Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβη σε ups (για pc)


katrmp

Recommended Posts

Μεταφορά μηνυμάτων από το θέμα Αλλαγή μιας μπαταρίας σε UPS - miltos

 

θα χρησιμοποίησεις ίδια μπαταρία με αυτή που χάλασε (ίδια μάρκα, ίδια χαρακτηριστικά), αλλίως αλλοιώνεις τις ισορροπίες του συστήματος.

και να θυμάσαι ότι εάν κατά τη διάρκεια που αλλάζεις την μπαταρία συμβεί διακοπή από ΔΕΗ, τότε δεν θα έχεις τάση στην έξοδο!

έχω ένα ups 1400 accupower bl2 και είχα πάνω του ένα καταγραφικό και το ιντερνετ στην επαρχία και τελικά σήμερα που πήγα δεν είχε καμία ένδειξη , δεν έδινε ούτε από το ρεύμα, ήταν όλα νεκρά. το έχω κανά 4αρι χρόνια. οι μπαταρίες φταίνε? ειναι δύσκολο να τίς βρώ και να τίς αλλάξω? πρέπει συμφωνα με το παραπάνω post να είναι στο ρευμα όταν τίς αλλάζω???

Edited by miltos
Διαγραφή τμήματος παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

το παραπάνω ΔΕΝ λέει ότι στα ups αλλάζουν τις μπαταρίες υπό τάση άλλα ότι όταν αλλάζουν τις μπαταρίες το ups προφανώς δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα φορτία του από τις μπαταρίες σε ταυτόχρονη διακοπή τροφοδοσίας του.

απλώς μην προσπαθήσεις να ανοίξεις το ups για αλλαγή μπαταριών με τροφοδοσία, εκτός αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας. Καλύτερα να το δει κάποιος που ξέρει γιατί αν και οι μπαταρίες είναι η συχνότερη βλάβη δεν είναι η μοναδική και δεν είναι σίγουρο ότι αξίζει η αλλαγή τους γιατί κοστίζουν σημαντικό ποσοστό του ups

Link to comment
Share on other sites

Πιθανοτατα ειναι οι μπαταριες, διοτι σε πολλα design η βοηθητικη ταση βυθιζεται οταν οι μπαταριες ειναι νεκρες. Προσοχη θελει μονο διοτι και να βγαλεις την παροχη απο το UPS υπαρχει πιθανοτητα το ενδιαμεσο κυκλωμα ανορθωσης 400V να τροφοδοτειται απο τις μπαταριες.

Αρα θελει να βγαλεις το ups απο τροφοδοσια, να διακοψεις το κυκλωμα των συσσορευτων και να περιμενεις 5 λεπτα πριν κανεις οποιαδηποτε αλλη επεμβαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.