Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τακτοποιούμενο χώρο


Recommended Posts

Δεν υπάρχει καταγγελία, απλά στην πρωτη περίπτωση που αναφέρεις θα πρέπει να πέσει photoshop στις φωτό που θα απαιτηθούν στην πολεοδομία, και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω!!!

 

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, καλό απόγευμα!

Link to comment
Share on other sites

είναι εντός η εκτός σχεδίου;

 

αν είναι εκτός καλύπτεσαι από τους ο.δόμησης κατοικίας ή ξενοδοχείου;

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι!

Μου παρουσιάστηκε περίπτωση καταστήματος το οποίο στην αδεία οικοδομής φαίνεται ενωμένο με το διπλανό ενώ στην πράξη διαχωρίσθηκε εξ αρχής (προ 83) και ο νέος ενοικιαστής επιθυμεί να εντάξει χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πέρα από τον διαχωρισμό λοιπόν των καταστημάτων ο οποίος μπορεί να ρυθμισθεί με τον 4014 σαν διαμερισμάτωση με πρόστιμο 500ευρώ αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να γίνει και αλλαγή χρήσης από απλό κατάστημα σε υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να κάνω αλλαγή χρήσης με τον 4014 για να μην 'μπλέξω' με έκδοση αδείας γιατί το κατάστημα είναι σχετικά μικρό και το πρόστιμο είναι λογικό, απλά δεν γνωρίζω αν θα σκαλώσει αργότερα στο υγειονομικό αν και απ'οτι ξέρω επιτρέπεται κανονικά. Υπάρχει βέβαια το ερώτημα του χρόνου εγκατάστασης της νέας χρήσης... :ph34r:

 

Εχει τύχει σε κανένα τέτοια περίπτωση?

Επίσης, σχετικά με τη διαμερισμάτωση θα με καλύψει για το διαχωρισμό των καταστημάτων?

Link to comment
Share on other sites

Η νέα χρήση ποια θα είναι;

 

Γενικά ισχύουν οι διατάξεις του υγειονομικού για τα καταστήματα ΚΥΑ, οπότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είσαι ok όσoν αφορά σε μελέτες και εγκαταστάσεις εξαερισμού , πυροπροστασίας, τουαλέτες κοκ

 

Από εκεί και πέρα και πάντα σύμφωνα με τις εγκυκλιους 1, 7 η πολεοδομία εκτός της βεβαίωσης 4014 μπορεί να σου ζητήσει ότι άλο έγγραφο ή μελέτη που αποτελεί δικαιολογητικό για την έκδοση ΒΧΚΧ της χρήσης που το προορίζεις. Για παράδειγμα, σε παράνομο όροφο δεν θα μπορείς να ανοίξεις φροντηστήριο ακόμα και αν τον έχεις νομιμοποιήσει με 4014, θα σου ζητήσουν στατική επάρκεια (μελέτη όχι βεβαιωση). Αληθινό παράδειγμα.

 

Από εκεί και πέρα, μέσα στο μπάχαλο να ξέρεις ότι κάθε υπηρεσία δόμησης έχει δική της αντιμετώπιση, οπότε αρκεί μία επίσκεψη στο αρμόδιο γραφείο.

 

Επίσης, σχετικά με τη διαμερισμάτωση θα με καλύψει για το διαχωρισμό των καταστημάτων?

 

ναι.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ φίλε Κώστα για την απαντησή σου. Η νέα χρήση θα είναι εργαστήριο δερματοστιξίας- κοινώς τατουατζίδικο. :grin:

