Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολομέλεια ΣτΕ: «Επικίνδυνη η διαδικασία για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων»


ssouanis

Recommended Posts

Σήμα κινδύνου για τη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων μέσω του νόμου 4042/2012 «εξέπεμψε» η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνοντας σε σχετική απόφασή της ότι με την διαδικασία που ακολουθείται για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, βάση του παραπάνω νομοθετικού πλαισίου, «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω βλάβης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος» αλλά «και δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων με την πραγματοποίηση και νέας αυθαίρετης δόμησης».

 

Πηγή

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Off topic κλεμμένο από τους Moderns Fears

 

"ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ....παρτε κύριε λαχεία......εδω μέσα γίνονται σόδωμα και γόμορα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να ισχύσει και να λήξει αυτή η παρωδία με τις ΥΔ αν και φοβάμαι πως πάλι στο τέλος κάπως θα τα μαγειρέψουν ...έχει καταντήσει αηδία πια, εδώ και 2 μήνες χτίζει ο καθένας ότι και όπου γουστάρει...Άλλοι έχουν πληρώσει περιουσίες για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο και άλλοι σε μια βδομάδα αποκτούν τζάμπα σπίτι σε γηπεδάκια...Μπράβο στους κατοίκους του Αμαρουσίου

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ οτι όπως και με το Νόμο του Σουφλιά, όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν δήλωση προ της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι καλυμένοι.

 

Δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ η οποιαδήποτε απόφαση απ τη στιγμή που ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει και να γίνεται χρήση του απ τους πολίτες.

 

Κακώς δόθηκε η δυνατότητα να πιστοποιεί με ΥΔ ο ιδιοκτήτης το χρόνο κατασκευής,όπως επίσης κακώς δεν ορίζει ο νόμος την απόδειξη του χρόνου κατασκευής και με άλλες μεθόδους π.χ. λήψη δοκιμίων κτλ.

 

Στο κάτω κάτω ας μην δινόταν η δυνατότητα ρύθμισης στα αυθαίρετα προ 83 λόγω ύπαρξης Νόμου Τρίτση...άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και δεν το κατάλαβαν...Να ηταν πάντως μόνο αυτή η παραφωνία του Νόμου....είναι λογικό να μην απαιτούνται Στατικά σε κτίρια που έχουν χρήση κατοικίας?Γενικά είναι δυνατόν να μιλάνε για ταχύ μακροσκοπικό έλεγχο?!?!?!?...

 

Ο Νόμος βγήκε όπως όπως για να εισρεύσουν χρήματα στα άδεια ταμεία και τώρα ξαφνικά τους ήρθε η επιφοίτηση.....εδώ πολλοί συνάδελφοι είτε δεν ξέρουν ακριβώς πως να δηλώσουν τις παρανομίες στα φύλλα καταγραφής και βγάζουν συνεχώς υπέρβαση δόμησης <50% καθώς κοιτάνε την κάθε παρανομία αυτοτελώς, είτε εσκεμμένα δηλώνουν σχεδόν τα πάντα σαν βοηθητικούς χώρους....Τέλος το ίδιο το ΤΕΕ δεν γνώριζε το πλήθος των "ιδιόμορφων περιπτώσεων"?Έδωσε λύση σε κάποια σημαντική απορία?Όχι.Το καλύτερο κατ`εμε θα ηταν ο Μηχανικός να δήλωνε απλά τις αυθαιρεσίες και ας ερχόταν ο Χ ελεγκτής δόμησης μετά να ελεγξει τον χρόνο κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

μπορει νανοιξουν τις δηλωσεις εμ αιτηση στο τεε αν εχουν περαιωθει....εγω αυτο θεωρω το πιο λογικο......δηλωναν ολοι οτι ναναι.....αποταν βγηκε ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ηθελε αεροφωτογραφια......στον ΟΚΧΕ η ζητηση επεσε 80%

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.