Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόταση για μείωση τιμών στα Ελληνικά Στατικά Προγράμματα


stereostatikos

Recommended Posts

Πατέντα MiG (Made in Greece) είναι.. Πρόκειται περί τεραστίων εντόμων συνάδελφε! Κατά βάθος τους αρέσει πιστεύω.... Σε αυτό που γράφεις δεν έχει καθόλου άδικο! Δεν το είχα σκεφτεί! Λύνεις κάτι στο χέρι, η εντοπίζεις τέλος πάντων κάποιο περίεργο σφάλμα, τους συμβουλεύεσαι και αν όντως βρούνε κάποιο πρόβλημα αφού τους έχεις ανοίξει τα μάτια τους πλερώνεις και από πάνω για το update!!!

 

Ε ρε γλέντια και χαρές, αντιλαλούν οι ρεματιές!! :???:

Edited by Earl
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την πορεία των πραγμάτων όπως εξελίσσεται εδώ μέσα καταλήγω στο ότι τα Ελληνικά προγράμματα ή θα σβήσουν ή θα ενσωματώσουν ξένα λογισμικά. Τέρμα το παραμύθι! Πάμε προς παγκοσμιοποίηση σε όλους τους τομείς. Ναι: Ξένο πρόγραμμα και Αγγλικό τεύχος και όποιος θέλει ας το ελέγξει. Εμείς έχουμε την ευθύνη ούτως ή άλλως. Και για να λέμε την αλήθεια ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν έλεγξε τέυχος!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

stereostatikos, στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Αν θέλουμε να μειώσουν οι εταιρίες τις τιμές, θα πρέπει να μην ανανεώσουμε τα συμβόλαιά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να τους πιέσουμε.

Link to comment
Share on other sites

stereostatikos, στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Αν θέλουμε να μειώσουν οι εταιρίες τις τιμές, θα πρέπει να μην ανανεώσουμε τα συμβόλαιά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να τους πιέσουμε.

.Βασικά θέλει να μαζευτεί ένας αξιόλογος αριθμός συναδέλφων και να μας δώσει προσφορά μία εταιρεία του εξωτερικού ,θα σου πώ τι τιμή θα το πάρουμε.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@stereostatikos και αυτό όμως κοροιδία είναι (σε εισαγωγικά) για τους προηγούμενους που αγόρασαν ή για τους επόμενους που θα αγοράσουν ανάλογα λογισμικά. Να γίνει δηλαδή το ίδιο με τους ΚΕΝΑΚ που οι μισοί αγόρασαν σε ένα Νομό με 600-700ε και οι επόμενοι με 1100;

Αν είναι να πάμε μαζικά για αγορά, να πάρουμε κάτι που θέλει χρόνια να γίνει (πχ Revit). Διαφορετικά είναι λες και δεν έχουμε την τεχνογνωσία να δημιουργήσουμε εμείς τα εργαλεία της δουλειάς μας. ΕΙδικά για την κατηγορία των ΗΜ όλοι αυτοί οι ηλεκτρολόγοι με τόσο προγραμματισμό που έχουν κάνει αγοράζουν ακόμα.... Τα κρατάει ο καθένας για δικιά του χρήση; Δεν καταλαβαίνω...

Η εποχή που έδινες 1000+ε για ένα λογισμικό έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Τo σχεδιαστικό progecad κάνει με το ΦΠΑ του 250e και ο υπολογισμός θα κοστίζει 1000; Ε λ ε ο ς!

Link to comment
Share on other sites

Sw0rdf1sh συμφωνώ!! Μου είναι κατά βάση αδύνατο να πιστέψω ότι δεν υπάρχει τεχνογνωσία ρε παιδιά σε αυτή τη χώρα για να δημιουργηθούν υπολογιστικά προγράμματα!! Τόσοι Μηχανικοί υπολογιστών, πληροφορικάριοι, και λοιποί υπάρχουν! Το θέμα είναι ότι σήμερα υπάρχει ένα απίστευτο μονοπώλιο για τα προγράμματα Μηχανικού. Επιμένω πάλι σε αυτό που έγραψα πιο πάνω, άντε καλά το να πληρώνεις τον κόπο του άλλου, και τη μοναδικότητα του προγράμματος, και την πρωτοτυπία, και την αξιοπιστία και και.. Το να πληρώνεις τα updates είναι ΝΤ@Β@ΤΖΙΛΙΚΙ!! :evil:

 

Τις προάλλες έψαχνα πόση ώρα στο ΤΕΕ.γκρρ να βρω screenshot του πολυδιαφημισόμενου ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ! Κάτσε ρε μάστορα, 100-140 πόσο έχει, ε βάλε και κανένα screenshot πανάθεμάσε να δω τι αγοράζω! Γουρούνι στο σακί θα πάρω τελικά.. Πόσο να κόψω; Έλα μη γκρινιάζεις! Έχει και ΔΩΡΟ και 4 ΤΟΤΕΕ! Τζάμπα πράμα σήμεραααααα λέμε! Ίσα που σκέφτομαι να ψάξω να βρω τέτοιο excelάκι - spreadsheet εξ Αγγλίας. Η ακόμα καλύτερα (για μένα) να φτιάξω ένα δικό μου. Με αυτόν το τρόπο η διαδικασία μαθαίνεται στο κλ@σε - βήξε. :D

Link to comment
Share on other sites

Εγω ειμαι της αποψης οτι αν γινεται σωστη δουλεια στην αναπτυξη ενος προγραμματος και στην υποστηριξη ΝΑΙ να πληρωσω κατι..

Αλλα αυτο το κατι να ειναι λογικο...

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα τσαμπα...

Ενα σωστο προγραμμα ειναι εργαλεια της δουλειας μας..

Ας το πληρωσουμε, απλα να μην το πληρωνουμε καθε χρονο ξανα και ξανα χωρις να υπαρχουν οι αναλογες παροχες..... Εκει ειναι το θεμα...

 

Λογισμικα που κανουν 2-3000Ε και εχουν συντηρηση 1000Ε ειναι κοροιδια...

Ομοιως και λογισμικα που δεν εχουν κοστος συντηρησης και σε νεα αναβαθμιση ζητανε σχεδον να πληρωθει απο την αρχη το λογισμικο...

Link to comment
Share on other sites

Αυτα που εχουν αγορα 11.000Ε και 1000Ε το χρονο ειναι μια χαρα... :smile:

 

Ολα ειναι σε σχεση με : 1. Τη χρηση 2. Τις απαιτησεις υποστηριξης 3. Τη σοβαρη αναπτυξη του λογισμικου

 

 

Ασφαλως τωρα που εχουμε 2 μελετες το χρονο δεν βγαζεις ουτε τα τηλεφωνα στην υποστηριξη αν στραβωσει κατι...

Μην πω και για κατι αλλους που θελουν 2000Ε για τους ΕΚ...

 

 

Οπως αντιλαμβανεσαι ειναι αστειο να ζηταμε

 

χαμηλο κοστος αγορας

+μηδενικη συντηρηση

+αναπτυξη-αναβαμθισεις

+υποστηριξη..

 

Απλα δεν γινεται...

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.