Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το πρώτο μου τοπογραφικό!!!αντε και καλή αρχή!βοήθεια έχω?


*top*

Recommended Posts

Για τον ορθοφωτοχάρτη δες στο κτίριο της πολεοδομίας Παλλήνης (έτσι και αλλιώς θα πάς να επισκεφτείς τον μέγα κύριο Κατσούλη, διαχειρίζεται την Λούτσα), στον 2ο όροφο υπηρεσία Γεωργίας κάτι.. μπορείς (τουλάχιστον μπορούσες) να τον αγοράσεις και από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφοι, Καλημέρα σε όλους!!!σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές σας.. μου δώσατε πληροφορίες που θα έκανα μέρες να βρω απο υπηρεσία σε υπηρεσιά!!! είμαι ευγνώμων! ο,τι χρειαστείτε απο εμένα δηλώνω παρούσα!

 

Ισως φανεί περιττό αλλά το νιώθω πραγματικά και αξίζει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους διαχειριστές του forum. και σας μιλάω πλέον σε προσωπικό επίπεδο! παιδιά, η δουλεια που έχετε κάνει σε αυτό εδώ το site ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!! Χίλια μπράβο!!! Για εμάς τους νέους και ψαρωμένους μηχανικούς, είναι πραγματικά τεράστια βοήθεια! σε κάθε απορία και πρόβλημα που συναντάω το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να μπω στο michanikos.gr!!! εκ μέρους όλων των νέων μηχανικών.. ευχαριστούμε πολυ!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή συναδέλφισσα (και γειτόνισσα απ'όσο βλέπω).

Γενικά μια περιήγηση σε παρελθόντα θέματα θα σε βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Καλή τύχη και όπου χρειαστεί θα συνδράμουμε όλοι εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Ορθοφωτοχάρτες πιθανόν να βρεις στο Κτηματολογικό Γραφείο εκεί. (Εδώ στην Καβάλα υπάρχουν στο αρχείο τους...εκεί δεν ξέρω)

 

Οπωσδήποτε να προμηθευτείς το Κτηματογραφικό Διάγραμμα (να τονίσεις ότι "είναι αυτό με τις Συν/νες) και πέρα από την ΖΟΕ που ανέφερε πριν ο συνάδελφος να

απευθυνθείς στη Δασική και να πάρεις και από εκεί το αντίστοιχο απόσπασμα ΜΕ ΣΥΝ/ΝΕΣ και σε hatt και σε ΕΓΣΑ87.

Αφού μετρήσεις μετά κάτσε και διασταύρωσε τα στοιχεία ώστε να ξέρεις τι να πεις στον πελάτη. Διότι αποχαρακτηρισμός δασικής ή αναδασωτέας έκτασης είναι πολύ δύσκολος (έως απίθανος) να γίνει. (τουλάχιστον εδώ στον Βορρά

πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι ήταν καλλιεργήσιμη έκταση πριν τον χαρακτηρισμό της Δασικής)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

τελικα το τοπογραφικο αποδειχθηκε πολυ πιο δυσκολο απο οτι περιμενα... ειχε τρελη κλιση... ηταν γεματο δεντρα και χρειαστηκε να βαλω 5 στάσεις στην οδευση για να παρω το κτιριο!!! αλλα έχω ενα τελευταιο προβλημα..

 

λοιπον, ο ιδιοκτητης εχει την γνωστη σε ολους μας πολιτικη της επεκτασης των οριων!!!!ειχε βαλει την περιφραξη του ΟΠΟΥ να ναι!!! δεν ειχε καμια σχεση με τα πραγματικα ορια!!! επισης... δεν ηξερε να μου πει ακριβως που ηταν τα σωστα ορια!!!!!! οταν το ακουσα μου εφυγε το σαγονι!!!!! τελος παντων... πηρα το κτηματογραφικο διαγραμμα απο το κτηματολογιο με τις συντεταγμενες που εχουν περασει αυτοι! και σκεφτομαι να κρατησω τα ορια που λεει το κτηματολογιο!!! εσεις τι γνωμη εχετε???

