Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

Οικόπεδο που τέμνεται από το όριο οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων με τμήμα εντός 310τ.μ. και ολική επιφάνεια 592τ.μ. έχει κλίση μεγαλύτερη του 50% και πρόσωπο 20μ σε δρόμο πλάτους > 4 μ. 

1) Στο σκαρίφημα που επισυνάπτεται είναι λανθασμένη η θέση του σε σχέση με το ύψος διότι στην πίσω όψη του η απόσταση της οροφής του Α ορόφου από το Φ.Ε. είναι μεγαλύτερο του 7,50? Αν ναι υπάρχει τρόπος μέσω Σ.Α. να γίνει αυτό δεκτό? Το αίτημα του πελάτη είναι η είσοδος στον Α΄ όροφο να είναι στο ίδιο ύψος με τον δρόμο θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο?

2)Η προβολή στο δρόμο εδώ θεωρείται 3 μ ή συμπεριλαμβάνεται και η στέγη?

3)Η γραμμή δόμησης εδώ θεωρείτε ότι πρέπει να μπαίνει 2,50 μ από το δρόμο σύμφωνα με την συνολική επιφάνεια του γηπέδου ή πάμε με το εντός τμήμα? 

 

ΙΣΟΥΨΕΙΣ.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 311
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, σε περίπτωση που οικόπεδο τέμνεται από το όριο οικισμού, εντός οικισμού θεωρείται τόσο όσο η αρτιότητα στη συγκεκριμένη θέση. Αν λοιπόν η αρτιότητα είναι 500 μ², τόσο θα θεωρήσεις ότι είναι εντός οικισμού, με παράλληλη μετατόπιση της φάτσας. Σε αυτή την περίπτωση, κι επειδή το οικόπεδο δεν είναι >500 μ², μπορείς να κολλήσεις στο πρόσωπο (ερώτημα 3). Αν η αρτιότητα είναι μεγαλύτερη, τότε θεωρείται ότι όλο είναι εντός οικισμού, οπότε οπισθοχωρείς κατά 2.50 μ τουλάχιστον.

1. Αγνοείς τα "αιτήματα του πελάτη" κι εφαρμόζεις τη νομοθεσία. Προφανώς, με τόσο μεγάλη κλίση εδάφους θα έχεις προβλήματα στο σχεδιασμό, μιας και υπάρχει ο περιορισμός του ύψους (χωρίς τη στέγη) από το φ.ε.. Σε αυτη την περίπτωση, θα πρέπει να κάνεις διάσπαση του ενιαίου όγκου (κλιμακωτή διάταξη)

2. Η στέγη δεν περιλαμβάνεται στους περιορισμούς του ύψους 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.