Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανάδοχος Τοπογραφικής Μελέτης Γεωλόγος?


Recommended Posts

Στις απ' ευθείας αναθέσεις του ΤΕΕ μηνός Μαρτίου ανακοινώθηκε από το Δήμο Μώλου η απ' ευθείας ανάθεση της μελέτης «Τοπογραφική Αποτύπωση, Οριστική Μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης ΧΑΔΑ ......) σε μελετητή με αριθμό μητρώου που φαίνεται στην απόφαση.

Για λόγους προστασίας του michanikos.gr διότι δεν δικάζουμε εδώ μέσα χωρίς όλα τα στοιχεία ΔΕΝ παραθέτω ονόματα παρά μόνο το link της δημοσιοποίησης της ανάθεσης του ΤΕΕ. Από αναζήτηση που έκανα στο μητρώο μελετητών του ΥΠΟΜΕΔΙ ο ανάδοχος είναι γεωλόγος με κατηγορίες πτυχίων 20 και 21. Οπωσδήποτε για μια μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ απαιτείται γεωλόγος ή και γεωτεχνικός αλλά αναφέρεται σαφώς στον τίτλο Τοπογραφική Αποτύπωση.

 

Προς ενημέρωση όλων και κυρίως των συλλογικών οργάνων των μηχανικών\ έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

 

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/tptee/SERVICES_INFORM_TPTEE/prokhrixeis_meleton/2012/PR_MEL_MAR_12/ap_anath

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο λάθος θα έχει γίνει λογικά στο τίτλο ή κάπου μέσα στην ανακοίνωση. Έτσι υποθέτω δηλαδή γιατί δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

 

Εκτός και αν είναι αντίποινα για αυτό... :P Αν και αυτή νομίζω αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος στο όνομα εκ παραδρομής με άλλη ανάθεση τελικά...

 

Τι να πω... Μάλλον έχουν χαζέψει οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις απανωτές μειώσεις... Όπως όλοι μας δηλαδή...

Edited by tectonator
Link to comment
Share on other sites

ίσως είναι εκπρόσωπος σύμπραξης. τα τοπογραφικά σε απ' ευθείας είναι το 30% αυτού

 

Α) Για τις κατηγορίες μελετών του άρθρου 2 του ΠΔ 798/78: 1-10-13-14-16

ΠΤΥΧΙΟ Α ΤΑΞΗΣ Από 0.0029 EURO έως 40.807 EURO

 

δηλαδή γύρω στα 12k. 30k απ' ευθείας δεν υπάρχει

Edited by reckoner
Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θέλει Τοπογραφική αποτύπωση (που εντάσεται στις τοπογραφικές μελέτες) και μελέτη αποκατάστασης (που εντάσεται στις περιβαλλοντικές μελέτες) (με μιά μικρή επιφύλαξη ).

Η ανάθεση έγινε σε μελετητή με πτυχίο 27. Και μάλλον έγινε με υποβολή 3 προσφορών όπου ο ανάδοχος έδωσε την μικρότερη (με όριο τις 30.000 αν δεν κάνω λάθος).

Επομένως , κατά τη γνώμη μου, αν ο ανάδοχος καλείται να κάνει την μελέτη αποκατάστασης χρησιμοποιώντας τοπογραφικόυπόβαθρο της υπηρεσίας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν όμως κάνει και την Τοπογραφική αποτύπωση θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον σύμπραξη με μελετητή κατηγορίας 16.

Link to comment
Share on other sites

όντως έχει 27 και σωστό και για το 30k. όμως ο τίτλος μιλάει και για αποτύπωση άρα δεν γίνεται χρήση υπάρχοντος υποβάθρου και άρα απαιτείται και 16 πράγμα που η απόφαση όπως είναι γραμμένη δείχνει να μην υπάρχει το 16

Link to comment
Share on other sites

Εδω εχει ανατεθει μελετη σε δημο της χωρας που ανεθεσε στατικη μελετη (κατηγορια 8 σε αρχιτεκτονα με πτυχια κατηγοριων 6 και 7 !!!!.) Και το εκπληκτικο περασε απο ελεγχο νομιμοτητας απο τη Αποκεντρωμενη Διοικηση!!!!!

Το πως και που υπαρχει ανηρτημενο στη Διαυγεια.Οποιος πιστευει οτι λεω μπαρουφες θα με υποχρεωσει να τα δειξω στο ευρυ κοινο του φορουμ.Εκανα την παρεμβαση μου εγγραφως και με διαβεβαιωσαν οτι θα ανακαλεσουν (η Αποκεντρωμενη Διοικηση ) την αποφαση τους.Ομολογω οτι μεχρι σημερα δεν το εχω δει.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ενημερώνω ότι το όριο για απευθείας ανέθεση στην κατηγορια 27 είναι το 30% της ανώτερης αμοιβής για Α τάξη πτυχίου δηλαδή περίπου στα 9.000 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον 3316

 

Επιτρέπεται η χρήση της διαδικασίας με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση σχετικής προκύρηξης όταν συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την ανάθεση μελέτης με συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή μέχρι 30.000 ευρώ ή σύμβασης παροχής υπηρεσιών μέχρι 15.000 ευρώ.

 

Έτσι εφόσον κάλεσαν τρείς τουλάχιστον υποψηφίους μπορούν να το αναθέσουν σ αυτόν με τη χαμηλότερη προσφορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.