Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φράγμα υδρατμών


sundance

Recommended Posts

Εάν αφεθεί κενό σε διπλή τοιχοποιία, πρέπει να αφήνεται προς τα έξω σε κάθε περίπτωση! Διαφορετικά θα υπάρχει ένα φιλέτο κρύου αέρα μπροστά από τη θερμομόνωση.

Επίσης εάν αφεθεί τέτοιο κενό, θα πρέπει να προβλεφθούν οπές αερισμού στο επάνω και κάτω μέρος του εξωτερικού κελύφους.

Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη! Θα γέμιζα όλο το κενό της τοιχοποιίας με πλάκες πετροβάμβακα ή τέλος πάντων, με το επιλεχθέν θερμομονωτικό υλικό.

Δεν απορρίπτω την αεριζόμενη πρόσοψη! Απλώς λέω ότι ίσως είναι πλεονασμός για τα δεδομένα της Ελλάδας!

Σίγουρα από δομοφυσική άποψη είναι πιο άρτια λύση!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε Θάνο,

τα ασφαλτόπανα είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοια ενδεχόμενα! Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες ασφαλτοπάνων! Εάν θέλεις, στείλε μου ένα email με τον τύπο του ασφαλτοπάνου που χρησιμοποίησες και θα σου δώσω ακριβείς πληροφορίες.

Εάν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο http://monosimacon.blogspot.com στην από 21/4/08 ανάρτηση με θέμα "Στεγανοποίηση δωμάτων με ασφαλτόπανο (6) / Κλίσεις".

Link to comment
Share on other sites

στις ξυλινες στεγες με ζευκτα (δλδ χωρις πλακα σκυροδεματος) ειτε ειναι θεμρες ειτε ψυχρες,χρειαζομαστε φραγμα υδρατμων κατω απο τη μονωση (εξηλασμενη) ή οχι?

 

δεν εχει διευκρινιστει καπου,ουτε στο μπλογκ της μακον.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

- η πρακτική στην Ελλάδα είναι η χρήση δύο στρώσεων ασφαλτικού γαλακτώματος σαν Φ.Υ. Αυτή η πρακτική, βέβαια, είναι λανθασμένη διότι το ασφαλτικό γαλάκτωμα δεν αποτελεί φράγμα υδρατμών για πολλούς λόγους. Έτσι δημιουργεί μάλλον παρά λύνει προβλήματα. Οι υδρατμοί το διαπερνούνε, υγροποιούνται κι εγκλωβίζονται ανάμεσά του και στο ασφαλτόπανο.

Η άποψή μου είναι να μην μπαίνει φράγμα υδρατμών ή, εάν μπαίνει, η διαπερατότητά του σε υδρατμούς να είναι μικρότερη από αυτή της στεγανωτικής μεμβράνης (ασφαλτόπανο κλπ.).

 

Δεν ξερω αν συμμετεχει ο συναδελφος πλεον στ φορουμ, αλλα για ποιο λογο τα ασφαλτικα γαλακτωματα δεν ειναι καταλληλα?

Μεγαλες εταιρειες τα πουλανε για το σκοπο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλημέρα σε όλους.

 

Θα ήθελα τα φώτα σας σε σχέση με την τοποθέτηση και χρήση φράγματος υδρατμών, σε υπάρχουσα κατασκευή που πρόκειται να στεγανοποιηθεί / θερμομονωθεί (δώμα).

Επειδή κατοικώ σε περιοχή με ιδιαίτερα υψηλή υγρασία θέλω να διασφάλίσω ότι δεν θα έχω αστοχίες εξαιτίας των υδρατμών όπως και ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κατασκευή - χρονολογίας 1980.

 

1. Καταρχήν στην περίπτωση κλασικής θερμομόνωσης (η στεγανωτική στρώση πάνω από την θερμομονωση) καταλαβαίνω - διορθώστε με αν κάνω λάθος - ότι πρέπει να τοποθετηθεί ΦΥ ώστε να μην υποβαθμιστεί η θερμομονωση εξαιτίας του εγλωβισμού και συμπύκνωσης ανερχόμενων υδρατμών - ειδικά πάνω απο την κουζίνα και το μπάνιο.

Εδώ είναι η πρώτη μου απορία: πού θα πάνε αυτοί οι υδρατμοί αν τους έχω εγκλωβίσει την έξοδο από την πλάκα? Μήπως συγκεντρωθούν μέσα στην πλάκα και μετά από 5 χρόνια έχω σημαντικά προβλήματα με την ίδια την πλάκα?

 

2. Παλιότερα είχε τοποθετηθεί στο δώμα επαλειφόμενο στεγανωτικό υλικό τύπου Hyperdesmo - αγνώστων λοιπών στοιχείων πέραν του χρώματος (λευκού) καθότι ο πατέρας μου που το επάλειψε δεν φρόντισε να κρατήσει ούτε μια σημείωση σε σχέση με το υλικό. Αν υποθέσουμε ότι το υλικό αυτό έχει ακόμη κάποια στεγωνωτική ικανότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι επιτελεί το ρόλο του ΦΥ?

 

3. Έχω ακούσει κάτι για χρήση "εξαεριστήρων" στη μόνωση ώστε να απάγεται όποια ποσότητα υδρατμών μπορεί να περάσει πάνω / κάτω από τη θερμομονωση. Εϊναι δόκιμη η χρήση τέτοιων εξαεριστήρων? ¨Εψαξα λίγο αλλά δεν βρκα κάτι λεπτομερές και κατατοπιστικό. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι, πώς τοποθετούνται και αν έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντησεις σας

Link to comment
Share on other sites

1) Λαμβάνεις ως δεδομένο το γεγονός ότι η υγρομόνωση θα λειτουργήσει ως φράγμα υδρατμών.

Υπάρχουν και άλλα συστήματα υγρομόνωσης που δεν εμπεριέχουν ασφαλτόπανο ή άλλες στρώσεις με υψηλό μ

αλλά παρουσιάζουν ικανοποιητική διαπνοή.

Άρα η λύση δεν είναι να εγκλωβίσεις σε χαμηλότερη διαστρωμάτωση τους υδρατμούς

αλλά απλά να μπορείς να διαχέεις τους υδρατμούς με ικανοποιητικό - ελεγχόμενο - ρυθμό προς τα έξω.

 

2) Το Sd των συστημάτων υγρομόνωσης από υγρή πολυουρεθάνη δεν έχουν τόσο υψηλό Sd που να κατατάσσονται στα φράγματα υδρατμών.  

 

3) Είναι δόκιμη η χρήση εξαεριστικών (επιφανειακών σε συνδυασμό με εξαερισμό βάθους) αλλά υπό προϋποθέσεις. Εάν δεν γνωρίζεις τις αρχές λειτουργίας τους καλύτερα να μην τους δοκιμάσεις. Κατευθύνσου σε λύσεις υγρομόνωσης με χαρακτηριστικά διαπνοής.

Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/topic/34493-%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/page-21

 

Δες εδώ.

Η διαπνοή είναι βασικό +.

Εξαεριστήρες  δεν συνιστώνται (δεν έχουν σημασία σε μικρά κτίρια με χρήση κατοικίας).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.