Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

εάν έχω τοίχο μπαζωμένο σε όλη την επιφάνειά του, τον θεωρώ προς Φυσικό Έδαφος ;; Πάντως τα χαρακτηριστικά του μπαζώματος προφανώς δεν είναι ίδια με του Φυσικού Εδάφους...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' εμέ το μπαζωμένο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά (κατα παραδοχή) με το φυσικό έδαφος  ... εξάλλου όλο το αποτέλεσμα της κατηγοριοποίησης κτηρίων

βασίζεται σε παραδοχές (κατά 90%) :smile:

 

Απο την άλλη, αν η επιτροπή σύνταξης των ΤΟΤΕΕ  ήθελαν να προσδώσουν μεγαλύτερη πιστότητα στα αποτελέσματα της βαθμονόμσης κτηρίων (εδω γελάμε  :smile:), οι κατηγορίες υλικών με τα U στους πίνακες 3.4 της ΤΟΤΕΕ 1 θα έπρεπε να ήταν περισσότερες .... ποιάς τ' αυγό και κούρεφτο !!! (που λέει παραπανω ο αξιολογος συνάδελφος panos_vicious !)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πάμε δια της εις άτοπον απαγωγής

-Σε αέρα δεν είναι,

-Σε (κατά παραδοχή) μθχ δεν είναι (αφού δεν υπάρχει οροφή)

-Άρα, σε επαφή με έδαφος. Έτσι κι αλλιώς, σε 10-15 χρόνια η επίχωση θα έχει συμπυκνωθεί με φυσικό τρόπο. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Σε ισογεία ιδιοκτησία η οποία βρίσκεται άνωθεν υπογείας ιδιοκτησίας και λεβητοστασίου σε κάποιο τμήμα, δηλαδή, η κάτω πλάκα αυτής βρίσκεται κατά κάποιο τμήμα άνωθεν υπογείας ιδιοκτησίας (=Θ.Χ.) και το υπόλοιπο τμήμα άνωθεν λεβητοστασίου (=Μ.Θ.Χ.). Η υπογεία ιδιοκτησία βρίσκεται στον κατώτερο όροφο και σύμφωνα με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1 θα λαμβάνουμε ως ύψος από την κάτω επιφάνεια της πλακός δαπέδου μέχρι την άνω επιφάνεια της πλακός οροφής (=πλάκα δαπέδου για Ισόγειο). Για την ισογεία ιδιοκτησία λαμβάνουμε ως ύψος από την άνω επιφάνεια της πλακός δαπέδου έως την άνω επιφάνεια της πλακός οροφής, ως ιδιοκτησία ενδιαμέσου ορόφου. Ώστε κατά τη σύμβαση αυτή, δεν περιλαμβάνεται η πλάκα δαπέδου της ισογείας ιδιοκτησίας στο ολικό ύψος αυτής. Εν ολίγοις όλες οι παράπλευρες επιφάνειες θεωρούνται με το ολικό ύψος ενδιαμέσου ορόφου αλλά εμφανίζεται και το τμήμα της πλάκας μόνο στους υπολογισμούς μεταδόσεως θερμότητος από το δάπεδο. Μήπως πρέπει οι παράπλευρες επιφάνειες άνωθεν Μ.Θ.Χ. να έχουν ολικό ύψος περιλαμβανομένης και της πλακός δαπέδου και αυτό να ισχύει μόνο για το τμήμα που βρίσκεται άνωθεν Μ.Θ.Χ. ; 

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Για το τμήμα του ισογείου (ενδιάμεση θερμαινόμενη ιδιοκτησία) που βρίσκεται πάνω από την υποκείμενη θερμαινόμενη υπόγεια ιδιοκτησία, το συνολικό του ύψος για τον υπολογισμό του θερμαινόμενου όγκου, των περιμετρικών αδιαφανών επιφανειών και των σκιάσεων, είναι ίσο με την διαφορά: άνω ίνα πλάκας οροφής ισογείου - άνω ίνα πλάκας δαπέδου ισογείου.

Για το τμήμα που βρίσκεται επάνω από τον υποκείμενο, υπόγειο επίσης, μ.θ.χ. (λεβητοστάσιο) το αντίστοιχο ύψος είναι ίσο με την διαφορά: άνω ίνα πλάκας οροφής ισογείου - κάτω πλευρά τελικής επιφάνειας (μονωμένης ή μη) πλάκας οροφής μ.θ.χ.

 

Σαν μπούσουλα έχω το συνημμένο από την σελίδα 17 της ΔΚ-3 της ύλης των σεμιναρίων. Τώρα το αν υπάρχει π.χ. θερμομόνωση κάτω από την πλάκα δαπέδου του θερμαινόμενου υπογείου, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

post-22627-0-94726800-1438124749_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, 

 

Μου ζήτησαν την έκδοση ΠΕΑ για μεταβίβαση κατοικίας. Σύμφωνα με το Άρθρο 12 του Ν4122/2013 δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για μεταβιβάσεις. Ισχύει αυτό ή έχει αλλάξει κάτι και μου διαφεύγει; 

Link to comment
Share on other sites

Σου παραθέτω το συγκεκριμένο κείμενο (αντιγραφή από ΔΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)

 

ΑΡΘΡΟΝ-12

'Εκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)

1. Η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική:

α) μετά την ολοκλήρωση κατασκευής νέου κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, με την επιφύλαξη της παρ.4,

β) μετά την ολοκλήρωση ριζικής ανακαίνισης κτιρίου ή κτιριακής μονάδας,

"γ) κατά την πώληση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας μέχρι την ενεργοποίηση της Ταυτότητας του Κτιρίου, κατά τις διατάξεις του Ν-3843/10 στην οποία περιλαμβάνεται υποχρεωτικώς τo ΠΕΑ και ο χρόνος ισχύος αυτού.

δ) κατά την μίσθωση σε νέο ενοικιαστή κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, μέχρι την ενεργοποίηση της Ταυτότητας του Κτιρίου κατά τις διατάξεις του Ν-3843/10 στην οποία περιλαμβάνεται υποχρεωτικώς το ΠΕΑ και ο χρόνος ισχύος αυτού".

 ..........

 

1. Δεν καταλαβαίνω από πού συμπέρανες ότι δεν ισχύει η έκδοση ΠΕΑ

2. Αν είσαι ΕΕ (κατόπιν εξετάσεων) θα έπρεπε να το γνωρίζεις ήδη, διότι αποτελεί βασικό στοιχείο της ισχύουσας νομοθεσίας (και των ερωτήσεων των εξετάσεων) :confused:

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από νέα κτίρια ή ριζική ανακαίνιση, ΠΕΑ χρειάζεται όταν >.

Δηλαδή αν γίνεται μεταβίβαση με δωρεά, διαθήκη ή γονική παροχή, δεν πέφτει χρήμα και ΔΕΝ θέλει ΠΕΑ.

Αν γίνεται μεταβίβαση με αγορά τότε θέλει ΠΕΑ.

Νομικός δεν είμαι και δεν κατέχω τις ορολογίες καλά αλλά αυτό είναι το νόημα.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.