Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Μπορείς να μετρήσεις τις διαστάσεις του λέβητα (μήκος πλάτος ύψος)  και να κάνεις μια αναζήτηση στο ίντερνετ για παρόμοιους λέβητες τι ισχύ έχουν και να βάλεις στο περίπου τα kw ...

Ούτως η άλλως η ισχύς του λέβητα δεν παίζει ρόλο στους υπολογισμούς 

Μόνο η υπερδιαστασιολογηση παίζει ρόλο που εκεί προσεγγιστικά μπορείς να βρεις μια άκρη 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

έχω να κάνω ΠΕΑ για κτήριο με οικ. αδεια του 2011, που σημαίνει ότι έχει μελέτη ΚΕΝΑΚ. Πρέπει να βάλω κανονικά θερμογέφυρες κλπ; Αν ναι, πρέπει να βρω τη μελέτη ΚΕΝΑΚ για να βάλω τα ίδια υποθέτω, σωστά;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Είμαι νεος ελ. επαγ.  Πολ. μηχανικός, εδω και μια βδομαδα έχω ανοίξει τα βιβλία μου στην εφορία και έχω αρχίσει σιγα σιγα να κυνηγάω δουλίτσες. Επειδή βλεπω οτι υπάρχει αρκετή δουλίτσα στα ΕΠΑ, αποφάσισα να ασχοληθώ και με αυτα, απλα επειδή είμαι λιγο στα τυφλά μηπως θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει λιγο? Αρχικά, πέρα απο το ΤΕΕκενακ, χρειάζομαι αλλο λογισμικό η ειναι αρκετό για να κανω τη δουλεια μου? Δεύτερον, υπάρχει κάποιος οδηγός να με κατατοπίσει, κάποιο εφαρμοσμενο παράδειγμα, και τι να δώσω ιδιαίτερη προσοχή?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ'τών προτέρων. 

Edited by GregarGR
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μου ζητήθηκε έκδοση ΠΕΑ για προκάτ κτίσματα τύπου ISOBOX. Δεν θα γίνει ούτε μίσθωση ούτε πώληση το θέλουν για ενεργειακή αποτίμηση και σε συνδυασμό με κάποια σενάρια να δούνε τι μπορούν να γλιτώσουν από καταναλώσεις. Όμως αν θυμάμαι καλά ο ΚΕΝΑΚ εξαιρεί τέτοια κτίσματα από την απαίτηση έκδοσης ΠΕΑ. Θα μπορούσε να βγει όμως ΠΕΑ με κανονικό Α/Π με αιτιολογία την ενεργειακή αποτίμηση μέσω buildingcert; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μου ζητήθηκε κι εμένα ΠΕΑ για μία προκάτ κατοικία η οποία χτίστηκε αυθαίρετα το 1982. Τοίχοι και οροφή είναι από ελενίτ κι όλα αυτά πάνω σε βάση από τσιμέντο. Τι U να βάλω στην τοιχοποιία? δεν έχω ιδέα....μία σκέψη είναι να βάλω τιμή 2,20 (όπως για μπατική οπτοπλινθοδομή χωρίς μόνωση)

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, Roukat said:

Μα δε γνωρίζω από τι υλικά αποτελείται...ούτε έχω δει ποτέ πώς κατασκευάζεται κάτι τέτοιο....

ΤΟΤΕΕ-1 σελ. 57

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις κτηρίων χωρίς καμία πρόνοια θερμομονωτικής προστασίας ή με μερική ή πλημμελή θερμομονωτική προστασία , στο έργο του ενεργειακού επιθεωρητή μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ο πίνακας 3.5 (3.5α. και 3.5β.), στον οποίο καταγράφονται τυπικές τιμές του συντελεστή θερμοπερατότητας U των αδιαφανών δομικών στοιχείων.
Ο ενεργειακός επιθεωρητής, κατά τον έλεγχο, έχει δύο δυνατότητες:
- είτε να θεωρήσει αυτές τις τιμές του πίνακα 3.5. (3.5α. και 3.5β.)
- είτε να υπολογίσει ο ίδιος τους συντελεστές σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αναθεωρημένος.....

Μετά από τους πίνακες αναφέρει:
Όταν ένα δομικό στοιχείο δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα 3.5. (3.5α. ή 3.5β.), ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να επιλέξει την τιμή της πλησιέστερης προς αυτό διατομής του πίνακα.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.