Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια ανελκυστήρα


Recommended Posts

Συνάδελφοι ήθελα να ρωτήσω αν για ασανσέρ, σε κτίσμα με ισογειο-1ο-2ο όροφο. άρα λιγότερα απο 9 μέτρα χρειάζεται άδεια ανυψωτικών συστημάτων . Μπορεί να γίνει εγκατάσταση και λειτουργία χωρίς άδεια?

Edited by ak2
Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω.

Αρμόδιοι είναι πλεον οι δήμοι για την αδειοδότηση.

Ριξε μια ερωτηση εκει. Αλλα (χωρίς να γνωρίζω, υποθεση κανω) δεν νομιζω. Δεν εχω δει καπου να γινεται διαχωρισμος αναλογα τις στασεις.

 

Και παλι με επιφυλαξη η απαντηση μου...

Link to comment
Share on other sites

κανεις λάθος. Μετα την αλλαγή σε περιφερειες πηγαν στους Δήμους. Στις περιφερειες εχουν μεινει μονο τα κινητα συνεργεία ανελκυστήρων για τη συντήρηση

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη Dimitris-13- δεν χρειαζεται στην οικοδομικη αδεια να εμπεριεχεται μελετη ανελκυστηρα, αρκει να μπορουμε να παρουμε αδεια λειτουργιας απο τον Δημο?Καταλαβα σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Αρκει να καταθεσεις την συνολικη Μελετη του ασανσερ της πολυκατοικιας στην περιφερεια που ανηκει το ακινητο σου, για να στην θεωρησουν και να προχωρησεις στην κατασκευη του. (οσο γι ατον φιλο, προσφατα επισκεπτηκα την περιφερεια μου και μου ειπαν ακριβως αυτο, οτι δηλαδη μονομ οι περιφερειες θεωρουν αδειες ασανσερ, ωστοσο δεν βαζω το χερι μου στην φωτια γιατι ειναι γνωστες οι πολιτικες της γραφειοκρατειας και της παραπληροφορισης καμια φορα παντως μεχρι τα τελη του 10 που θεωρησα τελευταια φορα αδεια, ισχυε η Νομαρχια)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον με την εγκύκλιο ΦΓ9.6/oik7751/561/11 του υπουργείου Αναπτυξης (δεν μπορεσα να τη βρω ολοκληρη, εχω μονο μια σελίδα)

στους δήμους πηγαίνει η καταχώρηση του ανελκυστήρα. Λογικα αυτο εννοείτε ...

 

Στις περιφέρειες μενει η αδειοδότηση για την ασκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων για εγκατάσταση λειτουργία και συντήρηση. Για τα συνεργεία δηλαδή

 

Επίσης μένει η διενέργεια ελέγχων παρεχόμενων υπηρεσιών (δεν καταλαβαίνω τι εννοεί) που προβλέπει και την επιβολή κυρώσεων.

 

Αρκει να καταθεσεις την συνολικη Μελετη του ασανσερ της πολυκατοικιας στην περιφερεια που ανηκει το ακινητο σου

 

Αυτο πρωτη φορά το ακουω συναδελφε. Δε νομιζω ομως. Σε ποια υπηρεσία εννοείς;

 

Οι πολεοδομίες (δημος πλεον) δεν είναι αρμοδιες για την αδειοδότηση; Οταν βγαίνει η οικοδομική άδεια δεν καταθετουμε και μελετη ανελκυστήρα;

 

Εdit

ξεχασα να πω ότι η εγκύκλιος αυτη αφορά τον Καλλικράτη και τις αλλαγές που έφερε

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

θεωρω οτι μπερδευτηκε το θεμα.η νομοθεσια δεν επιβαλλει ανελκυστηρα 8 ατομων (φρεατιο 1,70 X 1,40 ) στην κατοψη του κτιριου σε κτιριο με αποσταση απο το επιπεδο του ισογειου μεχρι το επιπεδο του τελευταιου οροφου μικροτερη απο 9 μετρα..αν εχεις σκοπο να εγκαταστησεις ανελκυστηρα στο κτισμα αυτο πρεπει να φαινεται στην πολεοδομικη αδεια.υπαρχουν βεβαια παραθυρακια αλλα δεν θα στα πω εδω.οτι θες στειλε μου πμ.

τωρα απαξ και εγκαταστησεις ανελκυστηρα θα ΠΡΕΠΕΙ να τον αδειοδοτησεις αν θες να εισαι 100% νομιμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μπορει να απαντησει κανεις με σαφηνεια(και ακριβεια) τι απαιτειται και ποια ειναι η διαδικασια για τοποθετηση ανελκυστηρα σε υφισταμενο κτιριο? (περιοχη δημου ΑΘηναιων)(τετραωροφη πολυκατοικια χωρις προβλεψη φρεατος)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.