Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πτυχιακή Εργασία


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι φοιτητής του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας και θέλω σε αυτό το εξάμηνο να αναλάβω την πτυχιακή μου εργασία. Γράφω για αν μπορείτε να μου πείτε κάποιες γνώμες σύμφωνα με το θέμα διότι δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο συγκεκριμένο. Σίγουρα η εργασία μου θέλω να περιέχει GIS.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μπορείς να ασχοληθείς με χρήσεις γης και τις αλλαγές αυτών για ένα συγκεκριμένο Δήμο. Εδώ http://geodata.gov.gr/geodata/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=datasets&Itemid=17, που φανταζομαι το ξέρεις μπορείς να βρεις και να πάρεις ιδέες και κλασσικά CORINE........... Αν θες να ασχοληθείς με κάτι "πιασάρικο" αυτο είναι η θαλάσσια χωροταξία και οι χρήσεις που εντοπίζονται ή μπορούν να τοποθετηθούν στον θαλάσσιο χώρο(π.χ. αιολικά πάρκα, κ.α.) αλλά έχει πολύ δουλεία.....

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα θα ξεκινήσω πτυχιακή και έχω χαθεί! Σπουδάζω τμήμα Πολιτικών Μηχανικών πρώην ΤΕ, πλέον θεωρούμαστε Πανεπιστήμιο αλλά το πτυχίο θα γράφει πρόγραμμα σπουδών πολιτικού μηχανικού......

ψάχνω θέμα σε εμάς δεν προτείνουν θέματα! Θα ήταν καλύτερα κάτι πρωτότυπο ή πιο συνηθισμένο;; Έχει σημασία για μελλοντική δουλεία το θέμα της πτυχιακής;;

Μάλλον θα την κάνω μαζί με κάποιο παιδί

Αν έχετε κάποιο θέμα και θέλετε να με βοηθήσετε σας ευχαριστώ!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

3 ώρες πριν, Marinads said:

 Θα ήταν καλύτερα κάτι πρωτότυπο ή πιο συνηθισμένο;;

Το ιδανικό είναι να αναλάβεις μια εργασία στον τομέα/αντικείμενο που που σε ''γεμίζει'' περισσότερο.... και θα μάθεις πέντε πράγματα παραπάνω στο αντικείμενο που γουστάρεις και θα ''βγει'' και πιο άνετα η εργασία.....

3 ώρες πριν, Marinads said:

Έχει σημασία για μελλοντική δουλεία το θέμα της πτυχιακής;;

Σε γενικές γραμμές έχει.... εάν καταθέσεις βιογραφικό για δουλειά σε μια εταιρεία που ασχολείται με σήραγγες και συγκοινωνιακά έργα ποιος θα έχει πλεονέκτημα? Εσύ που έκανες πτυχιακή  με θέμα Βραχομηχανικής ή κάποιος που έκανε εργασία με θέμα Οικοδομική (χοντρό παράδειγμα αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις που το πάω....)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρωτότυπο και συνηθισμένο. Στις επιστημονικές εργασίες δεν αυτοσχεδιάζεις αλλά ακολουθείς ρετσέτες!

Οπότε το ιδανικό είναι να βρεις ένα θέμα που να το παρακολουθεί η σχολή σου, ώστε να υπάρχει υλικό και υποστήριξη και κυρίως ενδιαφέρον για υποστήριξη. Εκτός από το ότι θα είναι η εργασία πιο εφικτή, για να απασχολεί κι άλλους εκτός από σένα (που κάποιος τους πληρώνει για να τους απασχολεί) σημαίνει ότι θα έχει και αξία ως επαγγελματικό και ακαδημαϊκό εφόδιο. Κυρίως το δεύτερο δηλαδή, ακόμα και σε επίπεδο ανάπτυξης συνεργασίας με τον καθηγητή.

Πρώτα λοιπόν καταλήγεις στον καθηγητή που εκτιμάς περισσότερο. Αυτό είναι η βάση. Αν δε σου προτείνει απευθείας θέμα, τότε κοίτα στα κοινωνικά του δίκτυα με τι ασχολείται και τι δημοσιεύσεις κάνει, αυτός και οι μεταπτυχιακοί του συνεργάτες. Βρες εννοείται και το σχετικό υλικό. Κλασικό θέμα πτυχιακής είναι η ανάλυση/συζήτηση μιας υποπερίπτωσης ενός ευρύτερου project ή ακόμα καλύτερα να εκτελέσεις εσύ ένα μικρό κομματάκι του.

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

51 λεπτά πριν, georgios_m said:

Στις επιστημονικές εργασίες δεν αυτοσχεδιάζεις αλλά ακολουθείς ρετσέτες!

!?!?!?

Μου προκαλεί έκπληξη η προσέγγιση.  Πόσοι συμφωνούν με αυτήν; 

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου το λίγο καλύτερα. Οι εργασίες, όπως κάθε προϊόν φτιάχνονται βάσει μεθοδολογίας, αν θέλουμε να είναι επιτυχημένες, δηλαδή να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα και για να έχουν και τον επιθυμητό αντίκτυπο. Ακόμα και η επιλογή θέματος γίνεται με μεθοδολογία, οι νέες εργασίες πατάνε πάνω στα συμπεράσματα των προηγούμενων με συγκεκριμένα κριτήρια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.