Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργία γειώσεων


absolute1

Recommended Posts

Από όσα γράφτηκαν πιο πάνω κατάλαβα ότι: αν το δίκτυο ήταν μονοφασικό τότε θα ήταν προτιμότερο να μην ήταν γειωμένος ο ουδέτερος. Όμως για την περίπτωση που έχουμε τριφασικό δίκτυο (όπως και είναι), τότε δεν μπορεί να μην γειωθεί για να μην υπάρξει διαφορά φάσης 400V όταν υπάρξει σφάλμα η L1 με την γη, και κάποιος ακουμπά την L2. Αν έχω λάθος διορθώστε με. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο αυτό. Τα 230V είναι μια χαρά πρόβλημα, δε χρειάζεται να γίνουν 400V.

 

Δεν μπορείς πρακτικά να κρατήσεις αγείωτο το δίκτυο. Με το πρώτο σφάλμα γης θα "γειωθεί" από μόνο του. Οπότε είναι προτιμότερο να το γειώσουμε εξ' αρχής και να λάβουμε μέτρα προστασίας, δηλαδή γείωση των συσκευών και ασφάλειες ή και ΔΔΕ που θα πέσουν λόγω της υπερέντασης ή έντασης διαρροής αντίστοιχα.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η απαντηση για τα δικτυα ΤNC μπορει να ειναι πιο απλη απο οσο νομιζουμε.Παραδειγμα απο την ηλεκτροτεχνια: Oταν παραλληριζουμε αντιστασεις η συνολικη τιμη της αντισταση θα ειναι μικροτερη της μικροτερης αντιστασης με αποτελεσμα το συγκεκριμενο συστημα να παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια στους χρηστες.Βεβαια καταλαβαινεται τι γινεται στην περιπτωση που εγω εχω γειωση 1Ω ο γειτονας 100Ω και αποφασισω να αποσυνδεσω την γειωση μου για να κανω μια μετρηση.Γι' αυτο η γειωση ειναι το σημαντικοτερο κομματι της εγκαταστασης.

Link to comment
Share on other sites

Βεβαια καταλαβαινεται τι γινεται στην περιπτωση που εγω εχω γειωση 1Ω ο γειτονας 100Ω και αποφασισω να αποσυνδεσω την γειωση μου για να κανω μια μετρηση.

 

 

Δεν θα συμβεί τίποτα απολύτως, κ ο λόγος είναι αυτό που αναφέρεις παρακάτω

 

Oταν παραλληριζουμε αντιστασεις η συνολικη τιμη της αντισταση θα ειναι μικροτερη της μικροτερης αντιστασης

Link to comment
Share on other sites

  1. το Rολ=RIxR2/R1+R2 ισχύει μόνο όταν παραλληρίζουμε ΩΜΙΚΕΣ αντιστάσεις .Σε σύστημα ΤΝ-C δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις ποιο πάνω γιατί παρραλληρίζονται και άλλες αντίστασεις που συνυπάρχουν μέσω του ουδετέρου ( χωριτικές αυτεπαγωγικές ωμικές) άρα το κύκλωμα έιναι σύνθετη αντίσταση και ισχύει Z=R2+(XL-XC)2 και το αποτέλεσμα δια την τετρ ρίζα και δίνει τιμή σε Ωμ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κατα το συστημα ουδετερωσης , ο ουδετερος (ο οποιος ειναι γειωμενος κατα το δικτυο της δεη) ενωνεται με την γειωση (ηλεκτροδιο) της κατοικιας στο σημειο του μετρητη. Απο εκεινη την ενωση,αναχωρει και ο αγωγος προστασιας , ο οποιος κατευθυνεται παραλληλα με τις 3 φασεις και τον ουδετερο προς τον πινακα της κατοικιας.Η ερωτηση ειναι η εξης: Εφοσον εχω ενωσει τον αγωγο προστασιας με τον ουδετερο στο σημειο του μετρητη , θα πρεπει να τους ενωσω και στον πινακα εσωτερικα της κατοικιας? Δηλ. η μπαρα ουδετερου του πινακα θα ενωνεται με την μπαρα γειωσης η δεν χρειαζεται?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη, η επιπροσθετη ενωση τους εντος του πινακα της κατοικιας,αποτελει λαθος?Ετσι οπως το σκεφτομαι,δεν εγκυμονει καποιον κινδυνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.