Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για πατριωτικούς λόγους να μείνω Ελλάδα ή να φύγω κι εγώ;


EngD

Recommended Posts

Πατριωτικοι λογοι δεν χωρανε στις business. Να κανεις ο,τι πιστευεις καλυτερο για την τσεπη σου και για τις προσδοκιες σου απο αυτη τη ζωη. Ησουν το πιο γρηγορο σπερματοζωαριο, κ η πιθανοτητα να ξαναεισαι ειναι μηδαμινη.

 

Απίστευτα καλή ατάκα.... :smile:

Αλλά εσύ όλο το λες αλλά κάτι μου λέει ότι δεν αποχωρίζεσαι την Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχεις υποχρεώσεις , άρα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις . Φύγε και στο μέλλον ξανακάνε όποια επιλογή θεωρείς εσύ καλή .

Link to comment
Share on other sites

Το είπαν όλοι, να το πω κι εγώ? Αν βρεις έναν που να σου πει να μείνεις στην Ελλάδα στην θέση σου, φέρτον εδώ να γράψει τα επιχειρήματά του στο φόρουμ....

Η Ελλάδα τελείωσε...Οι μηχανικοί στην Ελλάδα έχουν τελειώσει από καιρό. Εδώ έχει κάτι γραφειοκράτες που παλεύουνε με τους γραφειοκράτες της πολεοδομίας...

Θες να μείνεις εδώ και να κάνεις αυθαίρετα? Ή να γίνεις ελεγκτής δόμησης και να σου κλαίγεται ο κάθε καημένος/καμμένος όπως θες πέστο?

 

Έλα τώρα πες αλήθεια: Υπάρχει πρόσωπο? Αν ναι, πάρτη μαζί σου...

Link to comment
Share on other sites

Πρόσωπο δεν υπάρχει, είμαι κι εγώ ομορφάντρας που λέει και η διαφήμιση. Σίγουρα πάντως να υπήρχε οικογένεια ο προβληματισμός μου θα ήταν μεγαλύτερος.

 

 

Πάρε μαζί σου μία σημαία, βάλ' την στο δωμάτιό σου, ή ακόμη και στο μπαλκόνι σου και πήγαινε να ζήσεις!!!

Σημαία υπήρχε πράγματι στο δωμάτιο όλα αυτά τα χρόνια και όμορφες αναμνήσεις από την Ελλάδα του τότε.

 

 

Αν πρόκειται για τους γονείς σου, θεωρώ ότι εφόσον το έχουν ξαναζήσει με επιτυχία, θα χαρούν που τώρα θα φύγεις, δεν θα τους επιβαρύνεις και θα ευημερείς εκεί που θα είσαι...

 

Tragic!!!

 

Αν αποφασίσεις να γυρίσεις κάποτε, πάλι καλύτερα θα είσαι... Πάλι εδώ, στη Ψωροκώσταινα, θα θεωρείσαι καλύτερος, με εμπειρία στο εξωτερικό!

 

Το trajic είναι από τη διαφήμιση με την Τασούλα, σωστά;

Οι γονείς όλα αυτα τα χρόνια ήθελαν να επιστρέψω αλλά τώρα έχω την ευχή τους να φύγω ξανά γιατί αντιλαμβάνονται τι επικρατεί γύρω.

Αυτό το "θα θεωρείσαι καλύτερος" θέλω να το σχολιάσω παρακάτω.

 

 

να μεινεις να πληρωσεις το ΤΣΜΕΔΕ για να παρω συνταξη ( στα 80 ισως) :mrgreen:

Πικρή αλήθεια αλλά με έκανε να γελάσω πολύ, τελικά θέλει και λίγο χιούμορ η κατάσταση ώστε να μη μας παίρνει από κάτω.

 

 

 

Λοιπόν συνάδελφοι, στεναχωριέμαι πολύ με τις απαντήσεις σας, αν και μπορώ να τις δικαιολογήσω κάπως.

Σε αυτή τη χώρα ίσως το "εγώ" και ο "κώλος μας" να είναι η αιτία που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, το ότι βλέπαμε κοντά και όχι το σύνολο!

