Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

4 ώρες πριν, dib said:

Κάνεις κανονικά ΠΕΑ σαν ένα κατάστημα, που όμως έχει προκύψει απο συνένωση των 2 ... δες εγκύκλιο ΔΕΠΕΑ/Γ/172335/16-2-2016

 

Από τη στιγμή που δεν έχω διαχωριστική επιφάνεια αναγκαστικά κάνω ένα ΠΕΑ.. αργότερα όμως που θα πουληθεί, στην άδεια φαίνεται ένα κατάστημα πχ  50τ.μ. ενώ στο ΠΕΑ 70 τ.μ.. Εκεί φοβάμαι οτι θα δημιουργηθεί το θέμα και δεν θα ήθελα να μπλέκω με ανακλήσεις.

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, ata said:

 

Από τη στιγμή που δεν έχω διαχωριστική επιφάνεια αναγκαστικά κάνω ένα ΠΕΑ. αργότερα όμως που θα πουληθεί, στην άδεια φαίνεται ένα κατάστημα πχ  50τ.μ. ενώ στο ΠΕΑ 70 τ.μ.. Μα αφού έχει στη κατοχή του πχ 50τμ και θα αγοράσει άλλα 20τμ τότε όλα θα συμφωνούν μεταξύ τους ΠΕΑ, άδεια λειτουργίας, συμβόλαιο, εφορία .. όλα θα γράφουν 70τμ ... γιατί να κάνεις ανάκληση ?  Ή κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά ή κάτι δεν περιγράφεις σωστά ... Εκεί φοβάμαι οτι θα δημιουργηθεί το θέμα και δεν θα ήθελα να μπλέκω με ανακλήσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

20τ.μ. είναι το τμήμα του άλλου καταστήματος που εκμεταλλεύεται αυτή τη στιγμή.. Αυτός θα αγοράσει άλλα 80 τ.μ. εκ των οποίων τα 20 τ.μ. τα νοικιάζει ήδη. Άρα αυτός θα αγοράσει ένα κατάστημα 50 τ.μ. και άλλο ένα 80 τ.μ. αλλά εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω ένα κατάστημα 50+20 τ.μ. και άλλο ένα 60 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, jedi.Yannis said:

#panosges
Γκαρσονιέρα 14τ.μ. με 12τ.μ. φάτσα και αμόνωτο πάτωμα VS διαμέρισμα 100τ.μ. me 20τ.μ. φάτσα και πάνω/κάτω άλλα διαμερίσματα (θερμαινόμενα)....πέρα από αυτό το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ βγάζει καταναλώσεις ανά τ.μ.. Μάλλον η γκαρσονιέρα δεν έχει ελπίδα.
Παρόλα αυτά, τσέκαρε τις τιμές που έχεις εισάγει πάλι.
Λάθη όπως: Ένα δεκαδικό λιγότερο, ένα επιπλέον ψηφίο, αλλαγές που κάνει το πρόγραμμα μόνο του αν αντί για "." (τελεία) έχει χρησιμοποιηθεί "," (κόμμα), βγάζουν τρελά αποτελέσματα

Tα τσέκαρα όλα αλλα παλι δεν αλλαζει τίποτα μηπως το ΚΕΝΑΚ δεν ειναι για να υπολογίζει με τοσα λιγα τετραγονικα; (14τμ)

Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, panosges said:

Tα τσέκαρα όλα αλλα παλι δεν αλλαζει τίποτα μηπως το ΚΕΝΑΚ δεν ειναι για να υπολογίζει με τοσα λιγα τετραγονικα; (14τμ)

Δώσε λίγο πoιο αποτέλεσμα είναι αυτό που σε προβληματίζει.. Εννοώ τι αριθμός σου βγαίνει και με τι μονάδα.

56 λεπτά πριν, dib said:

Συνάδελφε για βάλε ενα σκαρίφημα της υπάρχουσας και μελλοντικής κατάστασης για να καταλάβουμε ...

Δεν το έχω αναλάβει ακόμα για να έχω κατόψεις κτλ αλλά επισυνάπτω ένα απλό σχέδιο, ελπίζω να βγαίνει άκρη. Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1) Το τμήμα Α είναι ιδιοκτησίας Α(50τ.μ.) και τα τμήματα Β1(20 τ.μ.) και Β2(60 τ.μ.) είναι ιδιοκτησίας Β.

2) Υπάρχουσα κατάσταση: Υπάρχει κατάστημα που νοικιάζει τους χώρους Α και Β1. Μεταξύ τους δεν υπάρχει διαχωριστική επιφάνεια (τοίχος ή πόρτα) αλλά φαίνεται σαν ενιαίος χώρος (δηλαδή υπάρχει μόνιμο άνοιγμα από το χώρο Α στον χώρο Β1). 

3) Μελλοντική κατάσταση: Ο ενοικιαστής αγοράζει το κατάστημα Α και το κατάστημα Β (τμήμα Β1 και Β2) και τα συνενώνει και φτιάχνει ένα κατάστημα.

 

Εγώ αυτή τη στιγμή χρειάζομαι ένα ΠΕΑ για την ενοικίαση του Α+Β1. Σύντομα όμως θα μου ζητηθεί ΠΕΑ για την πώληση του Α και άλλο ένα ΠΕΑ από άλλο ιδιοκτήτη για την πώληση του Β (Β1 + Β2).

skarifima.jpg

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ... στη παρούσα κατάσταση βγάζεις ΠΕΑ για Α+Β1 !

Στη συνέχεια όταν ο ενοικιαστής αγοράσει το Α+Β(Β1+Β2), οι δύο ιδιοκτήτες (Α+Β) με υπ. δήλωση τους θα ζητήσουν στο σύστημα την ακύρωση του αρχικού ΠΕΑ (Α+Β1) και θα εκδωθεί νέο με το σύνολο των Α+Β

Αν κάποιος συνάδελφος έχει άλλη άποψη ας την καταθέσει.

Link to comment
Share on other sites

Για να πωληθεί όμως το Β πρέπει να παρουσιάσω ΠΕΑ με τα ανάλογα τετραγωνικά (Β1+Β2).. Ενώ εμένα τα τετραγωνικά του Β1 θα είναι στο ΠΕΑ του καταστήματος Α και είναι λογικό γιατί τώρα αν πάω στο Β για αυτοψία δεν θα έχω πρόσβαση στο Β1 τμήμα

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Αν το Β2 είναι ανεξάρτητος χώρος λειτουργικά μπορείς να του κάνεις ΠΕΑ.  Αν το σενάριο ήταν: κατάστημα Α+Β1 και αποθήκη Β2, θα υπήρχε ένα ΠΕΑ για το Α+Β1 και τίποτα για την αποθήκη, και πορεύεσαι με αυτό. Στην ίδια λογική 1 ΠΕΑ για Α+Β1 και 1 ΠΕΑ για Β2. Γιατί να γίνει ΠΕΑ για Β1+Β2 ή Α+Β αν δεν είναι ενιαίοι λειτουργικά χώροι. ΠΕΑ κάνεις στην λειτουργική μονάδα ή σε όλο το κτίσμα.
Τα ιδιοκτησιακά, είναι μόνο για να προσδιορίσεις σε ποιο χώρο κάνεις ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Η ένστασή μου είναι ότι στην αγοραπωλησία ο συμβολαιογράφος κοιτάζει το ΠΕΑ να έχει τα ίδια τ.μ. με την άδεια αλλιώς ζητάει νομιμοποίηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.