Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέα ΥΔΕ σε οικία με τριφασικό πίνακα (θερμοσυσσωρευτές)


corsakias

Recommended Posts

Εμένα εννοεί, και μάλλον αν κατασκεύαζε καινούριο από την αρχή θα τον κατασκεύαζε αλλιώς, δηλ. χωρις ρελέ θερμοσυσσωρευτών και χωρίς μικροαυτόματους, σίγουρα πάντως θα πιο γυαλιτερός ...

Link to comment
Share on other sites

xaxa μου αρεσει που υπάρχει συζητηση σχετικα με το θεμα. κ. hektor το να αλλαχτει ο πίνακας θα ήταν το καλύτερο και ολοι νομιζω το θέλουμε. Αλλά στη προκειμενη περίπτωση αυτό ειναι λίγο δύσκολο οπως εχω προαναφερει. Ξερω πως προσθετοντας ΔΔΕ και νεες τηκτες καθώς και καποιες αλλες αλλαγές θα βελτιωσω τη κατασταση αλλά σιγουρα δεν θα την κάνω κατα το δυνατόν τέλεια.

Σκεφτομενος αλλιως οτι ο πίνακας ειναι 35 χρονων η εξ ολοκληρου αντικατασταση ειδικα τωρα που πρεπει να μπουν καποια επιπλεον πράγματα ειναι μονόδρομος. Αλλα και το να πείσεις το πελατη να "γκρεμισει" το τοίχο ( σε φρεσκο ανακαινισμενο σπιτι μαλιστα) για να μπει ενας πίνακας ωραιος και φτιαγμενος κομπλε και να πληρώσει και ενα 1000αρικο ειναι λιγάκι δύσκολο οταν πήγαινε με το σκεπτικό οτι με 200€ θα επαιρνε το πιστοποιητικο να κάνει τη δουλεια του.

Ετσι λοιπον θα προχωρησω οπως το εχω σκεφτεί, θα προσπαθησω να το συνεφερω οσο γίνετε και ελπιζω να μπορεσω να παρω τις τιμες που θελω χωρις προβλήματα. Σε πρωτη φαση που μετρησα αντιστασεις βρόγχου και γειωσεις, ευτυχος δεν υπάρχει πρόβλημα. Να παρω και μια καλη τιμη σε αντίσταση μόνωσης και καλη λειτουργια ΔΔΕ και παμε καλά.

 

ΥΣ. Να πω οτι μερικα φωτιστικα στο ταβανι δεν εχουν γείωση, ευτυχος οι πρίζες ειναι εντάξει. Τι κάνω εδω, του ανακαινιζω όλη την εγκατασταση? rewiring που λενε και οι αγγλοι αλλα στην ελληνικη πραγματικοτητα δύσκολο.

ΥΣ2. εχω ( εχουμε) δωσει ΥΔΕ και σε χειροτερες ή ελλιπέστερες ΕΗΕ, χωρις ελεγχους κλπ. Εδω που θα πληρει καποιες προδιαγραφες και με τη βούλα, θα κολώσουμε?

Link to comment
Share on other sites

Τουλαχιστον δεκαετιας 70 αρχες 80,τυπικος πινακας θερμσυσωρευτων,πολυ μπροστα απο την εποχη του,η ισχυς των σωματων απο 1,5 εως 3 KW,κοτσαρεις εναν ΔΔΕ,αλλαγη οι γενικες,και μαλλον αλλαγη και οι μπαρες ουδετερου και γειωσης γιατι εκει πονανε ολοι οι πινακες αυτοι (ειναι μαλλον ντουραλουμινιο και σπαζουν ευκολα στο σφιξιμο)ενα καλο σφιξιμο και εισαι αρχηγος,οσο για τα ρελαι των θερμοσυσωρευτων ειναι παλιας κοπης και ειναι πολυ αξιοπιστα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

corsakias και prasinos, πολύ σωστά τα λέτε και δεν διαφέρουν σε τπτ από αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Ο μόνος που διαφωνεί είναι ο hektor ο οποίος απειλεί να πάει να κυνηγάει ψάρια ! Έτσι γράφει ....

Edited by IEROFANTIS
Link to comment
Share on other sites

Η άποψη μου είναι ότι χρειάζεται αλλαγή όλος ο πίνακας ,αλλα εφόσον αυτό είναι αδύνατο προσωπικά θα άφηνα το κουτί του πίνακα και θα άλλαζα όλα τα εξαρτήματα εκτός απο τα ρελαι.

Edited by miltos
Διαγραφή εκτός θέματος κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα άλλαζες τους μικροαυτόματους με άλλους μικροαυτόματους...

Edited by miltos
Διαγραφή εκτός θέματος κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες και σοβαρες. Απλά ο καθένας το βλέπει απο τη δική το μερια και πως θεωρει ολοκληρομενη τη δουλεια του. Οσο για τις μπαρες ουδετερου και γειωσεων, πραγματι εκει ειναι ενα σοβαρο θέμα που θέλει προσοχη. Οπως ιδως προσέξατε, δεν φαινονται στις φωτογραφιες διότι ειναι πίσω απο τα καλωδια στο πάνω μέρος. Δυστυχος και εκει θέλει δουλεια και ειναι ενα ακόμη δύσκολο μέρος της δουλειας.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

IEROFANTIS είναι 30ετίας μικροαυτόματοι! Δεν είναι χθεσινοί. Το υλικό γερνάει με τα χρόνια και δεν κάνει την ίδια δουλειά. Και γενικά συμφωνώ με heκtor περί ολικής επαναφοράς. Τώρα αν ο πελάτης δε θέλει τι να κάνεις;

@corsakiaw Να μην είσαι φειδωλός στις παρατηρήσεις τις ΥΔΕ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.