Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Επειδή ο όγκος των ΒΧ είναι <10% του εστιατορίου το θεώρησα μια θερμική ζώνη.

Τώρα τα στοιχεία των ΒΧ οροφές, τοίχοι, ανοίγματα υπολογίζονται και αυτά στο κέλυφος, σωστά; 

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, Skrats said:

Η οριζόντια σκίαση σε εμπόδιο με μηδενική απόσταση πως υπολογίζεται;

Προφανώς έχεις πλήρη σκίαση οπότε = 0

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σε μια τοιχοποιία με σκίαση σε μηδενική απόσταση η οποία όμως δεν φτάνει μέχρι την οροφή θα έκανες στάθμιση με βάση το ύψος; Δλδ σκίαση για το h1 και μηδενική σκίαση για το h2 (h1*0+h2*1)/(h1+h2) ?

Link to comment
Share on other sites

Στο παράδειγμα που παραθέτεις έχεις στην 2η περίπτωση ελεύθερο ορίζοντα; Γίνεται όπως το λες όμως αν το ύψος των απέναντι εμποδίων δεν μεταβάλλεται δραστικά τότε θα δεις ότι δεν προκύπτουν μεγάλες διαφορές.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έσω κολλητό κτίριο έως Η1 και μετά έως Η1+Η2 ελεύθερο ορίζοντα.

 

Καλησπέρα!

Για την ονομαστική ισχύ του λέβητα λαμβάνουμε το min ή το max από το P ή από το Q που φαίνεται στα χαρακτηριστικά του?

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι να πάρεις την απόδοση του καυστήρα, από το φύλλο ελέγχου του καυστηρατζή, που εξαρτάται από το μπεκ που έχει εγκατεστημένο.

Αν δεν υπάρχει φύλλο ελέγχου (κακώς).... κάνεις ότι σε φωτίσει ο αναστάς!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τότε ng1 = 1 όμως κάνε ένα τσεκάρισμα αν υπολογίζεις σωστά τους επιμέρους συντελεστές (πχ επιφάνεια Α, Um) κλπ γιατί εκεί συνήθως γίνονται λάθη, ειδικά στο τι παίρνεις για επιφάνεια Α.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.