Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τροποποίηση του "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"


kan62

Recommended Posts

Προμηθευτης μου με ενημερωσε οτι, ειθισται να κοβεται τιμολογιο εξοφλησης, οχι επι πιστωσει, το οποιο και θα κατατεθει στην τραπεζα κατα την καταθεση του 2ου φακελου με την ολοκληρωση των εργασιων και ετσι, εχοντας εξοφλητικο στα χερια του ο πελατης απο τον προμηθευτη, του επιστρεφεται το ποσον που κατατιθεται

 

Απ' ότι ξέρω μέχρι τώρα και για το Ι και για το ΙΙ, η διαδικασία είναι :

 

"Μετά τη διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης και την προσκόμιση των παραστατικών δαπανών επί πιστώσει, βάσει του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού εκταμιεύεται το σύνολο ή το υπόλοιπο (σε περίπτωση προκαταβολής του δανείου και χορηγείται επιχορήγηση 15%, με απευθείας πληρωμή των αναδόχων/προμηθευτών σε τραπεζικό λογαριασμό τους από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό". (Οδηγός του ΙΙ)

 

Επειδή έχω αντιμετωπίσει πλήρη άρνηση (των τραπεζών) σε (έστω) μερική παράβαση των παραπάνω όρων ...

@Inzaghi μπορείς να ελέγξεις τι τύχη είχε αυτό που σε πληροφόρησαν ;

 

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Το βασικό είναι η ρευστότητα των προμηθευτών μαζί με τη διασφάλιση του πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

Προμηθευτής μου με ενημερωσε οτι, ειθισται να κοβεται τιμολογιο εξοφλησης, οχι επι πιστωσει, το οποιο και θα κατατεθει στην τραπεζα κατα την καταθεση του 2ου φακελου με την ολοκληρωση των εργασιων και ετσι, εχοντας εξοφλητικο στα χερια του ο πελατης απο τον προμηθευτη, του επιστρεφεται το ποσον που κατατιθετα

Αν το τιμολόγιο γράφει "εξοφλήθη" η Τράπεζα δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα και θα σου ζητάει και πίσω την προκαταβολή.

 

edit: Έγραφα ταυτόχρονα με τον kan62

Edited by emnikol
Link to comment
Share on other sites

Δεν προχωρησε ακομα η ιδεα, σκεψη ηταν πιο πολυ και προτασεις των προμηθευτων...

Απο κει και υστερα τι μελλει γεννεσται απο πλευρας τραπεζωψν δεν γνωριζω

Κι εγω διατηρω τις επιφυλαξεις μου, ειδικα οταν χτες μου ειπε πελατης μου οτι θελει να αγορασει λεβητα απο το ιντερνετ και να περασει το τιμολογιο στο προγραμμα...

Θα πρεπει να αποσαφηνιστει το θεμα....

Ειναι παραλογο εν τοιαυτει περιπτωσει η τραπεζα να ζητησει την προκαταβολη πισω απο τη στιγμη που τα χρηματα δεν αποσκοπουν να ευνοησουν τον προμηθευτη αλλα τον αιτουντα, ουτως ωστε να αναβαθμισει εενργειακα το σπιτι του

Τι θα του πουνε δηλαδη? Οτι τωρα που το πληρωσες εσυ δε σου δινω τα λεφτα πισω?

Ε οχι δα...

Link to comment
Share on other sites

Πολλά είναι τα παράλογα ... το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα δεν προχωρεί/ολοκληρώνεται αν δεν εκπληρώνονται πλήρως οι απαιτήσεις του οδηγού.

Π.χ.

πελάτης (ευτυχώς συγγενής) υπερέβη το επιλέξιμο ποσό στα τιμολόγια/εργασίες ...

επειδή οι εργασίες υλοποιήθηκαν αμέσως μετά το 1ο ΠΕΑ, τα συνεργεία/προμηθευτές δεν άντεχαν και εξωφλήθηκαν (πήρα πάνω μου το ρίσκο της επιστροφής γιατί ήταν δικοί μου - δεν το συνιστώ) ...

