Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

+10% στο FIT για ευρωπαϊκό εξοπλισμό


kostinio11

Recommended Posts

Ο Νόμος αυτός αναφέρει πως "είναι δυνατή η προσαύξηση έως 10% των τιμών..." και πως η Υ.Α. θα καθορίζει και "τα όρια ισχύος των σταθμών για τους οποίους θα ισχύει η προσαύξηση". Πιθανολογώ ότι θα δώσουν διαφορετικό ποσοστό προσαύξησης για κάθε κατηγορία σταθμών.

 

Πιστεύω επίσης ότι η προσαύξηση θα πρέπει να ισχύσει για όλους όσους έκαναν αίτηση μετά τις 30-03-2012 (ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ).

 

Έχει κάνει κάποιος αίτηση από τότε έως σήμερα για να δούμε πως αντιμετωπίστηκε η αίτησή του; Η "αίτηση υπογραφής σύμβασης σύνδεσης" για τα οικιακά, είναι η αρχική αίτηση που υποβάλλεται προς τη ΔΕΗ (δηλ. η "Αίτηση για τη σύνδεση Φωτοβολταϊκού Συστήµατος ισχύος ≤ 10 kWp στο Δίκτυο ΧΤ") ???

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει εγώ 2 αιτήσεις μέσα στον Απρίλιο και είναι και οι δύο με ευρωπαϊκό εξοπλισμό...στην ΔΕΗ της περιοχής μου, δεν γνώριζαν κάτι, βέβαια τους δικαιολογώ γιατί όντως αν δεν βγει η ΥΑ λογικό είναι να μην γνωρίζουν, εκτός αν την "ψάχνουν" όσο εμείς.

 

Από την άλλη, τους ενημέρωσα, οπότε πλέον θα είναι πιο εηνμερωμένοι σε περίπτωση που έχουμε κάποια εξέλιξη. Ξαναλέω όμως παιδιά πως δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ακόμα εως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση κτλ....

 

Πάντως κι εγω συμφωνώ στο ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την ημερομηνία αίτησης μετά την ψήφιση της τροπολογίας, και όχι την ημερομηνία της ΥΑ όοοοοοοοταν βγει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχει ξεκαθαριστεί από τον Ν4062.

 

Η αύξηση της ταρίφας αφορά εγκαταστάσεις για τις οποίες έχεις κατατεθεί αίτηση σύμβασης σύνδεσης (ή αίτηση για άδεια εγκατάστασης) μετά την έναρξη ισχύος του νόμου (δηλαδή δημοσίευση σε ΦΕΚ), συγκεκριμένα μετά τις 30/3/2012 (δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται και η ημέρα δημοσίευσης του νόμου).

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα σε όλους,

 

Από όσο γνωρίζω δεν είχαμε καμία εξέλιξη όσον αφορά το ζήτημα αυτό καθώς η περίφημη ΥΑ δεν εκδόθηκε ποτέ λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

 

Αν θα αλλάξει κάτι θα το δούμε στην δεύτερη δέσμη μέτρων για τα Φ.Β που θα ανακοινώσει ο "αγαπημένος" μας υπουργός.

 

Για να ξέρουμε αν θα γράψουμε και οριστικά το όνομά μας στην "ταφόπλακα" του κλάδου...

 

Προς το παρών έχουμε σκάψει τον λάκκο και ετοιμαζόμαστε για την βουτιά..

 

Όχι ότι θα μας σώσει το 10% αλλά λέμε τώρα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.