Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

μπλοκάρει τα αυθαίρετα το ΣτΕ...


Recommended Posts

κατά πόσο έγκυρη είναι η παρακάτω είδηση?

σκέφτηκα μήπως είναι 1-πριλιάτικο αστείο....αλλά σήμερα έχουμε 4

http://www.capital.gr/News.asp?id=1459830

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πρακτικά αυτό στοχεύει στην απόδειξη παλαιότητας μόνον μέσω αεροφωτογραφιών και να μην γίνονται υπεύθυνες δηλώσεις, απ'ότι διάβασα, έτσι? θέλω να πω, έχουν πει ότι πρόκειται να προσβάλλουν την όλη διαδικασία του ν.4014 ή ακόμη και να σταματήσουν την υποβολή αιτήσεων πριν το τέλος ιουνίου???

Edited by noutsaki
Link to comment
Share on other sites

Το έγραψα κι αλλού:

Πυροτέχνημα είναι, ...έσκασε και τελείωσε!!!

Link to comment
Share on other sites

Βγαινει ο υπουργος και κραδαινει χαρτες με αυθαιρετα που δεν εχουν φτιαχτει ακομα αλλα εχουν δηλωθει, ο τιμητης των θεσμων, ο εισηγητης των τροπολογιων που ανοιξαν την ορεξη για τετοιες περιπτωσεις, με το να μη ζηταει εγγραφα και τα λοιπα. Για να προλαβει το ΣτΕ και το ρεζιλι. Δημιουργειται επισης τεχνητη ενταση με κατι ισως και δε ξερω και μα και μου για τις συνεχεις παρατασεις του νομου, για να τρεξει ο κοσμος να δηλωσει μεχρι τελος Ιουνιου. Και σου λεω γω, αυριο βγαινει ολος ο νομος αντισυνταγματικος. Όποτε έχει συμβει αυτο με νόμο για αυθαιρετα απο το 79 μεχρι πριν την Μπιρμπιλω, οι επομενοι νομοι συμμορφωνονταν και καλυπταν και τους προηγουμενους. Δεν τσιμπαω ρε φιλος.

Link to comment
Share on other sites

οι περισσοτερες περιοχες στην Ελλαδα οπου υπαρχουν αυθαιρετα δεν εχουν αεροφωτογραφιες....

 

εχουν μια αεροφωτογραφια καθε 20-30 χρονια...αυτοι οι ανθρποι τι πρεπει να κανουν;; δε θα μπορουν να μπουνε στη ρυθμιση;;

 

εγω το αποκλειω...πιστευω οτι ειναι αποφαση πυροτεχνημα οπως αναφερθηκε και πιο πανω..εσεις τι λετε;;

Link to comment
Share on other sites

Βγήκε και ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ

 

 

Ανακοίνωση σχετικά με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων

 

Αθήνα, 4 Απριλίου 2012

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη ρύθμιση αυθαιρέτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διευκρινίζει ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υπαγωγής στο Νόμο 4014/2011, με τον οποίο θεσπίστηκε για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα ελέγχου για την αποτροπή της αυθαίρετης δόμησης.

 

Σε πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας διατυπώθηκε προβληματισμός για μεμονωμένη τροποποίηση του νόμου αυτού, που επέτρεπε την υποβολή και ιδιωτικών εγγράφων βεβαίας χρονολογίας ή και υπεύθυνης δήλωσης του ιδιοκτήτη μαζί με τεχνική έκθεση μηχανικού, των οποίων τυχόν ανακρίβεια επέσυρε βαρύτατες κυρώσεις, σε περιπτώσεις που ιδιοκτήτες αδυνατούσαν να υποβάλουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες για τον χρόνο κατασκευής, ιδίως παλαιότερων, κτισμάτων.

 

Το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, σεβόμενο την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, η διαδικασία υπαγωγής στο Ν.4014/2011 συνεχίζεται κανονικά με την υποβολή και επεξεργασία αιτήσεων που στηρίζονται σε δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες για το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου.

 

Πρέπει τέλος να τονιστεί ότι το ΥΠΕΚΑ αποτρέπει τυχόν καταστρατηγήσεις του νόμου όχι μόνον μέσω των ελέγχων της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος αλλά και μέσω του προγράμματος που έχει ήδη ξεκινήσει για έλεγχο με δορυφορικές εικόνες. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε αναλυτικά στις χθεσινές ανακοινώσεις τύπου του υπουργείου, επιτρέπει την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων εντοπίζοντας τις νέες αυθαίρετες κατασκευές. Συμπληρώνεται έτσι με εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών και τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η «κόκκινη γραμμή» στα αυθαίρετα που χάραξε ο Ν.4014 και το ΥΠΕΚΑ είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει στην πράξη.

Edited by adompros
Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ουσιαστικά το ΥΠΕΚΑ συμφωνεί με την αναστολή των τροποποιήσεων του 4014... και λέει ότι πρέπει να δηλωθούν μόνο όσοι διαθέτουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες??? πλάκα κάνουν δεν μπορεί...

Ωραία, να μας πούν ΤΩΡΑ που "πουλάνε" αεροφωτογραφίες για τις μή φωτογραφημένες περιοχές της χώρας να πάμε να "πάρουμε", γιατί δεν γίνεται οι απομακρυσμένες-μειονεκτικές και άρα μή φωτογραφημένες περιοχές της χώρας (είναι πολλές...), να μήν μπορούν να μπούν στον 4014 επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ... η ακόμα χειρότερα να έχουν ήδη δηλώσει τις αυθαιρεσίες τους, να έχουν πληρώσει όλοκληρα πρόστιμα ή παράβολα και τώρα να βρίσκονται ξεκρέμαστοι...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.