Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Etabs - Μοντελοποίηση, ανάλυση


achrysov

Recommended Posts

Έχω δημιουργήσει έναν φορέα με στοιχεία shell και στην πορεία προέκυψε λόγος να προστεθεί στο επίπεδο υπό το z=0 θεμελίωση υπό μορφή τοιχοποιίας λίγο διευρυμένη απο εκείνη της υπέργειας. Δημιούργησα μια reference plan στο επίπεδο -1,5 μ όπoυ θέλω να φτάνει η θεμελίωση και προσπαθώ να φτιάξω στοιχεία shell εκεί οπου τα θέλω. τα πλόβλημα αρχίζει εδώ όπου τα shell μπορώ να τα φτιάξω μόνο όταν είναι σε 3d απεικόνιση του φορέα [και όχι ανα επίπεδο]και αυτό πάε καλα...αλλα μόλις πάω νε χωρίσω τις επιφάνειες σε περισσότερα στοιχεία μου το εξαφανίζει...έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι να μετακινήσω όλο το κτήριο κατα 1,5 προς τα πάνω αλλά αλλιώνονται πολλά στοιχεία κ δεν πετυχαίνει καλά. το προβλημα καταλήγω μάλλον οτι εντοπίζεται στο γεγονός οτι το πρόγραμμα έχει επιλογή πιο κομμάτι του φορέα να δείχνει στηνοθόνη[ επιλογή view--> set biulding view limits όπου επιλέγω να αγνοήσει όποια όρια (idnore limits) ώστε να φαίνονται τα πάντα αλλά και πάλι τίποτα]. όποιος έχει ασχοληθεί με το πρόγραμμα και μπορεί να με βοηθήσει θα είναι πολύτιμο!!

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Θα σε στεναχωρήσω. Θέλει στήσιμο από την αρχή (την έχω πατήσει και σε μελέτη Φ.Τ. και σε μεταλλικά). ;Ίσως επειδή τα reference planes είναι οριζόντιες βοηθητικές γραμμές και δεν ορίζουν επίπεδα (στάθμες).

 

Δυστυχώς αυτό είναι από τα πλέον βασικά μειονεκτήματα του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ directionless!! τελικά βρηκα λύση...το μετέτρεψα σε αρχειο sap και το δουλευω πλέον εκεί...οπού γινόταν...είναι όντως πρόβλημα ωστόσο απο συζητήσεις με συμφοιτητές κατάλαβα ότι μάλλον γίνεται η συγκεκριμένη ενέργεια απλά μάλον είναι ένα απο τα κολλήματα εξ'αιτίας του γεγονότος οτι το δουλέυω σε σπασμένη εκδοση, τι να πω...ευτυχώς πρόκειται για διπλωματική εργασία και μπορώ να την δουλέψω και στο sap...καλα μας ξεμπερδέματα με αυτά τα προγράμματα :)

 

Α κάνουμε και το ίδιο μεταπτυχιακό...εγω στην Θεσσαλονίκη όμως...:)

Σας προτρέπω να διαβάσετε προσεκτικότατα ΑΥΤΟ

Παρακαλώ να είστε πιο προσεκτική από δω και πέρα σε σχέση με τις αναφορές σας σε "σπασμένα" προγράμματα.

ilias

Link to comment
Share on other sites

Το τελείωσα πέρυσι τον Νοέμβρη (ο mkalliou είναι του ΑΠΘ). Γενικώς πάντως, θα δεις ότι θα προτιμήσεις το etabs (ειδικά αν δουλεύεις με έλεγχο πεσσών και δεν πηγαίνεις μέσω τάσεων). Αν δουλεύεις με τάσεις όμως, το sap είναι πολύ καλύτερο (δείχνει και τροχιές τάσεων, πράγμα που το etabs δεν κάνει). Άντε λοιπόν, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια με το ΔΠΜΣ σου !

 

Υ.Γ. Δεν έχει να κάνει με το "είδος" της έκδοσης (εγώ αγορασμένο το ΄χω λόγου χάρη). Απλά δεν το κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, πώς γίνεται η εισαγωγή αρχείου DXF στο ETABS; Δημιουργώ ένα 3D model στο Αutocad και προσπαθώ να το εισάγω στο ETABS χωρίς επιτυχία... Μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει;

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε να είναι όλα σε ένα layer για κάθε τύπο στοιχείων (ένα layer για τα beams, ένα layer για τα columns, ένα layer τα 3D faces για τα επιφανειακά κλπ) και κανένα από αυτά να μην είναι το 0.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έστω τα σημεία Α και Β. Θέλω να τα ενώσω στο etabs me 2 links (ένα spring και έναν damper) που να μην είναι όμως σε σειρά αλλά παράλληλα.

Διαπίστωσα πως δεν μπορώ να σχεδιάσω το ένα στοιχείο πάνω στο άλλο.

Ξερει κανείς πως μπορώ να το κάνω?

 

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω μπορείς. Και όταν πατάς μετά πάνω τους σου βγάζει ένα παράθυρο που λέει selection list και διαλέγεις όποιο θες.

 

Τα έφτιαξες με draw -> draw 2 joint link ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λες γίνονται μια χαρά στο SAP2000. Στο ETABS, τουλάχιστον στην έκδοση 9 που έχω εγώ, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.

Τα λινκς τα φτιάχνεις ως εξής:

Σχεδιάζεις ένα frame χωρίς με null διατομή και στην συνέχεια του κάνεις assign τις link properties που θες. Κι έτσι δεν με αφήνει να σχεδιάσω 2 frames το ένα πάνω στο άλλο και μετά να δώσω τις ιδιότητες link που θέλω για το καθένα ώστε να επιτύχω να έχω 2 ελατήρια συνδεδεμένα παράλληλα.

 

Στο SAP2000 το έκανα με τον τροπο που είπες και λειτουργεί.

Στο etabs δεν βρίσκω τρόπο.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο η απάντηση που σου έδωσα αφορά το SAP. Πως συμπεραίνεις όμως ότι εάν βάλεις δύο links στο frame θα είναι σε σειρά και όχι παράλληλα? Λογικά σε σειρά δεν είναι εάν σπάσεις το μέλος στην μέση και βάλεις σε κάθε μισό από ένα Link ?

 

Πάντως επειδή είναι λίγο εξηζητημένο ψάξτο σε κάνα CSI forum.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.