Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διόδια Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών


p@nos

Recommended Posts

Όπως όλοι γνωρίζουν τα διόδια που καταβάλλονται στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών είναι παράνομα σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ε.Ε., μιας και ο συγκεκριμένος δρόμος κάθε άλλο παρά αυτοκινητόδρομος μπορεί να θεωρηθεί. Ο νομάρχης Αχαΐας κ. Κατσικόπουλος το αναφέρει συνεχώς να μην πληρώνουμε αυτό το ποσό των 2,5Ευρώ, το οποίο μάλιστα με θράσος οι υπεύθυνοι το αυξάνουν στα 3,3Ευρώ.

Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Espresso (http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=829617&pg=4) και θα εξοργιστείτε και εσείς με τα μέτρα που παίρνουν οι αρμόδιοι,αντί να επισπεύσουν τις εργασίες κατασκευής της νέας εθνικής οδού με διάζωμα στην μέση και τουλάχιστον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση για να μπορεί να λέγεται αυτοκινητόδρομος και να ζητάνε να πληρώνουμε διόδια.

Συνημμένα παραθέτω και την σχετική οδηγία της Ε.Ε. (http://eur-lex.europa.eu/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!CELEXnumdoc&lg=EN&numdoc=31999L0062&model=guichett) και πατήστε στα ελληνικά ή όποια άλλη γλώσσα σας βολεύει!!!Το έχω και σαν pdf συνημμένο!

Άντε, και να το προωθήσουμε μπας και γλυτώσει κανένας ακόμα αθώος με τον οχαδερφισμό που μας διέπει ως Έλληνες!

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, acnt.

lexuriserv_712.pdf

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει να πάει σε άλλη περιοχή, αλλά η οδηγία έχει εφαρμογή στα βαρέα οχήματα και όχι στα ΙΧ.

Ο μόνος περιοορισμός για την πληρωμή ή όχι των διοδίων είναι να υπάρχει και άλλος δρόμος που να παρακάμπτει τα διόδια.

Δηλαδή όταν είναι ο μοναδικός δρόμος, δεν μπορεί να έχει διόδια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία, μιας και οι ορισμοί που αναφέρει, όπως για την έννοια του αυτοκινητόδρομου δεν έχει να κάνει με το όχημα!Ούτως ή άλλως είναι ο χειρότερος δρόμος της Ευρώπης,αναλογικά με την κίνηση που έχει!

Link to comment
Share on other sites

φίλε p@nos μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.

 

Δες τι γράφει η οδηγία

 

Άρθρο 7

 

1. Τα κράτη μέλη μπορούν να διατηρήσουν ή να επιβάλουν διόδια ή/και τέλη χρήσης υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται κατωτέρω στις παραγράφους 2 έως 10.

 

2. α) Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων.

 

Ωστόσο, σε κράτος μέλος στο οποίο δεν υπάρχει γενικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανα κατεύθυνση που έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, είναι δυνατόν να εισπράττονται διόδια ή τέλη χρήσης για τη χρησιμοποίηση της τεχνικώς ανωτάτης κατηγορίας οδών του εν λόγω κράτους μέλους.

 

β) Ύστερα από διαβουλεύσεις με την Επιτροπή, και σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζεται στην απόφαση του Συμβουλίου, της 21ης Μαρτίου 1962, περί θεσπίσεως διαδικασίας προηγουμένης εξετάσεως και διαβουλεύσεως για ορισμένες νομοθετικές, κανονιστικές ή διοικητικές διατάξεις στον τομέα των μεταφορών, των οποίων τη θέσπιση μελετούν τα κράτη μέλη(12),

 

i) μπορεί να επιβληθούν διόδια και τέλη χρήσης και για άλλα τμήματα του βασικού οδικού δικτύου, ιδίως

 

- όταν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας,

 

- σε κράτος μέλος στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας στερείται συνεκτικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, στο μέρος αυτό του κράτους αλλά μόνο σε δρόμους που χρησιμοποιούνται για διεθνείς και διαπεριφερειακές μεταφορές βαρέων εμπορευμάτων, εφόσον η κυκλοφορία και η πληθυσμιακή πυκνότητα δεν δικαιολογεί οικονομικά την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ή οδών με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά,

 

Οπότε είναι καλυμμένοι :(

Link to comment
Share on other sites

Ναι .....είναι καλυμμένοι.

 

Αλλά ας έφταναν 5.000 ταξιδιώτες και ας μην πλήρωναν και ας τους βάζαν όλους φυλακή αν μπορούσαν.

 

Ο δρόμος είναι απλά ΑΙΣΧΡΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

:evil: :evil: :evil:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Σ/Κ θα προσπαθήσω να περάσω με το αυτοκίνητο τα διόδια των Πατρών χωρίς να πληρώσω βάσει της ευρωπαικής οδηγίας.

 

Φίλοι που τηλεφωνησα αναφέρουν ότι περνάνε χύμα και ούτε δέχονται να υπογράψουν ένα χαρτί που τους δίνουν υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρειάς.

 

erling τελικά μάλλον θα πάρω μια μικρη εκδικησούλα από τους μεγαλοκαρχαρίες αλλά και το δικαιο σαν πολίτης.

 

 

διαβαστε και εδώ. ...

 

http://prezatv.blogspot.com/2008/10/blog-post_5247.html

 

 

ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 

:twisted: :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.