Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη χρησης σε κτιριο κομματι του οποιου ρυθμιζεται με 4014


Recommended Posts

Αγαπητοι συμφορουμιτες χαιρετε. Θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα θεμα στο οποιο, παρα το γεγονος οτι εχω διαβασει ολα τα θεματα του φορουμ, απαντηση δεν εχω βρει. Ειμαι κατοχος ενος καταστηματος το οποιο εχει 2 παραβασεις. Η μια ειναι υπερβαση δομησης εντος νομιμου περιγραμματος και η αλλη ειναι υπερβαση προκηπιου. Η αδεια του κτιριου βγηκε το 1972 με περιγραφη (καταστημα) και τοτε ειχε λειτουργησει ως καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος διοτι ο τοτε ΓΟΚ δεν εκανε διαχωρισμο μεταξυ των δυο. Εχω αποδειχτικα του χρονου ολοκληρωσης της κατασκευης αλλα δεν εχω αποδεικτικα της τοτε χρησης ως υγειονομικου ενδιαφεροντος. Μπορω να υπαχθω στον 4014 και να αλλαξω και την χρηση στα κομματια που εχουν γινει υπερβασεις ? Υπαρχει τροπος ταυτοχρονα μεσω του 4014 να τακτοποιησω την χρηση και του νομιμου κομματιου σε υγειονομικου ενδιαφεροντος ? Δυστυχως 3 διαφορετικοι πολιτικοι μηχανικοι στους οποιους εχω απευθυνθει μου εχουν δωσει αντιδιαμετρικες απαντησεις..

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να χρησιμοποιήσεις τον 4014 να αλλάξεις τη χρήση αφού μπορεί να γίνει με οικοδομική άδεια (αν χρειάζεται).Λες ότι δούλευε σαν υγειονομικού ενδιαφέροντος.Αδεια λειτουργία είχε βγάλει ή ήταν παράνομο όλα αυτά τα χρόνια?Αυτό είναι που πρέπει να ψάξεις.Σε κάποια εποχή την άδεια την έδινε η αστυνομία.Μάθε χρόνο λειτουργίας, είδος καταστήματος και ψάξε σε αντίστοιχη υπηρεσία.Θα γλυτώσεις πολλά έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Διοτι αφενος στο τμημα υπερβασης προκηπιου δεν μου δινεται αδεια αλλαγης χρησης απο την πολεοδομια και αφετερου εχω βρει ενοικιαστη ο οποιος ενδιαφερεται αμεσα για να το νοικιασει οποτε δεν μπορει να περιμενει.Οσον αφορα στο καταστημα δεν υπαρχουν πουθενα αποδεικτικα αφου ειχε δουλεψει μονο για ενα χρονο το 1973. Ρυθμιζονται οι παραβασεις και η χρηση με 4014 ?

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τα τμήματα εκτός της οικοδομικής αδείας θα αλλάξουν με τον 4014.Για το κατάστημα δες αυτό μήπως τους πείσεις στην πολεοδομία:

 

Αποφ-48669/2886/89. ( ΦΕΚ-437/Δ/16-6-89).

Αλλαγή χρήσης κτιρίου ή μέρους αυτού ή διαστάσεων των

χώρων κοινής χρήσης χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν-1577/85 "ΓΟΚ" (ΦΕΚ 210/Α) και ειδικότερα το άρθρο 5 αυτού.

2. Τις διατάξεις του Ν-1558/88 (ΦΕΚ 137/Α) και ειδικότερα το άρθρο 23 παράγραφος 1 αυτού.

3. Την αρ.4621/864/6.6.88 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων "Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στο Γενικό Γραμματέα κλπ." (Β' 376).

Αποφασίζουμε:

1. Επιτρέπεται να μεταβάλλονται η σύμφωνα με την οικοδομική άδεια χρήση του κτιρίου ή μέρους αυτού καθώς και οι διαστάσεις των χώρων του που προορίζονται για κοινή χρήση, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον η νέα χρήση ή η μεταβολή των διαστάσεων:

α) Δεν αντίκειται στις γενικές ή ειδικές Πολεοδομικές διατάξεις ή σε όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή.

β) Δεν αντίκειται στις διατάξεις κτιριοδομικού κανονισμού.

γ) Δεν συνεπάγεται μεταβολή τιμής μονάδος όγκου από την κατηγορία του κτιρίου στην οποία ανήκει και

δ) Δεν δημιουργούνται πρόσθετες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων

2. Η προηγούμενη παρ.1 δεν εφαρμόζεται εάν για την αλλαγή της χρήσεως απαιτείται η εκπόνηση νέας μελέτης ή η χορήγηση εγκρίσεως από αρμόδιους φορείς ή η εκτέλεση νέων εργασιών εκτός από τις εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται άδεια σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθ-52 του ΝΔ/17-7-23 ή της παρ.1 του άρθ-22 του Ν-1577/85 ΓΟΚ ή εάν δεν συνεπάγεται μεταβολή των φορτίων και γενικά των δυνάμεων που επενεργούν στο κτίριο.

3. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 16 Ιουνίου 1989.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Nαι,αλλα στην περιπτωση αλλαγης σε υγειονομικου ενδιαφεροντος απαιτουνται θεσεις parking. Το ερωτημα ειναι αν πρεπει να παω με 4014 και για την αλλαγη χρησης του νομιμου κομματιου (απο αδεια καταστηματος σε αδεια καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος) η να παω μεσω πολεοδομιας για εκδοση καινουριας αδειας αλλαγης χρησης.Ακομα δεν ειναι σαφες θεωρω το αν η αλλαγη χρησης του 4014 αναφερεται σε βοηθητικη-κυρια ή βιομηχανικη-υγειονομικου ενδιαφεροντος-ξενοδοχειου κτλ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.