 

επισης, η περιφραξη που εχει βαλει αυτος οπου θελει... τεμνει τα πραγματικα ορια!!! βρισκεται στο οικοπεδο του γειτονα!!! αυτη την περιφραξη την παρουσιάζω στο τοπογραφικο οτι υπάρχει??? η βάζω τα ορια του κτηματολογιου και δεν την παρουσιαζω καθολου???

 

οποιος γνωριζει... ας μου δωσει τα φωτα του γιατι τα εχω παιξει ελαφρως!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πως έφτασες στο συμπέρασμα συναδέλφισσα πως τα όρια που σου υπέδειξε και που έχει υλοποιήσει ο ιδιοκτήτης δεν είναι τα σωστά?

Ζήτα τίτλους + επισυναπτόμενα σε αυτούς τοπογραφικά εάν υπάρχουν και προσπάθησε να εφαρμόσεις τα όρια.

Το κτηματολόγιο ενδέχεται (για την ακρίβεια είναι πολύ πιθανό) να έχει μεγάλες αποκλίσεις οπότε δεν είναι κάτι που θα λάβεις αυστηρά υπόψην σου.

Εάν δεν βρεθούν επαρκή στοιχεία για να εφαρμόσεις τα όρια από τους τίτλους, θα ακολουθήσεις τις υποδείξεις του ιδιοκτήτη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ειναι ποιοτικα τελειως λαθος... για παραδειγμα.. στη μια πλευρα το οριο περναει το πολυ 2 μετρα απο την ανατολικη πλευρα του σπιτιου σε ενα παλιο τοπογραφικο που μου εδωσε του 1986 και συνοδευει το συμβολαιο... και σημερα.. η περιγραξη απεχει 6 μετρα απο την πλευρα αυτη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Απο διαστάσεις και εμβαδόν πως είναι? Το σπίτι μπορεί να τοποθετήθηκε (κακώς αλλά δεν είναι το θέμα μας) σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε, δυστυχως ο ιδιοκτητης δεν ηξερε που ειναι ακριβως τα ορια του τα παλια απο το 1986 που αγορασε το τεμαχιο... εχει αλλαξει τελειως απο τοτε. εχει βαλει κηπους με μαντρα και περιφραξη! το καταλαβα οτι εχει αλλαξει τα ορια απο τη σχεση που εχουν με το σπιτι... το παλιο τοπογραφικο με τη σημερινη κατασταση δεν εχει σχεδον καμια σχεση! και μου το παραδεχτηκε και ο ιδιος οτι εχει παει "λιγακι" στο γειτονα!!! βρηκα οταν πηγα να μετρησω καποιους παλιους σιδεροπασσαλους της παλιας περιφραξης επειτα απο αρκετο ψαξιμο.. και ανακαλυψα οτι το κτηματολογιο εχει παει με βασει αυτους! εννοειται οτι ο ιδιοκτητης θα υπογραψει πως μου υπεδειξε ο ιδιος τα ορια, αλλα το θεμα ειναι να μην εχει προβλημα μετα και με το κτηματολογιο!!!

 

τελικα, θεωρεις οτι πρεπει να την παρουσιασω την περιφραξη την καινουργια στο τοπογραφικο μου? και ας ειναι στο οικοπεδο του γειτονα?? το βασικο προβλημα μου ειναι οτι βρισκεται εν μερει μεσα στην ιδιοκτησια και εν μερει στο γειτονα!!!

Link to comment
Share on other sites

το σπιτι υπηρχε πριν την αγορα.. και φυσικα εχει κανει προεκτασεις!!! εχει βαλει κανα δυο δωματια παρανομα... αλλα φαινοταν πιο ειναι το παλιο περιγραμμα, οποτε οταν μετρησα πηρα σημεια πανω στο σπιτι ωστε να μπορω να βγαλω και το παλιο περιγραμμα και τις νεες επεκτασεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.