Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διέλευση καλωδίων ξένων προς τον χώρο


mrous

Recommended Posts

Μία από τίς μέχρι σήμερα εμπειρικές γνώσεις μου, είναι ότι δέν πρέπει νά διέρχονται από άλλη ιδιοκτησία,καλωδια-σωλήνες κλπ,τά οποία τροφοδοτούν μέ ρεύμα-νερό κλπ, άλλο χώρο,ξένο από αυτόν πού διέρχονται.

Τά προηγούμενα τά ξέρω "εμπειρικά",χωρίς νά γνωρίζω ποιός νόμος ή κανονισμός ή οτιδήποτε άλλο τό επιβάλει.

Όσο καί αν έχω ψάξει δέν βρίσκω κάποιο "νόμο" πού νά τό αναφέρει.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο καί μπορεί νά βοηθήσει, ας τό γράψει στό φόρουμ.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ. Δεν ξέρω πόσο αληθές είναι αυτό. Για σκέψου λίγο σε μια πολυκατοικία. Είναι πολύ πιθανόν γραμμές ύδρευσης και ηλεκτρικές παροχές να διέρχονται μέσα απο μια άλλη ιδιοκτησία. Επίσης, θυμάμαι σε ένα έργο για τράπεζα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πέρναγες τις γραμμές ηλεκτρικών παροχών μέσα από μισθωμένο κατάστημα άλλης τράπεζας και ενός μικρού άλλου καταστήματος. Δηλαδή, οι παροχές του ενός καταστήματος περνούσαν απο το δάπεδο των άλλων. Βέβαια θα μου πεις ο ιδιοκτήτης ήταν ο ίδιος. Δεν ξέρω. Νομίζω ότι ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος σχετικός κανονισμός στην πράξη, και κυρίως κατά τη φάση κατασεκυής, μάλλον δεν πολυεφαρμόζεται. ίσως και να μην υπάρχει, δεν το ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Και γω δεν ξέρω κάποιον κανονισμό. Αλλά μια φορά στην πολεοδομία με έβαλαν να αλλάξω την όδευση των σωλήνων ύδρευσης. Τις είχα έτσι ώστε να περνούν κατακόρυφα μέσα από τα διαμερίσματα. Η αιτιολογία ήταν ότι αν πχ τρυπήσει η σωλήνα του 3 ορόφου στο διαμέρισμα του δευτέρου μπορεί να δημιουργηθούν παραξηγήσεις του τύπου:

 

-Πρέπει να σπάσουμε τα πλακάκια στο μπάνιο σας για να φτιάξουμε τη σωλήνα μας.

-Τα πλακάκια μας;:-x Α πα πα. Αποκλείεται :evil:

Link to comment
Share on other sites

Ότι κάτι τέτοιο πρακτικά πρέπει να αποφεύγεται είναι το μόνο σίγουρο. Δεν χρειάζεται να το πει νόμος. Αν και πιθανώς να αναφέρεται κάτι τέτοιο σε κάποιο νόμο.

 

Όπως και να χει όμως σκέψου το εξής ενδεχόμενο. Έχεις περάσει καλώδια ρεύματος για παροχές του 2ου ορόφου μέσα από το διαμέρισμα του τρίτου. Σε περιπτώση που ο ένοικος του διαμερισματος του τρίτου ορόφου κάνει οποιεσδήποτε ηλεκτρολογικές εργασίες δεν μπορεί να ξέρει ότι μερικά από τα καλώδια που περνάνε από το διαμέρισμά του έχουν ρεύμα ακόμα και αν κατεβάσει το γενικό του διακόπτη γιατί πολύ απλά κόβει κυκλώματα του δικού του διαμερίσματος έτσι. Αν τα καλώδια όμως αυτά τα πιάσει ο ηλεκτρολόγος θα κάνει μαλλί αφάνα. Και τρέχα μετά να αποδείξεις ότι φταίει ο ηλεκτρολόγος που ήταν αλβανός και δεν ήξερε τη δουλειά!

 

Άσε που ισχύει και αυτό που είπαν οι προλαλήσαντες. Πάρε άδεια από την κυρία Κούλα του τρίτου ορόφου για να τις ανοίξεις του τοίχους να δεις τι τρέχει με τα καλώδια σε περίπτωση προβλήματος. Θα λερώσεις όλα τα σεμεδάκια της και το παλιό το σκρίνιο! :)

 

Μια καλή λύση είναι η όδευση των καλωδίων από κοινόχρηστους χώρους!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.