Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κοινόχρηστοι χώροι και Ν.4014


Recommended Posts

Έιπωθηκε οτι .....

μπορεις να οικειοποιηθεις το χωρο που κατελαβες με χρησικτησια αν παρελθει 20ετια.

....

Που ειπώθηκε αυτό το πράγμα? (ας μη το χαρακτηρίσω)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε πολυκατοικία , τοποθετήθηκε γκαραζόπορτα στην πυλωτή σε ανοιχτή θέση στάθμευσης, συγκεκριμένου διαμερίσματος ( προκύπτει απο τον κανονισμό και αναφέρεται σε όλα τα συμβόλαια).

Ερώτηση : Θα αναφέρω το διαμέρισμα και σαν αυθαιρεσία την γκαραζόπορτα σε κοινόχρηστο χώρο με συναίνεση συνιδιοκτητών ? η απλά την αυθαιρεσία ( τοποθέτηση γκαραζόπορτας σε πυλωτή) με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ??

Ευχαριστώ

 

Συμπλήρωση στα παραπάνω: Τίτλος ιδοκτησίας υπάρχει φυσικά μόνο για το διαμέρισμα. Οπότε στην 2η περίπτωση τι Ε9 θα επισυναφθεί ??

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

οι κοινόχρηστοι χώροι ΔΕΝ τακτοποιούνται. Τέλος. Τα περί χρησικτησίας όπως είπε και ο Διδώνης είναι για γέλια (μάλλον για κλάματα). καλό είναι να μην τα λένε παραέξω και γελάεί μαζί τους ο κόσμος (δίοτι μπανουν σε χωράφια που ούτε καν ξέρουν)

 

**αν οι κοινόχρηστοι έχουν δοθεί σε κάποιον ιδιοκτήτη τότε δεν είναι κοινόχρηστοι βάσει της συστάσεως

Link to comment
Share on other sites

1. Δεν δημιουργει κλειστο χωρο σταθμευσης γιατι παραμενει ανοιχτη η πισω πλευρα προς την πρασια.

2. Στην πολεοδομια μου ειπαν οτι γινεται τακτοποιηση στον κοινοχρηστο χωρο της πυλωτης, αρκει να υπαρχει συναινεση των συνιδιοκτητων. Κοινοχρηστοι χωροι οπου ΔΕΝ γινεται τακτοποιηση ειναι μονο οσοι ειναι εξω απο ιδιοκτησίες! (Η τακτοποιηση ζητηθηκε για να ληξει η υποθεση λόγω εκθεσης αυθαιρετου της πολεοδομιας)

 

Προφανως θα συμφωνησω οτι με την συναινεση των συνιδιοκτητων ενοειται οτι δινεται η αποκλειστικη χρηση και δεν θεωρειται πια κοινοχρηστος χωρος (!?)

Επειδη ομως υπαρχει κανονισμος που δινει την αποκλ. χρηση στο διαμ/μα, μαλλον ....δεν θα χρειαστει αλλη συναινεση και κλινω οτι πρεπει να τακτοποιηθει σαν παρακολουθημα του διαμ/τος (?!)

 

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Link to comment
Share on other sites

ως αντίλογος

χρειάζεται μια κάποια επί πλέον συναίνεση-αυτής της συναίνεσης της μετατροπής του χώρου, "αισθητικά" έστω -σε κλειστό χώρο (άσχετα αν από την πίσω πλευρά παραμένει ανοιχτός)

 

ή να το ρωτήσω αλλιώς

μπορεί ό ίδιος (ή και οι λοιποί) να μετατρέψουν τους χώρους στάθμευσης (που προφανώς ο καθένας κατέχει με την σύσταση) σε κλειστούς χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης; :confused:

Link to comment
Share on other sites

SOSΣυνάδελφοι θα ζητήσω τα φώτα σας για μια πολύ σημαντική υπόθεση..

 

Έχω περίπτωση εντός σχεδίου όπου ανεγέρθηκε βάσει Ο.Α του 57 ισόγεια οικοδομή 31,40 τ.μ. Εν συνεχεία κατασκευάστηκε 4όροφη οικοδομή στο οικόπεδο,όπου ισχύουν τα εξής:

 

1.Στην Ο.Α του 57 η ισόγεια κατασκευή εμφαίνεται σε λάθος θέση σύμφωνα με το απόσπασμα στο στέλεχος

2.Στις Ο.Α. που αφορούν την 4όροφη εμφαίνεται να έχει αλλάξει τόσο θέση όσο και διαστασεις. με αποτέλεσμα να το δείχνει περίπου 20τ.μ. και 4-5 μέτρα πιο πίσω(Ο,Α. του 70 & του 72)

 

Ενα το κρατούμενο απο τα παραπάνω....

