Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Κάνω ΜΕΑ για 2 κατοικίες που θα ανεγερθούν με την ίδια οικοδομική άδεια σε οικόπεδο και είναι πανομοιότυπες μεταξύ τους (η μια είναι mirror της άλλης). Οι 2 κατοικίες είναι εντελώς ανεξάρτητες, δεν ακουμπούν η μια την άλλη και δεν έχουν κοινά η/μ συστήματα.

Τα τεύχη τεχνικών περιγραφών και υπολογισμών πες μπορώ να τα ενώσω σε 1 pdf, με τα xml τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις? 2 ή 1 (με 2 ζώνες-κατοικίες) xml? Εμένα μου φαίνεται 2 πως είναι το σωστό. Γενικά "ανεβαίνει" κάπου το xml? Σόρυ αν έχει συζητηθεί κάπου αυτό δεν το βρίσκω και είναι η 1η ΜΕΑ.

καλή βδομάδα και ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Έχω την περίπτωση ΠΕΑ με 4 θερμοπομπούς για θέρμανση των 2ΚW o καθένας. Ο βαθμός απόδοσης για θέρμανση είναι 1? Βαθμό απόδοσης δικτύου διανόμης 1 και τερματικά βάση του τύπου nem,t σελ.131?Με αυτά τα στοιχεία, η κατηγορία βγαίνει πολυ βαθύ Η. Είναι σωστός ο συλλογισμός?Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό μου φαίνεται σαν αποτέλεσμα, συνήθως οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες επιβαρύνουν πολύ τις καταναλώσεις. Για τον β.α. λογικά = 1 εκτός αν υπάρχει εμφανής φθορά. Για τους β.α. των τερματικών σωστά τα γράφεις.

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, persepolis88 said:

Thanks @dibγια ακόμα μια φορά.

Αυτό με το πεα δεν το κατάλαβα αλλά μάλλον εκ παραδρομής 

Αυτό με το ΠΕΑ (που είναι λάθος), κατα λάθος το έγραψα γιατί έφτιαχνα ένα εκείνη τη στιγμή 😀

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

On 27/6/2021 at 7:43 ΜΜ, akis73 said:

Λογικό μου φαίνεται σαν αποτέλεσμα, συνήθως οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες επιβαρύνουν πολύ τις καταναλώσεις. Για τον β.α. λογικά = 1 εκτός αν υπάρχει εμφανής φθορά. Για τους β.α. των τερματικών σωστά τα γράφεις.

ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 4/4/2016 at 10:00 ΠΜ, panos-vicious said:

@naper26

Δεν ξέρω για ποιο λόγο φαίνεται να μην επηρεάζεται η κατανάλωση του ΚΑ, ενώ αλλάζει η εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύς των βοηθητικών συστημάτων σου. Εγώ σου ανέφερα το τι λέει η ΤΟΤΕΕ. Η οποία, στην 4.4.1. ενότητα, λέει επιπλέον ότι: <<Για τις τερµατικές µονάδες ανεµιστήρα στοιχείου (fancoil) του κτηρίου αναφοράς, η ισχύς των ανεµιστήρων λαµβάνεται ίση µε του εξεταζόµενου κτηρίου>>.

Αν για παράδειγμα, είσαι στην Α ή Β κλιματική ζώνη, έχεις κατοικία και κατηγορία αυτοματισμών Γ (όπως και το ΚΑ), τότε για την περίοδο θέρμανσης (166 [ημέρες], 18 [ώρες λειτουργίας/ημέρα]), έχεις από τον πίν. 4.15. 50% ποσοστό χρόνου λειτουργίας, δηλαδή 18*166*0,5 = 1.494 [ώρες λειτουργίας], και από τον πίνακα 5.7. συντελεστή διόρθωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των βοηθητικών συστημάτων, fBAC,el = 1.

 

@tetris

Υποθέτω πως δεν μιλάμε για τίποτα ψυγείο-βιτρίνα, αλλά για ψυκτικό θάλαμο. Αν είναι έτσι, τότε κι ας είναι <10% της επιφάνειας, είναι μ.θ.χ. Ένας ψυκτικός θάλαμος, είναι το απόλυτο παράδειγμα μ.θ.χ. και μάλιστα με θερμομονωμένα τα "δομικά" του στοιχεία. Δεν είναι σαν μια μη θερμαινόμενη μικρή αποθήκη εντός θερμικής ζώνης. Εδώ έχουμε ένα χώρο εξ ορισμού ψυχόμενο. Τον οποίο μάλιστα, θα μπορούσες να τον θεωρήσεις σαν ενιαίο με αυτόν του υπογείου. Κι αν όλο αυτό το σύνολο, ακουμπά και σε άλλη/ες θερμική/ες ζώνη/ες ή σε άλλον μ.θ.χ. ο οποίος ακουμπά σε άλλη/ες θερμική/ες ζώνη/ες, τότε θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις τις διαχωριστικές επιφάνειες, κάνοντας χρήση της απλοποιητικής παραδοχής U/2 κλπ.

Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω την δεύτερη θερμική ζώνη, που αναφέρει ο bstoch.

Εάν είναι για ψυγείο βιτρίνα, μπορείς να ρίξεις και εδώ μια ματιά. Έχω ήδη παραγγείλει και εγώ και περιμένω και ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων, να τα δω όλα από κοντά για να τα αξιολογήσω την απόδοσή τους.
 

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα ,

Εχει τύχει σε κάποιον ΠΕΑ που αφορά ινστιτούτο αισθητικής

(αισθητική προσώπου και σώματος και υπηρεσίες νυχιών) να μου πει τι χρήση θα το δηλώσω? 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, νομίζω έχει ξανασυζητηθεί εδώ μέσα αν και πολύ παλιότερα, προσωπικά θα έβαζα 'κομμωτήριο'.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.