Στο υγειονομικό μου είπαν ότι τους ενδιαφέρει να υπάρχει ΒΚΧ από μηχανικό με τα σχετικά σχέδια και από εκεί και πέρα να εφαρμόζονται όλες οι προδιαγραφές του εν λόγω καταστήματος, όπως χώρος αναμονής, τουαλέτα με προθάλαμο κτλ. Το ερωτημά μου είναι αν μπορεί να δηλωθεί ολόκληρο το κατάστημα στον 4014 σαν αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να μην χρειαστεί να κατατεθεί φάκελος για άδεια αλλαγής χρήσης με ότι αυτό συνεπάγεται από χρόνο κτλ. Αυτο που με προβληματίζει είναι ότι και η παρούσα χρήση είναι κατάστημα και δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται για τον 4014 αλλαγή χρήσης η μετατροπή του σε υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω ότι δεν υπάρχει τέτοια αλλαγή. Τι θα δηλώσεις δηλαδή στο συστημα του 4014. Απο υπηρεσίες αλλαγή χρηση προς υπηρεσίες;

 

Δυστυχώς η μόνη διέξοδος είναι να το δηλώσεις με τον 4014 και μετά επίσκεψη από πολεοδομία και ύστερα έγκριση από υγειονομικό. Αν θες μπορείς να ζητήσεις προέλεγχο από το υγειονομικό ώστε να σου υποδείξει τι πρέπει να κάνεις.

Οπως το βλέπω πολεοδομία δεν γλυτώνεις και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα σου ζητήσουν,

υγειονομικό σίγουρα πρέπει να περάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δύσκολο το βλέπω να γίνεται χωρίς να εμπλακεί η πολεοδομία δυστυχώς. Πάντως αλλαγή χρήση από υπηρεσίες σε υπηρεσίες έχει νόημα αφού μπορεί να ήταν πριν γραφείο για παράδειγμα και να μετατράπηκε σε κατάστημα ή το αντίστροφο. Το θέμα είναι ότι είναι λίγο extreme η διαδικασία αυτή και δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει στη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω αναλάβει την άδεια λειτουργίας για μπαρ - εστιατόριο, σε ισόγεια προ 55 μονοκατοικία, η οποία τακτοποιήθηκε με 4014, από άλλο μηαχανικό. Συγκεκριμένα η τακτοποίηση αφορά σε αλλαγή χρήσης της μονοκατοικίας σε αναψυκτήριο - μπαρ και σε προσθήκη με την ίδια χρήση. Ρωτώντας τώρα εγώ στην πολεοδομία τι χρειάζεται για να μου δώσουν ΒΚΧ, εκτός από τη βεβαίωση από το σύστημα και τα σχέδια της τακτοποίησης κλπ, μου λένε ότι, σε περίπτωση που έχουν επιλεγεί οι δόσεις, πρέπει να βγει άδεια νομιμοποίησης, αλλίως αν πάει για τακτοποίηση πρέπει να πληρωθεί όλο το ποσό του προστίμου και μετά να πάρω ΒΚΧ. Ισχύει αυτό? Γιατί από την εγκύκλιο 1 προκύπτει ότι αρκεί να έχει πληρωθεί η πρωτη δόση. Επίσης αν έστω ο ιδιοκτήτης με το μηχανικό που ανέλαβε την τακτοποίηση αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άδεια νομιμοποίησης, η οποία θα έχει θέμα ''αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ΚΥΕ - αναψυκτήριο - μπαρ'', εγώ που θέλω να βγάλω άδεια λειτουργίας για εστιατόριο - μπαρ, θα έχω πρόβλημα και θα πρέπει να βγάλω νέα άδεια αλλαγής χρήσης ή θα αρκεί η αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ΚΥΕ γενικά?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να γίνει η τακτοποίηση σε μπαρ εστιατόριο αμέσως? Η ΒΧΚΧ δίνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης.Δεν αναφέρεται αυτό σις εγκυκλίους αλλά στην παρ.9 Αρθ-49 του Ν-4030/11 ΦΕΚ-249/Α/25-11-11

 

9. Στο τέλος της παρ. 10 του άρθρου 24 του ν. 4014/

2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Για τη σύνδεση κτιρίων ή αυτοτελών ιδιοκτησιών αυ-

τών με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για τη λήψη βεβαίω-

σης χώρου κύριας χρήσης υποβάλλεται στον αρμόδιο

οργανισμό και στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία βε-

βαίωση του TEE, με την οποία πιστοποιείται η καταβολή

τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προ-

στίμου και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτο-

ποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής.»

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.