Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορετική τάση λειτουργίας σε δυο string


Bisba13

Recommended Posts

Συναδελφοι καλησπερα,

εχω μια εγκτάσταση με 9,87KW σε δώμα με νοτιοδυτικό προσανατολισμό και 12 μοιρες κλιση. Ο inverter ειναι siemens και παρατηρω το εξής:

Η τάση ανοιχτου κυκλώματος ειναι ίδια και στα δυο string οταν ο inverter ειναι εκτος λειτουργιας. Οταν ο inverter μπαινει σε λειτουργια η ταση λειτουργιας του ενος string ειναι διαφορετική με του αλλου. Η ταση του ενος ειναι 720V και του αλλου 610V. Μια διαφορά της ταξης των 110V. σκιασεις δεν υπαρχουν και τα πανελα ειναι σε ενιαια κατασκευη. Παρατηρω Πως το συτημα δουλευει με μειωμενει αποδοση, Εχεται καποια ιδεα στο τη μπορει να συμβαινει;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Και να προσθεσω ακομα μια ερωτηση στις πολυ πετυχημενες του συναδελφου.

Χρησιμοποιηθηκαν ιδιες διατομες καλωδιων στα 2 στρινγκ?

Link to comment
Share on other sites

Τα πανέλα ειναι ιδια 21 και 21. Οι διατομες ειναι και αυτες ιδιες 4mm. Αυτο που εκανε το προβλημα ηταν ο ακροδεκστης MC4 του αρνητικου πολου.Δεν εκανε σωστη επαφη στην εισοδο του Inverter με αποτελεσμα το ενα string να ειναι ανοιχτό και ο inverter να δουλευει με τα μισά πανελα.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως αλλα ο τεχνικος της siemens που μιλησα μαζι του μου ειπε πως δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Παντως θελει πολυ προσοχη. Το MC4 ηταν πρεσαρισμενο με την πρεσα της knipex αλλα η ακιδα στο εσωτερικο ητνα κοντιτερη και δεν εφατανε να κουμποση στην εισοδο του Inverter. Συμβαινουν και αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.