Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προτεραιότητα στη σύνδεση έργων γεωθερμίας κ βιομάζας έναντι των φωτοβολταικών


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Προτεραιότητα στη σύνδεση έργων γεωθερμίας και βιομάζας με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος έναντι των φωτοβολταϊκών προτίθεται να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του energypress οι επενδυτές φωτοβολταϊκών ανησυχούν ότι μια τέτοια επιλογή δεσμεύσει χωρητικότητα στα δίκτυα ηλεκτρισμού χωρίς να ολοκληρωθούν τα έργα βιομάζας και γεωθερμίας, ενώ ώριμες επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά θα μείνουν “εκτός νυμφώνος”.

 

Το ΥΠΕΚΑ από την πλευρά του αναφέρει πως «οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με χρήση γεωθερμικής ενέργειας / βιομάζας / βιοαερίου, θεωρούνται σταθμοί «βάσης» που παρέχουν εγγυημένη ισχύ και συμβάλουν στη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος. Δεδομένου του πολύ σημαντικού οικονομικά διαθέσιμου δυναμικού αυτών των μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, και της εγγύτητας ανάπτυξης, εκ της φύσεως αυτών, στις αγροτικές περιοχές της χώρας, τέτοιοι σταθμοί λογίζονται ως εφαρμογές ΑΠΕ αυξημένου ειδικού βάρους για την εθνική οικονομία, τη στήριξη των αγροτικών εισοδημάτων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την περιφερειακή ανάπτυξη».

 

Η νέα ρύθμιση που προωθεί η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σκοπεύει στην επιτάχυνση επενδύσεων στη γεωθερμία, τη βιομάζα και το βιοαέριο με χορήγηση προσφορών σύνδεσης με το δίκτυο.

 

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τη δεύτερη φορά που τα ώριμα φωτοβολταϊκά έργα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς το ίδιο συνέβη και με τα φωτοβολταϊκά των αγροτών, που μπήκαν σε γραμμή προτεραιότητας με χιλιάδες αιτήσεις πολλές εκ των οποίων ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

 

Όπως αναφέρουν πηγές του energypress, οι επενδυτές φωτοβολταϊκών ζητούν πιο σύντομα χρονοδιαγράμματα από το υπουργείο ως προς την εξέταση και αναμονή ολοκλήρωσης των αιτήσεων σε βιομάζα-γεωθερμία προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

 

Από την πλευρά του, το ΥΠΕΚΑ κάνει λόγο για ενεργοποίηση των αγροτικών πληθυσμών και δημιουργία θέσεων εργασίας παράλληλα με την επίτευξη των στόχων για διείσδυση των ΑΠΕ.

 

Πηγή: http://www.econews.g...hermia-biomaza/

 

Μετά την μείωση των τιμών και άλλο χτύπημα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.