Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

δεν μετράνε μία φορά , αλλά σε κάθε όροφο στον σ.δομησης. Νομιζω μόνο του δωματος δεν μετράνε.

Στο εσωτερικό ανοικτο πατάρι θα τα έβαζες?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα την περίπτωση.. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα έβαζα. Αν ήταν με τον παλιό ΓΟΚ σε περιπτώσεις που δεν μέτραγαν στον ΣΔ (είχε κάποιες προδιαγραφές) και θα έδινε (αν χρειάζονταν) βεβαίωση νομιμότητας ένας πολιτικός μηχανικός δεν θα τα έβαζα..

Είσαι σίγουρος για το κλιμακοστάσιο; Νομίζω παίζει ρόλο αν είναι εσωτερικό..

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και ομολογώ ότι δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω με τα τμ. Για το ότι ανήκει στην ΘΖ εφόσον δεν υπάρχει διαχωριστική επιφάνεια δεν το συζητάμε ότι ισχύει. 

Link to comment
Share on other sites

Ένας πολιτικός μηχανικός θα σου απαντήσει άμεσα σε αυτό το θέμα.. Μαζευτήκαμε όλοι οι Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι για αυτό δεν βγάζουμε άκρη!

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, Fade2Black said:

Εγώ θα μελετήσω το κατάστημα στο ισόγειο και θα εξετάσω και τον ΜΘΧ με τον οποίο έρχεται σε επαφή στο υπόγειο, ωστόσο με μπερδεύει ένα πράγμα. Τα τετραγωνικά του θερμαινόμενου χώρου που θα δηλώσω. Αν ας πούμε το ισόγειο είναι 10*5=50τμ και το κλιμακοστάσιο μου 10 τμ τότε τη θερμαινόμενη μου επιφάνεια πόσο να την βάλω; Είναι 50; Πρέπει να συμπεριλάβω και το κομμάτι του κλιμακοστασίου στο υπόγειο; Ή ακόμη και στον πρώτο όροφο που οδηγεί στο σπίτι;

Στο ισόγειο η θΖ είναι όλη η επιφάνεια του (συμπεριλαμβανομένου του εσωτ. κλιμακοστασίου) και σ' αυτή θα πρέπει να προσθέσεις τα τμ του εσωτ. κλιμακοστασίου του υπογείου και του Α' ορόφου, αφού επικοινωνούν μεταξύ τους, συνεπώς, π.χ. 50 + 10 (υπογείου) + 10 (Α΄ορόφου) = 70τμ

Η συνολική επιφάνεια θα είναι 70 + τμ υπογείου (MΘX).

Στο υπόγειο δείχνεις 2 χώρους και υποθέτω οτι ο μεγάλος χώρος ανήκει στις λειτουργικές ανάγκες του ισόγεοου καταστήματος, ενω ο μικρός χώρος ανήκει (σαν αποθήκη) στο Α' όροφο.

Σ' αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει να περιγράψεις και τον ΜΘΧ του υπογείου (του καταστήματος) με τις 2 διαχωριστικές επιφάνειες και τις πόρτες.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σε μη θερμομονωμένη οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη προστέθηκαν 8 cm πετροβάμβακα (Εξοικονομώ). Παλιά είχα U 3.7 από πίνακες.. Πλέον μπορώ να πάρω Rneo = 1/3.7 + 0,08/0,037 (όπου 0.037 το λ του πετροβάμβακα) για το U της οροφής? Είναι σωστό σαν σκέψη; 

Αναλυτικά φοβάμαι να το υπολογίσω γιατί έχει ένα υλικό που έβαζαν τότε ('76) σαν γυψοσανίδα  και δεν μπορώ να μετρήσω ακριβώς πάχος και ούτε να διαπιστώσω ακριβώς το υλικό και το λ του..

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Διαμέρισμα πολυκατοκίας για ενοικίαση airbnb,  τι χρήση κτιρίου είναι? πολυκατοικία? Δεν νομίζω ξενώνες.

Επίσης, εάν ένα διαμέρισμα καλύπτεται πλήρως με A/C https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/omnia-eco αυτού του τύπου, τι κατηγορία αυτοματισμών θα βάζατε για θέρμανση και ψύξη??

Edited by iks
Link to comment
Share on other sites

@ataΝαι μπορείς να το πας όπως το σκέφτεσαι. Αν ήξερες από πριν να πας χωρίς πίνακες θα ξεκίναγες με R1 σε R1+λ τώρα. Αφού πήγες με πίνακες και R2 τώρα έχεις R2+λ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.