Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φράγμα υδρατμών


sundance

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το φύλλο αλουμινίου στο πίσω μέρος τους υαλοβάμβακα υπήρχε πρωταρχικά για να στηρίζει το υαλοβάμβακα διότι έιναι τόσο ευαίσθητο και σαθρό υλικό. Ακόμη για να αντανακλά τη θερμική ακτινοβολία εκτός κτιρίου (καλοκαίρι), εντός κτιρίου (χειμώνα). Εφόσον τα υλικά αυτά δεν επικολλούνται στις ενώσεις (π.χ. με κάποια ειδική ταινία) δεν μπορούν να θεωρηθούν αποτελεσματικά φράγματα υδρατμών διότι οι υδρατμοί θα τα διαπεράσουν από τα "αδύνατα" σημεία. Αυτό ισχύει και για φύλλα πολυστερίνης που συνήθως τοποθετούνται όπως-όπως στο ενδιάμεσο κενό της τοιχοποιίας. Η υγρασία γενικά επηρεάζει όλα τα οικοδομικά υλικά σχεδόν, αυξάνει τη θερμική αγωγιμότητα άρα και τη συνολική θερμομόνωση. Ακόμη δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για μύκητες, μούχλα και άλλα δεινά! ':evil:'

Link to comment
Share on other sites

στα δαπεδα κατω απο τη θερμομονωση εφαρμοζεται καποιο τσιμεντοειδες επαλειψης ή κατ'ευθειαν πανω στην πλακα σκυροδεματος?

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει μια σύντομη ανάρτηση για τα φράγματα υδρατμών. Είναι αφιερωμένη σε sundance, eupalinos και Χάρη και συνοδεύεται από την εκτίμησή μου.

http://monosimacon.blogspot.com

Sundance, όσον αφορά την τελευταία σου ανάρτηση με το "δάπεδα" εννοείς δώματα; Αν ναι, η απάντηση έχει ως εξής:

- τα τσιμεντοειδή δε θεωρούνται φράγματα υδρατμών και δε χρησιμοποιούνται ως τέτοια

- η πρακτική στην Ελλάδα είναι η χρήση δύο στρώσεων ασφαλτικού γαλακτώματος σαν Φ.Υ. Αυτή η πρακτική, βέβαια, είναι λανθασμένη διότι το ασφαλτικό γαλάκτωμα δεν αποτελεί φράγμα υδρατμών για πολλούς λόγους. Έτσι δημιουργεί μάλλον παρά λύνει προβλήματα. Οι υδρατμοί το διαπερνούνε, υγροποιούνται κι εγκλωβίζονται ανάμεσά του και στο ασφαλτόπανο.

Η άποψή μου είναι να μην μπαίνει φράγμα υδρατμών ή, εάν μπαίνει, η διαπερατότητά του σε υδρατμούς να είναι μικρότερη από αυτή της στεγανωτικής μεμβράνης (ασφαλτόπανο κλπ.).

Link to comment
Share on other sites

Το έχω πει και παλιότερα θα το ξαναπώ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Μακάρι να έχουν κι άλλοι μηχανικοί και σε άλλους χώρους δραστηριότητας το μεράκι σου Χρήστο Στρογγύλη και να δημιουργήσουν ανάλογα ιστολόγια (blogs).

Link to comment
Share on other sites

επειδη υπαρχει μεγαλη ΑΣΑΦΕΙΑ σε τετοια θεματα μονωσεων,το blog σας ειναι ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ.

 

ΕΥΓΕ!

 

*************************************************

 

διαβασα γενικα για τις τοιχοποιιες και καπου ειδα οτι τωρα που δεν μπαινει φραγμα υδρατμων στις τοιχοποιιες,το κενο αερα δεν διαμορφωνεται προς τη μεσα πλευρα αλλα προς την εξω.

 

ισχυει?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή η παρατήρηση ότι το φράγμα υδρατμών πρέπει να κολλιέται με ειδικές ταινίες, αλλιώς δεν κάνει δουλειά. Τον υαλοβάμβακα με αλουμινόφυλλο μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ως θερμομονωτικό, αλλά δεν μπορούσες να κολλήσεις τα φύλλα αλουμινίου. Αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα οι πιο πολλές κεραμοσκεπές είναι εμφανείς (με εμφανή δοκάρια κτλ), άρα δεν μπορείς να τοποθετήσεις τη θερμ. στρώση με το αλουμίνιο να πατάει πάνω στα σανίδια και μετά να το κολλήσεις. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μόνωση ανάμεσα στους αμείβοντες, οπότε ο τεχνίτης να έχει πρόσβαση στην πλευρά του αλουμινίου.

 

Παρ΄όλα αυτά, μπορείς να βρεις στην αγορά φ.υ. για να αγοράσεις, απλά το σπορ δεν είναι διαδεδομένο. Κάποτε παρήγγειλα σε γνωστή Ελληνική εταιρία ένα φ.υ. με μεταβλητό Sd (νέα μόδα) και με έψαχνε ο υπεύθυνος εξαγωγών ΝΑ Ευρώπης της Γερμανικής προμηθεύτριας να με ρωτήσει που θα το βάλω! Όταν το είδαν εδώ, δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί αυτό το "τσιγαρόχαρτο" είναι τόσο ακριβό...

 

Γενικά η σωστή τοποθέτηση του φ.υ. είναι πολύ μεγάλη μανούρα. Άλλες ταινίες για τις επικαλύψεις των φύλλων, άλλες ταινίες για αεραγωγούς, καλώδια κτλ., άλλες ταινίες για το τούβλο, άλλες ταινίες για τα καρφιά...Να επισκευάσεις τυχόν τρύπες στο φ.υ., να μην αφήσεις κανένα σημείο ανοιχτό, να στεγανώσεις στα παράθυρα, να "τεζάρει" το φ.υ....5 διαφορετικές ταινίες για φ.υ., άλλες τόσες για τις μεμβράνες. Άντε να εξηγείς ποιο πάει που. Σκέτη τρέλα! Ευτυχώς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα υλικά (όχι μεμβρανοειδή), οπότε η δουλειά είναι πιο εύκολη.

 

Φυσικά, οι υαλοβάμβακες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τρελή μάπα. Στο εξωτερικό μπορείς να βρεις ρολά υαλοβάμβακα με μεγαλύτερη πυκνότητα και εκεί χρησιμοποιούνται ευρέως. Κάποτε, ζήτησα να με προμηθεύσει γνωστή Ελληνική εταιρία με υαλοβάμβακα ποιότητας, αλλά έπρεπε να παραγγείλω τουλάχιστον 5000 τμ...

Link to comment
Share on other sites

sundance

σε δαπεδα (δωμα) και στεγες με αυτη τη λογικη πρεπει να μπαινει φραγμα υδρατμων ή οχι?

Κοίτα κι εδώ:

 

**********************************************

 

Επίσης για φράγματα υδρατμών υπάρχει πολυ καλό άρθρο του καθ. Δ. Αραβαντινού στο ΚΤΙΡΙΟ - Μάρτιος 2008.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.