Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τακτοποιούμενο χώρο


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,θα ήθελα την βοήθειά σας.

Χώρος τακτοποιούμενος με τον Ν.4014/2011 ,ο οποίος στο είδος χρήσης δηλώνεται ως υπηρεσίες και επιλέγεται η καταβολή του προστίμου με δόσεις, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης ή πρέπει να γίνει αποπληρωμή όλου του προστίμου; Για την σύνταξη βεβαίωσης για μεταβίβαση πρέπει να αποπληρωθεί όλο,αλλά δεν θεωρώ πως αυτή η διάταξη αυτή συμπεριλαμβάνει και τις περιπτωσεις άδειας λειτουργίας.

Το ερώτημά μου ,το έχω στείλει με mail και στο Υπουργείο και στο ΤΕΕ εδώ και εβδομάδες αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

ΜΑ έχει ξεκαθαριστεί με την εγκύκλιο 1 7/2/12 στην Α παρ 3 σε συνδυασμό ,με την [παρ 2 ότι αρκεί η βεβαίωση του ΤΕΕ που θα φαίνεται ότι έχει πληρωθεί η Α Δόση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Manolis gon και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου.Όμως δεν καταλαβαίνω από που φαίνεται ότι αρκει η πρώτη δόση.

Link to comment
Share on other sites

Θες να δώσεις βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης για άδεια λειτουργίας καταστήματος που τακτοποιήθηκε έτσι? Επειδή αυτοί οι πανέξυπνοι του ΥΠΕΚΑ έχουν χρησιμοποιήσει κάποιες γραμματοσειρές περίεργες όταν κάνω επικόλληση από την εγκύκλιο 1 βγαίνουν κινέζικα θα σου τα πω περιγραφικά.(ελπίζω να τη διάβασες την παράγραφο που σου είπα)

Λέει λοιπόν στην παρ 3 ότι :

Προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση χώρου κύριας χρήσεως υποβάλλεται στην πολεοδομία η βεβαίωση του ΤΕΕ της παραγράφου 2.Η βεβαίωση της παρ 2 είναι η βεβαίωση που βγάζει το σύστημα στη θέση "πρόσθετα στοιχεία", δίπλα από τη βεβαίωση των μεταβιβάσεων και είναι για σύνδεση με ΔΕΗ και για τη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσεως και βγαίνει μόλις πληρωθεί η πρώτη δόση. όπως το αναφέρει άλλωστε και στη παρ 2.

 

Ελπίζω να έγινε πιο κατανοητό τώρα.

 

Υ.Γ. Τώρα βέβαια δεν καταθέτουμε τίποτα στην πολεοδομία γιατί τη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσεως την εκδίδουμε εμείς.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους, έχω περίπτωση ισογείου χώρου που στην άδεια (του '79) φαίνεται κατοικία.

Ο ιδιοκτήτης πριν μια δεκαετία το μετέτρεψε σε δύο καταστήματα.

Εγώ θέλω τώρα να κάνω το ένα από τα δύο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σκέφτομαι να ακολουθήσω την εξής διαδικασία:

Κάνω τακτοποίηση με τον 4014, πληρώνω παράβολο 1000 ευρώ και δηλώνω ότι πάω για νομιμοποίηση.

 

Τα ερωτήματα στα οποία θα ήθελα την άποψη σας είναι:

1) Μπορώ με την άδεια νομιμοποίησης να κάνω και άλλαγή χρήσης από κατάστημα σε υγειονομικό ή δεν επιτρέπεται περαιτέρω αλλαγή χρήσης από την αυθαιρέτως υφιστάμενη?

2) Αν πληρωθεί το παράβολο των 1000ευρώ , μπορώ να πάρω βεβαίωση κύριας χρήσης (και να νομιμοποιηθεί εντος 3ετίας?)