Ίσως τελικά να μην αξίζει να μείνει κανείς Ελλάδα για τον συνάνθρωπο, γιατί δεν του αξίζει. Καλά να πάθει λοπόν.

Μόνο για την Ιστορία αυτού του τόπου, για τον ήλιο, τη θάλασσα, τις πέτρες, τη φυσική ομορφιά και το φαγητό αξίζει να μείνει κανείς - και για την Ελληνίδα επίσης.

Και αυτά να τα γευτεί παρεά με 10-20 ποιοτικούς ανθρώπους γιατί η μάζα είναι που τα χαλάει και σε κάνει ούτε αυτά δίπλα σου να θες να τα ζεις.

Οι πολιτικοί είναι αυτοί που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε, και τους ψηφίσαμε για τον εαυτό μας και όχι το σύνολο, ψηφίσαμε μη-πατριώτες επειδή εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε πατριώτες!

Και όπως κάποιος στη δύσκολη στιγμή επιθυμεί να αφήσει την Ελλάδα για να περάσει καλύτερα έξω, έτσι θα αφήσει και τη φιλιά μας όταν έρθουν και για εμένα τα δύσκολα, οπότε δεν τον θέλω για φίλο.

 

Και αναφέρθηκε κάπου παραπάνω ότι όταν θα φτιάξουν τα πράγματα και επιστρέψω, θα θεωρούμαι καλύτερος λόγω της εμπειρίας στο εξωτερικό, και θα με προτιμήσουν ίσως. Δηλαδή εσείς μετά από 10 χρόνια θα προτιμήσετε να δώσετε δουλειά σε αυτόν που εγκατέλειψε την τοπική αγορά στα δύσκολα ή θα ανταμείψετε αυτόν που έμεινε και έφαγε τα σκατά μαζί με εσάς και προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση; Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε, γνωρίζω ήδη.

 

Τελικά μάλλον πως αυτό που κατηγορούμε στους άλλους είμαστε εμείς οι ίδιοι, για αυτό αισθάνομαι ενοχές να φύγω!

Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά που λες, πρέπει όμως να είσαι και ρεαλιστής.

 

Το να μείνεις στην Ελλάδα και να είσαι άνεργος δεν προσφέρει κάτι ούτε σε εσένα ούτε στη χώρα.

Το να δουλεύεις έξω και να αποδείξεις πως είσαι αξιόλογος επιστήμονας βοηθά και εσένα και τη χώρα και τους συμπατριώτες σου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε είσαι ρομαντικός..Δες τα πράγματα πιο ψυχρά.Η Ελλάδα είναι απλά ένα κράτος και δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές για τίποτα.,άλλοι πρέπει να αισθάνονται...Αν δεν μπορεί να σε θρέψει,φύγε.

 

Μέσα στην ατυχία μας (οικ.κρίση),πιστεύω πως η σημερινή γενιά είμαστε η καλύτερη,καθώς έχουμε την δυνατότητα να σταθούμε οπουδήποτε στον κόσμο (ξέρουμε γλώσσες,έχουμε γνώσεις,εμπορικό πνεύμα,όπως οι παλιοί "ωραίοι" έλληνες κοσμοπολίτες της αλεξάνδριας και της σμύρνης).Εκμεταλεύσου τις δυνατότητες που με κόπο απέκτησες και συνέχισε με τσαμπουκά.Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σπουδαίους ανθρώπους στο εξωτερικό για να διαψεύδουν τα στερεότυπα των αλλοδαπών...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με την πολιτική? Να κάπως έτσι ρομαντικοί και πατριώτες ξεκινάνε.....Ισως να πρωτοστατήσεις και να πας με τον σταυρό στο χέρι για πρώτη φορά....Σκέψου το. Σαν μηχανικός δύσκολα, θέλει ψυχρότητα. Σήμερα κοιτάζει ο άλλος να επιβιώσει, εσύ κοιτάς σαν Δον Κιχώτης να σώσεις τον Τιτανικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.