Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

μπλοκάρει τα αυθαίρετα το ΣτΕ...


Recommended Posts

δεν μπορεί να αποδειχθεί από α/φ αν έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός μιας οικοδομής? επίσης δεν είπαν μόνο α/φ, είπαν ή/και

 

Και τι θα γίνει με αυτούς που δηλώσαν και πληρώσαν όλο το πρόστιμο και δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες?

 

καταρχήν αννέτα να πω ότι λείπουν σε όλους μας τα status update σου. στη συνέχεια να πω ότι αν δήλωσαν με υ/δ μόνο , ο νόμος προέβλεπε την α/φ μετά άρχισαν τις αλχημείες. και επιτέλους κόψτε την κλάψα/το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν α/φ. πας στοίχημα ότι υπάρχουν?

Edited by reckoner
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

καταρχήν αννέτα να πω ότι λείπουν σε όλους μας τα status update σου. στη συνέχεια να πω ότι αν δήλωσαν με υ/δ μόνο , ο νόμος προέβλεπε την α/φ μετά άρχισαν τις αλχημείες. και επιτέλους κόψτε την κλάψα/το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν α/φ. πας στοίχημα ότι υπάρχουν?

 

Το πρώτο το παίρνω σαν κοπλιμέντο. Με βάση την τελευταία τροποποίηση του νόμου μπορούσαν να δηλώσουν μόνο με υ/δ και τεχνική έκθεση μηχανικού. Θες να σου στείλω συντεταγμένες και να μου βρεις αεροφωτογραφίες προ του '83 και μετά του '82?

Link to comment
Share on other sites

καλά λες, δεν μου πέρασε απ' το μυαλό καθόλου.

 

φυσικά και μπορεί να την αλλοιώσει. όπως αλλοιώνει και το τοπογραφικό (και τ' αρχιτεκτονικά, τα στατικά και ότι του καβλώσει του καθένα να αλλοιώσει, το μεροκάματο να βγαίνει ας ειν' κι' αλλοιωμένο).

 

αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί. και ελέγχεται με την εξάρτηση

 

 

 

λέει για αεροφωτογραφίες αλλά δεν διευκρινίζει από τα πόσα πόδια ύψος θα είναι η λήψη. οπότε από ένα ύψος ποδιών και πάνω γίνονται δορυφορικές (ρε τι διαβάζουμε πλέον)

 

Reckoner: Τις ειρωνείες να τις αφήσεις για αλλού. Το γεγονός ότι ψάχνει κάποιος συναδελφός σου ένα σημείο σε βάθος, και εσύ διαφωνείς ή δεν θέλεις να το ψάξεις, δεν σου δίνει το δικαίωμα να παριστάνεις τον έξυπνο. Προφανώς δεν μπορείς να απαντήσεις αν χρειάζεται αεροφωτογραφία από επίσημο φορέα π.χ τον ΟΚΧΕ και αν αρκεί αυτή από το Google Earth. ΑΠλά κάνεις υποθέσεις που σου φαίνονται φυσιολογικές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, δεν κάνουν οι αεροφωτογραφίες από το Google Earth για απόδειξη παλαιότητας σε δήλωση 4014.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ωραία,από την στιγμή που ισχυρίζονται πως μπορούν να ελεγξουν το χρόνο κατασκευής, γιατί να τρέχουμε για α/φ;;

δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι το κατασκεύασε τότε ,και αυτοί το διασταυρώνουν και ανάλογα εγκρίνουν ή όχι

 

γιατί γεννάται και ένα άλλο θέμα --ψιλομίζερο αλλά δεν παύει να ειναι θέμα:

το πενηντάρικο πάνω-κάτω για μιά α/φ ποιός το χρεώνεται;

πας και λές στον ιδιοκτήτη θέλω αλλά 50-60-70 ή το πνίγεις και το πληρώνεις εσύ;

και αν έχεις καμμιά 10-20 υποθέσεις τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Αντε καλα με τα τελειως αυθαιρετα ολο και καποια αεροφωτογραφια θα υπαρχει ή κατι αλλο , με τα παταρια ,τους η/χωρους και αλλες κατασκευες που δεν ειναι κατ'επεκταση ,δεν φαινονται με αεροφωτογραφια

και δεν υπαρχει κανενα αποδεικτικο οτι ειναι πριν τις 28/72011 τι κανουμε....

