Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πώς αποδεικνύεται η αρτιότητα κατά παρέκλισση


Mari

Recommended Posts

Συναδελφοι καλησπερα σας! Θα ήθελα την άποψη σας για το εξής:

 

Προκειμένου να βγάλω άδεια προσθήκης ορόφου σε υφιστάμενη οικοδομή (με άδεια εκδοθείσα το 1975), έκανα οροφοκτησία και εν συνεχεία ο ιδιοκτήτης έκανε τα συμβόλαια. Το οικόπεδο είχε επιφάνεια 475τμ κατά την καταμέτρηση και ο πίνακας χιλιοστών βασίστηκε σε αυτό το εμβαδόν. Ωστόσο στην περιοχή υπάρχει κτηματολόγιο το οποίο και έχει εμβαδομετρήσει το οικόπεδο 474,72τμ. Η συμβολαιογράφος μνημονεύει στα συμβόλαια το καεεκ και οτι η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 475τμ, εν συνεχεία περιγράφει τις διαστάσεις του οικοπέδου σύμφωνα με το τοπογραφικό που της προσκόμισα (οι οποίες είναι λίγο διαφορετικές από αυτές στο κτηματογραφικό διάγραμμα).

Το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού με το διάταγμα του 85. Η αρτιότητα είνα 1000τμ.

Όταν πήγα στην πολεοδομία ο αρμόδιος υπάλληλος που ανέφερε οτι θα πρέπει να γίνει διόρθωση συμβολαίων καθώς οι διαστάσεις του κτηματολογίου με αυτές του συμβολαίου είναι διαφορετικές. Αυτό μου είπε πρέπει υποχρεωτικά να γίνει καθώς είναι κατα παρέκλισση άρτιο. Ποιά η άποψη σας? Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Ξέχασα να σας πω οτι το οικόπεδο υπάρχει από το ετος 1974 με επιφάνεια 484,40τμ.

Link to comment
Share on other sites

Τρομερή ακρίβεια το κτηματολόγιο! Άρα τι διόρθωση να θέλει, έλεος. αυτό που δεν κατάλαβα είναι τα 484.40 είναι το αρχικό εμβαδόν βάσει συμβολαίων? Η παλιά άδεια τη εμβαδόν οικοπέδου αναφέρει?

Διόρθωση συμβολαίου γίνεται εαν έχεις αποκλιση 2% απο τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο. Διόρθωση κτηματολογίου νομίζω γίνεται όταν ξεπεράσεις μια ανοχή που υπολογίζεται αναλυτικά απο έναν τύπο που δεν θυμάμαι απ'έξω.

Link to comment
Share on other sites

Πάνο,

το 2% είναι γραμμένο σε κανένα νόμο, εγκύκλιο, κάτι? Γιατί το έχω θέσει ως θέμα και δεν πήρα καμιά συγκεκριμένη απάντηση.

Στο θέμα τώρα.... Τι ακριβώς σου είπε ο πολεδοδόμος ότι πρέπει να διορθώσεις...? Το κτηματολόγιο ή τη μέτρησή σου? Γιατί αν θέλει να διορθώσεις το τοπογραφικό σου και να το βάλεις στις διαστάσεις του κτηματολογίου έχεις μπλέξει με "βελιγκέκα". Τα 484τμ από πού προκύπτουν απο το συμβόλαιο κτήσης?

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO δεν το έχω δει σε κανένα νόμο ως τώρα παρά μόνο στο βιβλίο περι τις εκδόσεις των πολεοδομικών αδειών. Ξέρεις αυτό των εκδόσεων ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Ελεος και απο μενα μ αυτο το ερμο το κτηματολογιο , τελος πα

Κατα τ αρχας η διαφορα η εμβαδικη στο κτηματολογιο και στον τιτλο ειναι κατι το αναμενομενο διοτι οπως ειναι γνωστο το κτηματολογιο χρησιμοποιει το προβολικο εγσα87 με συντελ. γραμμ. παραμορφωσης αναλογα της περιοχης πχ για θεσσαλονικη 0,9996... γεγονος που σημαινει απλα οτι τα 1000,00 μ γραμμικα εμφανιζονται στο κτηματολογιο 999,60 κατα συνεπεια και οι διαστασεις και το εμβαδον θα ειναι μικροτερα, αλλα απ οσο γνωριζω στις αδειες λαμβανεται υπ οψιν το εμβαδον του τιτλου , απλα ελεγχεται το εμβαδον του κτηματολογιου να ειναι μεσα στα ανεκτα ορια που πρεπει.

Αυτα απο λιγη θεωρεια , τωρα για την συγκεκριμενη περιπτωση καλο θα ηταν να ελεγθουν αυτες οι μικρες διαφορες ποσο μικρες; και που

ο τοπογραφος που αποτυπωσε εκανε δυο εξαρτησεις σε χαττ και εγσα ωστε να μπορει να ελεγξει καποια πραγματα;

μηπως υπαρχει διαφορα στην θεση του οικοπεδου;

απλα θετω καποια ερωτηματα γιατι δεν εχω ολα τα δεδομενα (αν και τα θεωρω υπερβολικα και υποχονδρια τελος πα). Αν οντος ειναι οπως τα περιγραφεις φιλη μαρι επικαλεσου την παραπανω γραμμικη παραμορφωση ισως σε βοηθησει.

καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.