όταν η τράπεζα δέησε να εξωφλήσει απαίτησε το ποσό της υπερβάλλουσας διαφοράς να υπάρχει σε λογαριασμό του πελάτη για να το πάρει και μαζί με το επιλέξιμο να εξωφλήσει ...

 

αν δεν ήταν συγγενής ... αν δεν έπαιρνα το ρίσκο ... αν δεν υπήρχαν πλέον άλλα χρήματα ... τι θα γινόταν ;

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Η λογική του προγράμματος είναι να βοηθηθούν αυτοί που δεν έχουν χρήματα για να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους. Γι' αυτό και τους δίνεται το δάνειο μ' αυτούς τους ευνοϊκούς όρους.

Τώρα αν εσύ τους παρουσιάσεις εξοφλημένα τιμολόγια σημαίνει -γι' αυτούς- ότι είχες τα χρήματα να κάνεις την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου και επομένως δεν θα έπρεπε να είχες ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αρχής.

Επειδή δε είναι χρήματα της Ε.Ε. και μας έχουν μάθει ότι είμαστε πρώτοι στις λαμογιές, έχουν βάλει αυτούς τους όρους τους οποίους οι τράπεζες και το ΥΠΕΚΑ τηρούν μετ' ευλαβίας ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να τους τα ζητάνε πίσω λόγω αθέτησης των όρων, βάσει των οποίων δόθηκαν τα χρήματα.

 

Τι θα του πουνε δηλαδη? Οτι τωρα που το πληρωσες εσυ δε σου δινω τα λεφτα πισω? Ε οχι δα...

Αυτό ακριβώς θα σου πουν. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις και θα δεις.

Edited by miltos
Συγχώνεψη διαδοχικών δημοσιεύσεων
Link to comment
Share on other sites

Σε όσες τράπεζες έχω ρωτήσει αρνούνται κατηγορηματικά ότι μπορεί να μπει κάποιο ποσό σε άλλο λογαριασμό εκτός του προμηθευτή. Με καμία δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα

 

για το θέμα του συμβούλου όποιος συνάδερφος έχει ασχοληθεί να προσέξει γιατι σε περίπτωση δικιά μου η τράπεζα όρισε σύμβουλο συνεργάτη της χωρίς να το ξέρω. για να τσιμπήσουν την αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, για τις αλητείες αυτές των τραπεζών, η μόνη λύση είναι ιδιωτικό συμφωνητικό που περιλαμβάνει τα πάντα (ΠΕΑ και αμοιβή συμβούλου).

Ο πελάτης το υπογράφει μετά τον πιστοληπτικό έλεγχο της τράπεζας και πριν το 1ο ΠΕΑ ...

Περιλαμβάνει πρόβλεψη μείωσης αντικειμένου (για το 2ο ΠΕΑ και την αμοιβή συμβούλου) σε περίπτωση που ο πελάτης δεν προχωρήσει.

Ενημερώνουμε τον πελάτη, αν του προτείνουν κάτι στην τράπεζα να αρνηθεί γιατί ... έχει υπογράψει.

Αν το μάθουμε ότι του το πρότειναν (με το συμφωνητικό στο χέρι) ... ορμάμε στην τράπεζα.

Τα μαγαζάκια ήδη στήθηκαν ... με το να μη μιλάμε ... απλά χάνουμε το δίκιο μας ...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κατι..σε περίπτωση που κάνει κάποιος προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει το U του κτηρίου να φτάσει το όριο του ΚΕΝΑΚ για εξωτερικούς τοίχους???

στο εξοικονομώ αναφέρει χαρακτηριστικά: επισημαίνεται οτι επιτυγχάνεται αυξημένη εξοικονομηση ενέργειας όταν τα δομικά στοιχεία και οι επιμέρους η/μ εγκαταστάσεις πληρούν, μετά τις παρεμβάσεις τις ελάχιστες προδιαγραφές που αναφέρονται στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 8 του ΚΕΝΑΚ σε συμφωνία και με τα οριζόμενα στις σχετικές Τεχνικές Οδηγίες ΤΕΕ(ΤΟ ΤΕΕ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.