3) Μπορώ να αποφύγω την τακτοποίηση - νομιμοποίηση και να πάω μόνο για αλλαγή χρήσης ή θα απαιτηθεί αυτοψία (εκτός των φωτογραφιών)

Link to comment
Share on other sites

1) Ετσι οπως τα λεει στις εγκυκλιους και μετα απο πολυ συζητηση με συναδελφους νομιζω ΟΧΙ , (το θεωρω τελειως χαζο)

2)Οχι βγαζεις αδεια και μετα

3)Αλλαγη χρησης και διαχωρισμος θα ειναι ο τιτλος και θα εχει και ΙΚΑ ,μαλλον δεν θα σου κανουν αυτοψια εκτος και αν υπαρχει καταγγελια ή αυτοψια απο Ικα οποτε μην μπλεκεις με κανονικη αδεια

Link to comment
Share on other sites

Eγώ έχω ένα παρόμοιο θέμα . Στην άδεια του 74 φαίνονται 3 μαγαζιά . Στην πράξη έγινε από τότε 1 ΚΥΕ και φαίνεται από την άδεια λειτουργίας του .

 

Εχει κάνει και αυθαίρετες τουαλέτες στον ακάλυπτο . Θέλω να το νομιμοποιήσω .

 

1η επιλογή . Τακτοποίηση γιά τουαλέττες και ενοποίηση και εφ' όσον είναι πριν το 87 θεωρώ ότι ήταν από τότε και ΚΥΑ και πληρώνω μόνο παράβολο και νομιμοποιώ ότι νομιμοποιείται .

 

2η επιλογή Τακτοποίηση μόνο γιά τουαλέττες και έκδοση αδείας γιά ενοποίηση και αλλαγή χρήσης σε ΚΥΑ , χωρίς να δείξω ότι η ενοποίηση έχει ήδη γίνει .

 

Θα κάνω οπωσδήποτε νομιμοποίηση γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να μπορεί να ξαναλλάξει χρήση μιά και θα το νοικιάσει .

 

Ποιά επιλογή είναι η πιό σωστή .

Link to comment
Share on other sites

Μια αυθαίρετη κατοικία επι χρόνια τη νοίκιαζε σε τουρίστες ο ιδιοκτήτης, έχουμε προχωρήσει σε ρύθμιση και θέλει να βγάλει και άδεια απο τον ΕΟΤ ώστε να τη νοικιάζει νόμιμα. Όμως σύμφωνα με τη Θ5 δεν επιτρέπεται επιπλέον αλλαγή χρήσης.

 

Καταρχήν θεωρείται αλλαγή χρήσης απο κατοικία σε επιπλωμένη κατοικία; Αν ναι, μήπως είναι καλύτερα αφού ακόμα είμαι σε προσωρινή υπαγωγή να αλλάξω τη χρήση σε τουρισμός/βιομηχανία;

Link to comment
Share on other sites

Aν ειναι ολα συννομα και δεν υπαρχει καποια καταγγλεια , θα εβγαζα κανονικη αδεια και ας μου εβγαζε καποια ενσημα Ικα , τουλαχιστον τα λεφτα πανε στην τσεπη σου και δεν πληρωνεις προστιμα και παραβολα...

 

Αν υπαρχει καταγελια ή κατι αλλο θα εκανα νομιμοποιηση με το αρθρο 22 (εντος τριετιας) βεβαια θα εχει και παραβολο, Ικα κανονικα δεν πρεπει να εχει οποτε και να εγινε συμφωνα με το νομο ,αλλα το Ικα ακομα νομιζει οτι σε αυτα που δεν εχει παρελθει η δεκαετια μπορει να αναζητησει ασφαλιστικες εισφορες.

 

Τριτη λυση πιο γρηγορη 4014 με προστιμα κτλ. Για 30 χρονια οπως τα ξερεις ,χωρις ΙΚΑ σιγουρα

 

 

Κοιτας την πιο σωστη, πιο γρηγορη, πιο οικονομικη και για τον πελατη λυση και για σενα , ζυγιζεις και αποφασιζεις

Edited by pontifikas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.