Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή (χωρίς να ρυθμιστεί στον 4014)


Recommended Posts

Αυθαίρετη κατασκευή σε κοινόχρηστό χώρο πολυκατοικίας. Οι συνιδιοκτήτες διαφωνούν και η αυθαίρετη κατασκευή δεν ρυθμίζεται με τον 4014. Η "πολεοδομία" μετά απο αυτοψία κ.τ.λ. βγάζει ένα προστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Για παράδειγμα για είκοσι έτη ένα ποσό 25.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που αγόρασαν τα ακίνητα από προηγούμενο ιδιοκτήτη (με συμβόλαια κ.τ.λ.), ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν την αυθαιρεσία.

Το ερώτημα είναι: υπόχρεοι για την καταβολή του προστίμου είναι οι ιδιοκτήτες κατα το χρόνο της αυτοψίας και βεβαίωσης της παράβασης ή οι αρχικοί ιδιοκτήτες οι οποίοι εκτέλεσαν (πιθανώς) την αυθαιρεσία.

Και δέυτερο: άν υποθέσουμε ότι οι ιδιοκτήτες είναι 4 απο τους οποίους ο ένας αρνείται να καταβάλει το πρόστιμο (25000/4), οι άλλοι 3 καλύπτονται έαν πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί.

 

Γνωρίζω οτί μπλέκω αρκετά θέματα (νομικά κτλ) αλλά με την συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Παρακαλώ για την βοήθεια όποιου έχει εμπειρία σε κάτι ανάλογο.

Edited by dnl21
Link to comment
Share on other sites

Οταν αγοραζαν ας επαιρνα και εναν μηχανικο οπως πηραν δικηγορο για να ελεγξει το κτιριο που αγοραζουν αν ειναι νομιμο...τωρα το προστιμο βαρυνει αυτους κανενα προηγουμενο/4 ,αν υπαρχουν συστασεις με χιλιοστα ο καθενας πληρωνει το προστιμο ανεγερσης και διατηρησης που του αναλογει στην εφορια ....αλλα συμβουλη πεισε τους να τα τακτοποιησουν με το 4014 ,τα προστιμα ειναι τεραστια αλλιως και εχει και διατηρησης καθε χρονο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.