Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια Λειτουργίας για κατάστημα Π.Φ.Υ. ?


iguana

Recommended Posts

Ανοίγω καινούριο θέμα γιατί η περίπτωση είναι ιδιαίτερη. Πελάτης θέλει να νοικιάσει χώρο για να τον κάνει μικροβιολογικό εργαστήριο. Ο εν λόγω χώρος φαίνεται στην άδεια ως "κατάστημα" και έχει πάρει και διπλανό χώρο παρκιν και εχει φτιάξει και πατάρι πάνω απο το νόμιμο τμήμα τα οποία έχουν δηλωθεί και περαιωθεί με 3843. Το μικροβιολογικό εργαστήριο εντάσσεται στα Καταστήματα Παροχής προσωπικών υπηρεσιών- Περίθαλψη Π.Φ.Υ. .

Το υγειονομικό ζητάει Βεβαιωση Χωρου Κύριας Χρήσης από την πολεοδομία (αν και δεν αναφέρεται πουθενά αυτό ως δικαιολογητικό στο ΦΕΚ ,αλλά λένε το ζητάνε για να είναι σίγουροι...). Δεν δέχεται ότι χώρος είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο θα έδινε την βεβαίωση ο μηχανικός και μου λένε να φέρω την βεβαίωση από την πολεοδομία.

Στην πολεοδομία μου ζητάνε να κάνω αλλαγή χρήσης. Εκεί όμως θα προκύψουν διάφορα.Επιτρέπεται αλλαγή χρήσης σε χώρο που έχει τακτοποιηθεί με 3843 η μήπως επειδή η αλλαγή θα είναι από κατάστημα σε κατάστημα επιτρέπεται? Επιτρέπεται να δείξω τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις που θα απαιτηθούν στο χώρο που έχει ρυθμιστεί με τον 3843? Σε παλιότερη ερώτηση στην πολεοδομία μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία επέμβαση σε χώρο με 3843.Ο χώρος έχει περαιωθεί ως κατάστημα , δεν δικαιούμαι να δείξω πως έχει διαμορφωθεί αυτό το κατάστημα?

Υπάρχει τρόπος να τους αποδείξω ότι δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης? Αν κάνουν αυτοψία όμως για την βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης δεν θα έχω πρόβλημα με τις διαρρυθμίσεις κτλ που θέλω να κάνω? Αυτήν την στιγμή ο χώρος είναι αδιαμόρφωτος βέβαια..

Το καλύτερο και πιο έυκολο φυσικά θα ήταν να δώσω εγώ βεβαίωση αλλά όπως είπα δεν την δέχονται και θέλουν προκειμένου να δεχθουν βεβαίωση από εμένα έγγραφη απάντηση της πολεοδομίας στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν είναι αυτοι πλεον αρμοδιοι αλλα ο ιδιωτης μηχανικος..Αυτην την απάντηση φυσικά η πολεοδομία δεν δέχεται να την δώσει και λέει ότι αυτοι δεν μπουν στην διαδικασια να ερμηνεψουν τον νόμο για το υγειονομικο..

Γενικά έχω μπλέξει ανάμεσα στις 2 υπηρεσίες και οι άνθρωποι ετοιμάζονται να κάνουν συμβόλαιο για να μπούνε στον χώρο...

 

Υ.Γ. Συμπληρώνω ότι έχω πάρει χρήση γης στην οποία αναφέρεται ότι στην περιοχή ισχύει ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και επιτρέπεται η λειτουργια μικροβιολογικου εργαστηριου (περίθαλψη ΠΦΥ - Καταστημα παροχης προσωπικων υπηρεσιών)

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς πιστεύω ότι όλα και εννοώ, τα τις νομοθεσίας μας και τα των αρμοδιοτήτων

των υπηρεσιών μας, θα αργήσουν να ξεμπλέξουν... και θα αργήσουν πολύ μάλιστα

 

(ήταν και είναι τόσο μπερδεμένα..

και κάθε μέρα τα μπλέκουν και πιο πολύ-τι να πω)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Τι έγινε τελικά;

Ρωτάω επειδή έχω παρόμοια περίπτωση, που το υγειονομικό, για διαγνωστικό εργαστήριο, επί πλέον της βεβαίωσης του μηχανικού στην κάτοψη, ότι πληρούνται οι προδιαγραφές των παραρτημάτων Α και Β του ΠΔ 84/01, ζητάει και αλλαγή χρήσης του χώρου από την Πολεοδομία.

Ο χώρος είναι κατοικία σε Α όροφο με άδεια του 1965 και έχει αυθαίρετο τμήμα που θα ρυθμισθεί με τον Ν.4014/11.

Προκύπτει το ερώτημα-δίλημμα:

Με τη ρύθμιση της αυθαίρετης δόμησης δηλώνεις και αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από κατοικία σε διαγνωστικό εργαστήριο ή για την αλλαγή χρήσης ζητάς άδεια δόμησης κατά το άρθρο 4 του ΝΟΚ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 month later...

Επανέρχομαι για να δηλώσω ότι στο Π.Δ. 84/2001 αναφέρει στο παράρτημα Α ότι τα διαγνωστικά κέντρα βιολογικών υλικών πρέπει να ανήκουν "Στον Kτιριοδομικό Kανονισμό στην κατηγορία χρήσης «Yγεία και Kοινωνική Πρόνοια» ".

 

Στο (Αρθ-2 ΠΔ/23-2/6-3-87) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ  περιλαμβάνονται τα κτίρια Κοινωνικής Πρόνοιας. Οπότε συμπεραίνω ότι επιτρεπεται η ιδρυση μικροβιολογικού εργαστηρίου σε περιοχή Αμιγούς Κατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικα με ιδρυση ΚΥΕ σε περιοχες αμιγους κατοικιας , να θυμισω οτι υπαρχει η υπ.αρ.πρ. 50666 / 23-11-2015 αποφαση.

Ισως να μπορεις να εκμαιευσεις κατι απο εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα,

για Αδεια λειτουργιας σε μικροβιολογικό εργαστήριο:

1) Στην άδεια φαίνεται γραφείο,απαιτείται αλλαγή χρήσης σε Υγείας και Πρόνοιας;

2)Ποια νομοθεσία ισχύει για τα μικροβιολογικά εργαστήρια;

Οποαδήποτε πληροφορία θα φανεί χρήσιμη

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.