Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

On 15/12/2018 at 9:32 ΜΜ, panosges said:

Για  ένα ΠΕΑ ενός διαμερίσματος δεν έχω πρόσβαση στον λέβητα-καυστήρα αλλά και η θέρμανση στην πολυκατοικία δεν  λειτουργοί εδώ και πολλά χρόνια, τι βάζουμε για θέρμανση; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το θεωρητικό ; ή  κάτι άλλο

 

 

Ευχαριστώ

 

Όταν δε λειτουργεί ο κεντρικός λέβητας για χρόνια λόγω οικονομικής ασυμφωνίας (συνηθισμένο φαινόμενο) δε σημαίνει ότι δε βάζουμε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εκτός και αν υπάρχει εμφανής βλάβη (π.χ. λείπει ο καυστήρας, είναι κομμένες οι σωληνώσεις, έχουν αφαιρεθεί τα σώματα) ή υπάρχει απόφαση της πολυκατοικίας για πάγια μη χρήση του λέβητα.

Το θεωρητικό σύστημα χρησιμοποιείται σε περίπτωση μερικής ή ολικής έλλειψης πραγματικού συστήματος θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

On 17/12/2018 at 1:01 ΜΜ, ata said:

Παιδιά μια ερώτηση.. σε ποιες περιπτώσεις θεωρείτε τα συστήματα τοπικά.. 

π.χ. ηλιακός που έχει 2 με 2,5 σωλήνα εξωτερικά για ΖΝΧ μετά μπαίνει κατευθείαν σε λουτρό και από εκεί πάει στην κουζίνα εσωτερικά, θεωρείται τοπικό; Υπάρχει κάπου κάποια κατεύθυνση;

Οι περιπτώσεις που θεωρώ ένα σύστημα ΖΝΧ τοπικό δηλαδή ότι δεν έχει δίκτυο διανομής (αν καταλαβαίνω σωστά) είναι να βρίσκεται εντός της κατοικίας (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, boiler διπλής ενέργειας) ή στο μπαλκόνι. Ο ηλιακός θεωρώ ότι έχει πάντα δίκτυο διανομής δηλαδή ότι παρουσιάζει απώλειες (ανάλογες της μόνωσης των σωληνώσεων μεταφοράς του νερού).

Link to comment
Share on other sites

On 15/12/2018 at 9:32 ΜΜ, panosges said:

Για  ένα ΠΕΑ ενός διαμερίσματος δεν έχω πρόσβαση στον λέβητα-καυστήρα αλλά και η θέρμανση στην πολυκατοικία δεν  λειτουργοί εδώ και πολλά χρόνια, τι βάζουμε για θέρμανση; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το θεωρητικό ; ή  κάτι άλλο

 

 

Ευχαριστώ

 

Θα βαλεις αυτο που χρησιμοποιουν για θερμανση

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά επειδή ξεκίνησε ο πόλεμος με τη συμβολαιογράφο: Υπενθυμίζω ότι έχω την περίπτωση ενός πελάτη που νοικιάζει έναν χώρο έξτρα από τρίτο ιδιοκτήτη και σαν αποτέλεσμα τα τ.μ. του ΠΕΑ δεν συμφωνούν με αυτά της άδειας.. Περισσότερα είχα γράψει σε αυτό το μήνυμα:

 

Η εγκύκλιος που αναφέρει ότι οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν τα τ.μ. του ΠΕΑ είναι αυτή;

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=zRrLeFjuX30%3D&...

Υπάρχει κάπου αλλού πιο ξεκάθαρα; Ένα καίριο ερώτημα που μου έκανε είναι πως θα ταυτοποιηθεί ότι το συγκεκριμένο ΠΕΑ είναι για το συγκεκριμένο ακίνητο και δεν της πήγε ο πωλητής απλά ένα άσχετο ΠΕΑ; Δυστυχώς διεύθυνση δεν υπάρχει πχ για να της έλεγα από εκεί..

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας στο επόμενο ερώτημα.

