Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Καλησπερα,

Σιγουρα εχει απαντηθει αλλα δεν μπορω να το εντοπισω. 

Μου ζητήθηκε πεα σε ενα δωμα (διαμερισμα ταράτσας), που νοικιαστηκε σαν επαγγελματική εδρα εταιρίας παροχής υπηρεσιών.

Ως τι το βαζω στη χρηση; Διαμέρισμα ή γραφειο για παραδειγμα; 

Link to comment
Share on other sites

On 29/6/2018 at 10:05 ΠΜ, lamproud said:

Καλημέρα,

Κάνω επιθεώρηση σε διαμέρισμα που έχει ατομική θέρμανση με λέβητα πετρελαίου. Το διαμέρισμα διαθέτει και καινούριο κλιματιστικό υψηλής απόδοσης. Θεωρείται ότι το κλιματιστικό πρέπει να ληφθεί υπόψη στα συστήματα θέρμανσης ή όχι και άρα να θεωρηθεί εφεδρικό σύστημα?

Φυσικα αν ειναι inverter. Η θερμική ζώνη του κτιρίου ειναi καλύπτεται και από τα δυο συστήματα. Yπαρχει ανάλογο κελί στο Π.Ε.Α.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει το ΠΕΑ ενός διαμερίσματος ενεργειακής κατηγορίας Γ και αδυνατώ να το ανεβάσω σε κατηγορία Β με τα σενάρια εξοικονόμησης ενέργειας. Το διαμέρισμα έχει ήδη ηλιακό θερμοσίφωνα οπότε σαν σενάριο έχω βάλει αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση οριζόντιων αδιαφανών δομικών στοιχείων και αλλαγή καυστήρα πετρελαίου σε φυσικού αερίου. Όλα μαζί και παραμένει κατηγορίας Γ. Κάποια πρόταση γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Edited by Mint
Link to comment
Share on other sites

Ευχαρίστως να το ανεβάσω. Μία ερώτηση μόνο πρώτα που ίσως λύνει το θέμα πιο εύκολα: Σε όσα πιστοποιητικά έχει τύχει να κάνω, είχα φροντίσει να ανεβαίνει η ενεργειακή κατάταξη τουλάχιστον με το ένα απο τα 2-3 σενάρια εξοικονόμησης. Δε θυμάμαι εάν αυτή είναι κάποια απαίτηση του ΚΕΝΑΚ ή απλά προτείνεται. Ψάχνοντας σήμερα, δεν έχω εντοπίσει την παράγραφο που το αναφέρει.

Edited by Mint
Link to comment
Share on other sites

Εικαζω πως εαν προσθεσεις στα σεναρια εξοικονομησης ενεργειας την αντικατασταση του λεβητα απο αντλια θερμοτητας θα ανεβεις κατηγορια.Δοκιμασε το και πες μας...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα ... επειδή μου τυχαίνει πρώτη φορά καμπύλο τμήμα τοίχου θέλω τα φώτα σας !

Να υπολογίσω το προσανατολισμό (γ) ως συνισταμένη των 2 κάθετων τμημάτων (βγαίνει 700) ή να σπάσω το τοίχο στη μέση και να προσθέσω μισό στο κάθετο τμήμα (250)  και το άλλο μισό στο οριζόντιο (1150) ?

Link to comment
Share on other sites

Εαν ημουν στη θεση σου θα εσπαγα τον τοιχο σε κομματια.Μαλιστα οσο περισσοτερα τα κομματια τοσο πιο κοντα θα ειναι και το αποτελεσμα στην πραγματικοτητα.

Με αυτο τον τροπο θα προεκυπτε για καθε κομματι κι ενα τοξο, του οποιου την χορδη θα χρησιμοποιουσα για να βρω το προσανατολισμο.

Edited by bobzavras
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.