Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ισχύς και αναθεώρηση Ο.Α με τον Ν.4030


Recommended Posts

Δεν ενδιαφέρει καμία υπηρεσία από αυτές που έγραψες η ημερομηνία λήξης.Η μόνο ίσως που μπορεί να ψάξει είναι η αστυνομία οπότε μρε την επίδειξη και του νόμου τους αφήνεις να ψάχνονται.

Link to comment
Share on other sites

Ν 4030

4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας:

α. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

β. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

γ. Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.

δ. Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων. Η άδεια παύει να ισχύει με το πέρας και του δεύτερου έτους.

5. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται κατά το χρόνο ισχύος της αν αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός, με αίτηση που συνοδεύεται από:…………….

 

Δηλαδή αν αλλάξει ο επιβλέπων μετά από την αναθεώρηση της άδειας, σύμφωνα με την 4α-β-γ-δ

Δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση για την αλλαγή επιβλέποντα;

Γιατί αυτή η διατύπωση της παρ 5 και όχι

5. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται σε κάθε περίπτωση αν αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός, με αίτηση που συνοδεύεται από:……..

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ, νομίζω πως αυτό που λες ερμηνεύεται ως εξης.Αφου λήξει η άδεια αναθεωρείται για τα α,β,γ,δ, και αφού είναι πλέον σε ισχύ μπορεί να αλλάξει και ο επιβλέπων(αυτό μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα) .Αν θυμάσαι και παλαιότερα σε αναθεωρήσεις για παράταση ισχύος γράφαμε και ότι συνεχίζει και ο ίδιος επιβλέπων ή τον νέο αν άλλαζε..Αν γράφανε το "σε κάθε περίπτωση" θα μπορούσε να γίνει σε ληγμένη άδεια αλλαγή επιβλέποντος χωρίς να έχει προηγηθεί η παράταση ισχύος πράγμα λάθος κατά τη γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη

από την όλη διατύπωση του άρθρου και ιδιαίτερα από το

"4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της"

γίνεται φανερό ότι όπου ο νομοθέτης αναφέρεται στο χρόνο ισχύος της αδείας δόμησης,

εννοεί αυτόν της αρχικής άδειας που είναι κατά κανόνα η 4/ετία και όχι στο χρόνο μετά την πρώτη αναθεώρηση της (είτε 2ης 4/ετίας ή επ' αόριστο)

Επομένως στην περίπτωση που αναφέρω, θεωρώ ότι υπάρχει κενό

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το βλέπω σαν αυτονόητο, για να αλλάξει ο επιβλέπων πρέπει η άδεια να είναι σε ισχύ. Αν έχει λήξει δεν έχει νόημα οποιαδήποτε αλλαγή, αφού δεν μπορούν να εκτελεστούν εργασίες.

Εφόσον πάρει παράταση ο χρόνος ισχύος, ενοείται ο νέος της παράτασης. Η παρ. 5 είναι κάτι διαφορετικό(άσχετο) απο την 4

Link to comment
Share on other sites

tanasi

αν υποτεθεί ότι παίρνω παράταση για 2η 4/ετία αλλά π.χ στα 6 χρόνια από την ημερ/νία έκδοσης θέλω να αλλάξω επιβλέποντα (είτε γιατί απεβ'ιωσε η συντ/κε είτε γιατί δεν επιβλέπει) τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Πας με παράγραφο 5, η άδεια είναι κανονικά σε ισχύ. Νομίζω η διατύπωση στην παρ. 4 έγινε για να διευκρινηστεί οτι δεν μπορείς να παρατείνεις μια άδεια που είναι ήδη σε ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τανασι, αφού έχει πάρει παράταση η άδεια είναι σε ισχύ άρα μπορεί να αλλάξει ο επιβλέπων.Αυτό είχα πει από την αρχή.

Αν δεις στη αρχή λέει "για την παράταση της ισχύος της", άρα αφού την πάρει την παράταση συνεχίζει να ισχύει , και μπορεί να γίνει αλλαγή επιβλέποντος.

Link to comment
Share on other sites

αδεια οικοδομης του 2004 στην οποία εχουν πεσει μπετα και χτισιματα αλλα δεν ολοκληρωθηκαν οι 3 κατασκευαστικες φασεις τωρα αν γινει ανανεωση παιζει πρόστιμο? και αν ναι ποσα χρηματα?

πως μπορω να δω αν εχει κληση η αδεια οικοδομης με δεδομενο οτι ειναι 2 μεζονετες 2οροφες και η μια εχει τελειώσει???? γιατι δεν τα παμε καλα με τους συνδικαιουχους της αδειας? υπαρχει χαρτι απο υποθηκοφυλακιο για την μια οικοδομη που εχει περατωθει, γιατι εγινε αυτο?

Link to comment
Share on other sites

αν είναι νόμιμα γιατί να πέσουν πρόστιμα συνάδελφε;

Μπορούσες να την αναθεωρήσεις επ' άπειρο (ΦΕΚ 795Δ'/93-άρθρο 6)

 

Δεν το έκανες όμως μέσα στο χρόνο ισχύος της (μέχρι το 2008)

υ.γ ίσως ακόμη να σου επιβληθούν πρόστιμα (της παρ. 5 του άρθρου 22 του ΓΟΚ). λόγω μη αποπεράτωσης όψεων μετά την 6/ετία -2014 και μετά αν βρίσκεσαι σε ορισμ περιοχές)

Τώρα χρειάζεσαι άδεια δόμησης για αποπεράτωση των 3 φάσεων

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.