νομίζω έκανε και στους Μη.Περ. αλλά έχω την εντύπωση ότι σήμερα το κάνει άλλος) ωστόσο το βιβλίο του Michael Spivak (με τιτλο:Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός, μια εισαγωγή στην Ανάλυση από πανεπιστημιακές εκδόσεις κρήτης) είναι πολύ καλό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φιλε η σχολη δεν εχει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα.

 

Ποιος ο λογος να πας και να φας χρονια επιπλεον σπουδων σε κατι που δεν θα σε βοηθησει επαγγελματικα?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.