Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικη αποκατασταση και χρηματα


4ss4s1n

Recommended Posts

Γεια σας,ειμαι ενας 17χρονος μαθητης ο οποιος εχει αγανακτησει με ολα τα σκανδαλα τα οποια γινονται στην πατριδα του!Εψαχνα για καιρο για ενα forum σαν και αυτο εδω και επιτελους το βρικα!Δεν ξερω τι να ακολουθησω και σκεφτηκα να παρω και καποιες αλλες αποψεις,αλλα και πληροφοριες.Ειμαι απο τους καλυτερους στο σχολειο μας στη φυσικη και στα μαθηματικα και μου αρεσουν παρα πολυ,ακομη μου αρεσει η ιδεα του να δομεις εσυ ο ιδιος οτιδειποτε.Απο εσας ζηταω λοιπον να μου εξηγησετε με τι ακριβος ασχολειτε ενας πολιτικος μηχανικος και με τι ενας μηχανολογος μηχανικος(δεν χρειαζετε να πειτε πραγματα πολυ εξειδικευμενα,απλα να μου δωσετε την κεντρικη ιδεα).Επιπροσθετος θα ηθελα αν σας ηταν ευκολο να μου πειτε,κατα την αποψη σας,που ειναι καλυτερες οι συνθηκες για δουλεια ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!Δεν εχω κανενα προβλημα να μεινω μακρια απο την οικογενεια και τους φιλους μου αν εχω αλλους φιλους στο εξωτερικο,ομως σε διαφορα τοπικ που διαβασα κανεις δεν ανεφερε φιλους στο εξωτερικο,μηπως στο εξωτερικο ειναι απιθανο να κανεις παρεες και να βρεις μια κοπελα??δε ξερω αυτο μου φαινετε εξωφρενικο και δεν νομιζω να ισχυει αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος!Τελος να λαβετε υποψην οτι ειμαι προθυμος να εργασθω σκληρα!Σας ευχαριστω προκαταβολικα ολους για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και μπορεις να κανεις φιλους και να βρεις και κοπελα στο εξωτερικο! Μαλιστες σε ορισμενες χωρες οπως η Γερμανια, η Αγγλια

και οι ΗΠΑ υπαρχουν παρα πολλοι Ελληνες οποτε μπορεις να κανεις παρεες και με Ελληνες και με αλλες εθνικοτητες.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντήσω σε όσα γνωρίζω από πρώτο χέρι ως πολιτικός μηχανικός που δουλεύει στην Ελλάδα και μόνο τη δικιά μας πραγματικότητα έχω δεί.

Ένας πολιτικός μηχανικός θα έπρεπε να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τις κατασκευές και την επιστήμη του, να είναι δημιουργικός και να εξελίσσει τις γνώσεις του, με όποιον τρόπο (καλώς ή κακώς) τις απέκτησε στο πολυτεχνείο.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο "δημιουργικός" γιατί και εσύ το ανέφερες πως γοητεύεσαι από την ικανότητα να δομείς ο ίδιος αυτό που θέλεις...και έχεις δίκιο.

 

Κάπου εδώ έρχεται η πραγματικότητα...ένας πολιτικός μηχανικός στην ελλάδα θα ασχοληθεί ώρες ατελείωτες για να διαβάσει νόμους, να βρεί ερμηνείες σε εγκυκλίους, να ανακατευτεί με το βαρύ δημόσιο και τις υπηρεσίες ώστε να μάθει πως να επιβιώσει μέσα του και όλα όσα αναφέρω στα προηγούμενα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό. Η αγορά έξω είναι δύσκολη και πρέπει να είσαι άριστος γνώστης αντικειμένων και διαδικασιών που ποτέ διδάχτηκες.

Φαντάζομαι μετά από καιρό πως έρχεται και το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς (ή έτσι θέλω να ελπίζω..) αλλά έως τότε όλα είναι αλλίως.

Δεν σου λέω πως όλα είναι μαύρα, κάθε άλλο....οι πολιτικοί μηχανικοί διατηρούν ακόμα καλές προοπτικές έστω και λίγες...και φυσικά εάν έχεις διάθεση να εξελιχθείς και να κουραστείς, δεν θα βγείς χαμένος.

 

Τα πράγματα στο εξωτερικό είναι σαφώς διαφορετικά από όσα ακούω...εκεί ο μηχανικός δουλεύει ώρες ατελείωτες, με δύσκολα deadlines και λίγο ελεύθερο χρόνο αλλά είναι μηχανικός όπως τον φαντάζεσαι και εσύ....αλλά για το συγκεκριμένο, ας μιλήσουν εκείνοι που έχουν οι ίδιοι την εμπειρία.

 

Καλές αποφάσεις σου εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

δε ξερω με τι ασχολειται ενας μηχανολογος στο εξωτερικο αλλα καλο θα ειναι να μην συγκρινεις καν με την κατασταση που επικρατει στην ελλαδα , εδω το 80% των μηχανικων ασχολουνταν(προ-κρισης,γιατι τωρα δεν εμεινε τιποτε) με την οικοδομη γιατι πολυ απλα σαν χωρα δεν εχουμε σοβαρη βιομηχανια,αντιθετα σε χωρες του εξωτερικου οι επιλογες ειναι πιο πολλες

μπορεις ανα καιρους να κοιτας στα sites με αγγελιες μεγαλων εταιριων(πχ γερμανιας) ειτε στα sites των ιδιων των εταιριων του τομεα που σε ενδιαφερει για να δεις πανω-κατω τι μηχανικους ζητανε τι προσοντα και για ποιες θεσεις(μερικες φορες ακομα και με τι μισθους)

τωρα για την ζωη στο εξωτερικο ,εχωντας ζησει αρκετα χρονια εκτος ελλαδας θα σου πω οτι εξαρταται σχεδον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο το τι ατομο εισαι , αν προσαρμοζεσαι ευκολα,δεν εισαι μιζερος και δεν εισαι ελληναρας(ξερουμε τι σημαινει αυτο υποθετω.. αν οχι το επεξηγω) αργα ή γρηγορα παντου θα ταιριαξεις

εγω προσωπικα σαν λευτερης θα προτεινα σε οποιον μπορει να φυγει εξωτερικο για δουλεια να το κανει για 2 κυριως λογους , αρχικα γιατι ειναι κριμα για τον τομεα μας τους μηχανικους να μην κυνηγησεις το κατι παραπανω στην δουλεια σου,την ευκαιρια να ασχοληθεις με κατι πιο δημιουργικο και να μη χασεις τα χρονια σου περιμενοντας στην πολεοδομια να καταθεσεις χαρτια... και κατα δευτερον γιατι τουλαχιστον για ευρωπαικες χωρες που ξερω δυστυχως ειναι και θα ειναι 10ετιες μπροστα απο εμας στην οργανωση...sad but true

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.