 

Ακολούθως γύρω στο 1995 ο ιδιοκτήτης της οριζόντιας ιδιοκτησίας των 31,40 προχώρησε σε αυθαίρετη επεκταση της ισόγειας κατοικίας κατά 40 τ.μ. περίπου εντός του κοινόχρηστου χώρου. Σημειώνω οτι κανένας απο τους συνιδιοκτήτες δεν έκανε καταγγελία στην πολεοδομία ποτέ με αποτέλεσμα όπως το αντιλαμβάνομαι να είναι συνυπεύθυνοι στην αυθαιρεσία + το γεγονός οτι η αυθαιρεσία είναι σε κοινόχρηστο χώρο με αποτέλσμα το όποιο πρόστιμο ανέγερσης-διατήρησης να βαρύνει όλους τους συνιδιοκτήτες (επιβεβαιωμένο απο πολεοδομία άσχετα με τη νομή και την κατοχή).....

 

Σήμερα η συγκεκριμένη ιδιοκτησία έχει αλλάξει χέρια απο το 2000 και παρελήφθη απο τον σημερινό ιδιοκτήτη με την αυθαιρεσία την οποία θέλει να ρυθμίσει. Δυστυχώς οι 2 απο τους 4 συνιδιοκτήτες δεν παραχωρούν δήλωση συναίνεσης λόγω έντονων διαξιφισμών που είχαν στο παρελθόν...Σημειώνω επίσης οτι το πρόστιμο έχει ηδη πληρωθεί και εκκρεμούν μόνο οι δηλώσεις συναίνεσης.

 

και ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ:

 

Κατ`αρχάς και εκ των υστέρων αναγνωρίζω οτι κακώς ξεκίνησα τη διαδικασία χωρίς να υπάρχουν συναινέσεις συνιδιοκτητών,αλλά ο νόμος ηταν ακόμα στην αρχή και λόγω έλλειψης εμπειρίας έμπλεξα με τη συγκεκριμένη υπόθεση.(Είχα ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την απαίτηση συναινέσεων και με είχε διαβεβαιώσει οτι θα τους "αναγκάσει " να συναινέσουν και να μην με απασχολεί.οπότε προχώρησα στη δήλωση)

  • Νομικά και με βάση το νόμο έπρεπε να προχωρήσω σε αίτηση αφού πάρω τις συναινέσεις στα χέρια μου ή οχι?
  • Απ τη στιγμή που δηλώνει ο φερόμενος ιδιοκτήτης και ο μηχανικός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον ντεντέκτιβ για να ελέγξει τον αριθμό των συνιδιοκτητών στο υποθηκοφυλακείο κτλ, μήπως μπορώ να προχωρήσω σε ολοκληρωμένη με όσες συναινέσεις μου φέρει ο ιδιοκτήτης?Ταυτόχρονα βάζω και τον ιδιοκτήτη να υπογράψει Υ.Δ. οτι "ενημερώθηκε πλήρως και ενδελεχώς απο τον μηχανικό για την απαίτηση συναινέσεων και οτι είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη να τις προσκομίσει"...Σημειώνω πάλι οτι σε μια αποστροφή του 4014 γράφει για την απαίτηση συναινέσεων σε ρυθμίσεις αυθαιρέτων σε κοινόχρηστο χώρο κάτι που έρχεται εν μέρει σε αντιδιαστολή με τον φερόμενο ιδιοκτήτη....
  • Γενικά θα έχω νομικά κάποιο πρόβλημα αν προχωρήσω τη διαδικασία?
  • Πως μπορώ να εξασφαλιστώ,ώστε να μην έχω τρεχάματα με δικαστήρια?

Ίσως η καλύτερη λύση είναι να ακυρώσω τη διαδικασία και να επιστρέψω την αμοιβή στον ιδιοκτήτη.....ηταν τραγικό λάθος που ανέλαβα την υπόθεση...

 

Τι συμβουλεύετε να κάνω?....

Edited by Alsterwasser
Link to comment
Share on other sites

alfisti1978 & zerkon Με προβληματίσατε. Με απόφαση Γ.Σ. ή συναίνεση των ιδιοκτητών μιας οικοδομής γιατί δεν μπορούν να τακτοποιηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι μιας πολυκατοικίας (π.χ. ανελκυστήρας ή κοινόχρηστο κλιμακοστάισο κ.λ.π.) ???

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.