Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληρώνει πρόστιμο και η περίφραξη;


Recommended Posts

Αυθαίρετο εκτός σχεδίου, σε μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο, που υπάρχει και περίφραξη, θα πληρώσει πρόστιμο και για την περίφραξη; (Το οποίο θα βγει με αναλυτικό).

Ίσως πολλοί πείτε ναι, αλλά σύμφωνα με την παράγραφο 4, του αρ. 49, του ν.4030/11, σε μια βεβαίωση μη αυθαίρεσιας ο μηχανικός εξετάζει μόνο τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος μιας ιδιοκτησίας. Δηλαδή σύμφωνα με αυτή την τροποποίηση που έγινε στον 4014, de facto καταργείται το πρόστιμο των αυθαίρετων περιφράξεων, αφού αυτές δεν παραβιάζουν κάλυψη, δόμηση, ύψος. Τα λέω καλά συνάδελφοι;

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ – ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΑΤΑ:

Αν η περιτοίχιση απαγορεύεται στην περιοχή, πχ λόγω του ότι βρίσκεται στα 500μ από την ακτή ή αν έχει ύψος μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο, δηλαδή σε κάθε περίπτωση που παραβιάζει διατάξεις αλλά δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις του άρθρου 23 παρ.3, τότε μόνο πρέπει και μπορεί να δηλωθεί με αναλυτικό στην κατηγορία 13 (Η΄9) (ΣΤ΄7), (Γ΄6), και παρ.Α.6 της Εγκ.13/11,

• Η παρ.13 του Αρθ-1 του ΠΔ/24-5-85 ΦΕΚ/270/δ΄/85 για τα εκτός σχεδίου αναφέρεται σε πρόχειρη κατασκευή, χωρίς να την περιορίζει σε συρματόπλεγμα, αλλά μέχρι σήμερα ως πρόχειρη κατασκευή θεωρείται μόνο το συρματόπλεγμα.

• Άρθ.2 παρ.40, άρθ.18 Ν.1577/85 & άρθ.10 παρ.7 Κτιριοδομικού (Άρθ. 353 ΚΒΠΝ)

• Μετά την Απόφ.5219/04 δεν ισχύουν: Η Απόφ.Σ.1928/68, το Έγγρ.82858/99 & η Εγκ.11/70 (που έλεγαν ότι δεν απαιτείται άδεια για περιφράξεις εκτός σχεδίου, με απλό συρματόπλεγμα)

• Άρθρο 1 παρ.13 Π.Δ 24/5/85 (ΦΕΚ 270Δ΄) – περίφραξη εκτός σχεδίου

• Άρθ.23 παρ.1 Ν.1337/83 -απαγόρευση περίφραξης σε πλάτος 500 μ. από την ακτή

• Π.Δ 236/84 ΦΕΚ 95 Α΄ εκτός σχεδίου περιοχές, για περιφράξεις κατ’ εξαίρεση στα 500μ από την ακτή

• Π.Δ 143/93 - Π.Δ 209/98 – υποχρεωτικές αποστάσεις εκτός σχεδίου, για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε είναι στην κρίση σου.Προσωπικά συρματόπλεγμα,ή έστω χαμηλές περιφράξεις δεν τις βάζω.Μου έτυχε όμως περίφραξη από μπετόν με ύψος 2,50 μέτρα σε 4 στρέματα οικόπεδο , εννοείται την έβαλα.Στην ουσία μόνο πολύ "βαρβάτες" περιπτώσεις δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

το κρινεις στην αυτοψια,αν ειναι κανας μαντροτοιχος τον βαζεις,αν ειναι τυπικη περιφραξη,μπετο στους 60-80 ποντους και απο πανω καγκελακι,προσωπικα ουτε τις κοιταω εκτος αν ο ιδιοκτητης αφου ενημερωθει πει το οκ

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά......, βάζουμε ό,τι είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο!!

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά......, βάζουμε ό,τι είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο!!

 

Άρα σε αδόμητο εκτός σχεδίου ακίνητο που υπάρχουν μόνο περιφράξεις (κομμένο σε "κομμάτια" δλδ), βάζουμε 1 παράβαση, διότι επιτρέπεται μόνο η περιμετρική περίφραξη, έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σε εκτός σχεδίου, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, όταν έχουμε αυθαίρετο κτίσμα και περίφραξη στα όρια του τεμαχίου με τσιμεντόλιθους ύψους 1,10 μ και πάνω από αυτή κιγκλιδώματα επιπλέον 1,00 μ ύψους , υπολογίζουμε μόνο το πρόστιμο για το κτίσμα και δεν βάζουμε την περίφραξη στις λοιπές παραβάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.