Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Etabs - Μοντελοποίηση, ανάλυση


achrysov

Recommended Posts

Έχει αντιμετωπίσει κανείς προβλήματα με την εντολή section cut στο e-tabs ? Θέλω να κάνω τομή σε ένα σγκεκριμένο ύψος τοίχου προσομοιωμένου με στοιχεία shell.

To πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να κάνω "snap" στους κόμβους και γενικότερα η γραμμή της τομής εμφανίζεται όπου θέλει αυτή ! Καμιά υποδειξη ?

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Αλλά γιατί σου χρειάζεται αυτό σε shell? Εμένα μου έχει χρειαστεί μόνο σε γραμμικά στοιχεία, στα επιφ. έχεις τα εντατικά μεγέθη κάθε ενός ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι, αλλά εάν χρειαστείς την αξονική π.χ. στη βάση ενός τοιχώματος είναι αρκετά εύκολο με το section cut παρά με το να ανοίξεις πίνακες και να κάνεις πράξεις απο εκεί ( και χωρίς να έχεις ορίσει pier ) .

Link to comment
Share on other sites

Αν ορίσεις grid στο επίπεδο του shell που ενδιαφέρεσαι και πάς σε αυτό (πχ επίπεδο ΧΖ , y=9.30 ) δεν μπορείς να κάνεις section cut?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής απορία στο etabs.Στο μοντέλο μου έχω σχεδιάσει τα δοκάρια μου με βάση την εντολή cardinal point=top center δλδ λαμβάνει ως σημείο αναφοράς κατά κάποιο τρόπο την παρειά του άνω πέλματος. Τώρα θέλω να τοποθετήσω τους συνδέσμους δυσκαμψίας μου οι οποίοι όμως θέλω να ενώνονται κεντροβαρικά με το κέντρο βάρος των δοκαριών μου. Πως μπορώ να το κάνω χωρίς να επηρεαστεί η θέση των δοκαριών.Το ρωτάω καθώς δέν θέλω ουσιαστικά να ενώνεται ο κεντροβαρικός άξονας του συνδέσμου δυσκαμψίας με την άνω ίνα του άνω πέλματος της δοκού αλλά με το κέντρο βάρους της δοκού.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής απορία στον ορισμό φορτίσεων στο etabs έχει μια εντολή self weight multiplier όπου βάζει 1 στην περίπτωση στατικού φορτίου και 0 σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Αυτή η εντολή σε τι ακριβώς αναφέρεται(μήπως έχει να κάνει με το ιβ του χάλυβα που εμπεριέχεται?) Επιπλέον στην εντολή auto lateral load πότε επιλέγουμε none και πότε user coefficient. Όποιος γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του γιατί είμαι στο στάδιο εκμάθησης του προγράμματος..Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το self weight multiplier όσο θυμάμαι είναι όπως το λες. Δηλαδή υπολογίζει τον όγκο του στοιχείου και τον πολλαπλασιάζει με το ΙΒ του στοιχείου. Αν βάλεις 0 στο συντελεστή το πρόγραμμα δεν υπολογίζει το ΙΒ αυτόματα θα πρέπει να το βάλεις εσύ μόνος σου. Για το δεύτερο δε θυμάμαι και δεν έχω πρόσβαση τώρα σε etabs/sap2000.

 

Γενικότερο tip. Φτιάξε μόνος σου τα υλικά και μην παίρνεις τα default που σου δίνει το πρόγραμμα.

 

Σχετικά με την εκμάθηση. Κοίτα ΕΔΩ και ΕΔΩ (ελληνικό tutorial)

 

Σχετικά με την περιήγηση στο forum. Αφού το ερώτημα σου δεν είναι γενική φύσης αλλά απόλυτα ειδικής (συγκεκριμένο πρόγραμμα) μην ανοίγεις ξεχωριστό θέμα. Αντ' αυτού χρησιμοποίησε το θέμα που εσύ άνοιξες για το etabs 8-)

 

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Μία ακόμη ερώτηση όταν ορίζω τους συνδυασμούς φορτίσεων στο load combination type βάζω το add ή κάποια άλλη από τις επιλογές και σε τι αναφέρεται ακριβώς αυτή η εντολή?

Link to comment
Share on other sites

Το να ζητάμε βοήθεια σίγουρα δεν είναι καθόλου κακό. Αντιθέτως.

 

Το να λαμβάνουμε βοήθεια είναι σίγουρα καλό.

 

Το να λαμβάνουμε βοήθεια και να την αγνοούμε τί ακριβώς είναι?

 

Η απάντηση βρίσκεται πιο πάνω στα tutorials. Τσέκαρε τα. Κανένα πρόγραμμα δε μαθαίνεται εξολοκλήρου εξ' αποστάσεως. Θέλει τριβή και να αφιερώσεις χρόνο (και οι δοκιμές δε βλάπτουν εδώ που τα λέμε 8-)).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.