Ποιος εχει κρατησει τιμολογια, ποιος τα δηλωνε στην ΔΕΗ, ποιος τα δηλωνε σε συμβολαια, στο Ε9 ή σε αλλα δημοσια εγγραφα....Απαντηση = σχεδον κανεις.......

 

Οποτε εμεις τι κανουμε σε τετοιες περιπτωσεις

Link to comment
Share on other sites

πας και λές στον ιδιοκτήτη θέλω αλλά 50-60-70 ή το πνίγεις και το πληρώνεις εσύ;

250€. και βέβαια θα του πεις.

 

η δουλειά σου είναι να τον ενημερώσεις και να είσαι σύννομος ναι ή όχι?. από κει και πέρα αν θες ανέβασε και την briana banks. καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και αν ποτέ χρειαστεί έχει το ανάλογο μερίδιο ευθύνης στα συμβάντα

Link to comment
Share on other sites

Η άποψη αυτή του ΣτΕ βγήκε μετά από προσφυγή κάποιων που είχαν έννομο συμφέρον .

 

Ετσι η όλη διαδικασία , αφορά το γεγονός άν τα αυθαίρετα που λέμε ότι υπήρχαν πριν τον Ιούλιο του 2011 , πραγματικά υπήρχαν .

 

Δεν αφορά γιά τα πρό η μετά του 83 γιατί εκεί δεν υπάρχει έννομο συμφέρον , αφού το αυθαίρετο ούτως η άλλως εντάσσεται στον νόμο και η χρονολογία επηρεάζει μόνο το ποσό του προστίμου .

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων

 

Αθήνα, 4 Απριλίου 2012

 

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη ρύθμιση αυθαιρέτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διευκρινίζει ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υπαγωγής στο Νόμο 4014/2011, με τον οποίο θεσπίστηκε για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα ελέγχου για την αποτροπή της αυθαίρετης δόμησης.

Σε πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας διατυπώθηκε προβληματισμός για μεμονωμένη τροποποίηση του νόμου αυτού, που επέτρεπε την υποβολή και ιδιωτικών εγγράφων βεβαίας χρονολογίας ή και υπεύθυνης δήλωσης του ιδιοκτήτη μαζί με τεχνική έκθεση μηχανικού, των οποίων τυχόν ανακρίβεια επέσυρε βαρύτατες κυρώσεις, σε περιπτώσεις που ιδιοκτήτες αδυνατούσαν να υποβάλουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες για τον χρόνο κατασκευής, ιδίως παλαιότερων, κτισμάτων.

Το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, σεβόμενο την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, η διαδικασία υπαγωγής στο Ν.4014/2011 συνεχίζεται κανονικά με την υποβολή και επεξεργασία αιτήσεων που στηρίζονται σε δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες για το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου.

Πρέπει τέλος να τονιστεί ότι το ΥΠΕΚΑ αποτρέπει τυχόν καταστρατηγήσεις του νόμου όχι μόνον μέσω των ελέγχων της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος αλλά και μέσω του προγράμματος που έχει ήδη ξεκινήσει για έλεγχο με δορυφορικές εικόνες. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε αναλυτικά στις χθεσινές ανακοινώσεις τύπου του υπουργείου, επιτρέπει την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων εντοπίζοντας τις νέες αυθαίρετες κατασκευές. Συμπληρώνεται έτσι με εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών και τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η «κόκκινη γραμμή» στα αυθαίρετα που χάραξε ο Ν.4014 και το ΥΠΕΚΑ είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει στην πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.