Θέλω να βγάλω ΠΕΑ για ένα ισόγειο κατάστημα. Στο κατάστημα μέσα υπάρχει εσωτερικό κλιμακοστάσιο (πάνω δεξιά στο σχήμα) που οδηγεί σε ΜΘΧ στο υπόγειο και σε διαμέρισμα στον Α όροφο. Εσωτερικό εννοώ προφανώς ότι δεν έχει τοίχους ή κάτι τέτοιο είναι ενιαίος χώρος με το κατάστημα. Όπως φαίνεται στο υποτυπώδες σκαρίφημα που παραθέτω οι διαχωριστικές επιφάνειες είναι οι δύο τοίχοι στο υπόγειο με τις δύο πορτούλες που οδηγούν σε ΜΘΧ.

Εγώ θα μελετήσω το κατάστημα στο ισόγειο και θα εξετάσω και τον ΜΘΧ με τον οποίο έρχεται σε επαφή στο υπόγειο, ωστόσο με μπερδεύει ένα πράγμα. Τα τετραγωνικά του θερμαινόμενου χώρου που θα δηλώσω. Αν ας πούμε το ισόγειο είναι 10*5=50τμ και το κλιμακοστάσιο μου 10 τμ τότε τη θερμαινόμενη μου επιφάνεια πόσο να την βάλω; Είναι 50; Πρέπει να συμπεριλάβω και το κομμάτι του κλιμακοστασίου στο υπόγειο; Ή ακόμη και στον πρώτο όροφο που οδηγεί στο σπίτι; 

Με έχει μπερδέψει και θα ήθελα πολύ τη βοήθεια σας.

1.thumb.jpg.eecf5098ab8e4bdccbc50279fd535f9f.jpg

Link to comment
Share on other sites

στο κατάστημα προς το κλιμακοστάσιο υπάρχει πόρτα? αν κατάλαβα καλά όχι. Αν δεν υπάρχει είναι και τα 2 κλιμακοστασια Θ/Ζ και όχι ΜΘΧ, συνολο 70τ.μ, αποψη μου.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει διαχωριστική επιφάνεια στο ισόγειο εγώ αναγκαστικά θα το θεωρούσα σαν θερμαινόμενο χώρο, δηλαδή θα έβαζα Θ.Χ. 50 τ.μ. και όγκο του ισογείου + του κλιμακοστασίου υπογείου + κλιμακοστασίου ορόφου. Γενικά μέχρι να βρεις κάποια διαχωριστική επιφάνεια δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, θεωρείται ενιαίος χώρος που αναγκαστικά θερμαίνεται.

Βέβαια τα 10 αυτά τ.μ. δεν θα τα υπολόγιζα στα ΖΝΧ και στο νωπό αέρα θα τα έβαζα με χρήση βοηθητικού χώρου, διαδρόμων, κτλ και όχι με χρήση κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, ata said:

Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει διαχωριστική επιφάνεια στο ισόγειο εγώ αναγκαστικά θα το θεωρούσα σαν θερμαινόμενο χώρο,  και όγκο του ισογείου + του κλιμακοστασίου υπογείου + κλιμακοστασίου ορόφου. Γενικά μέχρι να βρεις κάποια διαχωριστική επιφάνεια δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, θεωρείται ενιαίος χώρος που αναγκαστικά θερμαίνεται.

 

συμφωνω απλά διαφωνω στα τ.μ της Θ/ζ. Αποψη μου, μπορει να κάνω και λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Το είχα συναντήσει παλιότερα.. με συζήτηση που είχα με πολιτικό μηχανικό μου είχε πει τα τ.μ. του κλιμακοστασίου μετράνε μια φορά.. Το συνδύασα με το γεγονός ότι σοτυς υπολογισμούς του ΠΕΑ λαμβάνεται ο όγκος και όχι τα τ.μ. οπότε κατέληξα στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.. Εννοείται ότι μπορεί να κάνω και λάθος, για κάθε τέτοια περίπτωση θα ρωτούσα ένα πολιτικό μηχανικό να μου πει αν μετράνε τα τ.μ. σε κάθε όροφο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.