Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Δηλαδή πραγματικά είναι κατάστημα και νοείται ως κτίριο-κλειστή κατασκευή του 4122;

Σα ΜΘΧ το ακούω. Επίσης δεν έχει ανοίγματα και έχει μόνο τα ρολά;

 Είναι καλοκαιρινό μπαρ, σε ιδιόκτητο χώρο, με Ο.Α. 

 

Το νοικιάζει και λειτουργεί κανονικά σαν επιχείρηση 3-4 μήνες. Μόλις πέσει ο ήλιος κλείνει 

Μόνο ρολά, χωρίς τζάμια, ούτε πόρτα δεν έχει και εκεί ρολό.

post-2352-0-85367400-1519831399_thumb.jpg

Edited by Mara
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ανεβάσουμε και σκαριφήματα(κατόψεις,όψεις) στο buildingcert υποχρεωτικά?Και με α/α αμοιβών τι παίζει,πρέπει να βγάλουμε α/α από το σύστημα αμοιβών ΤΕΕ υποχρεωτικά??   (Δεν έχω εκδώσει ξανά πιστοποιητικό,γιαυτό και οι ερωτήσεις πρωτάρη!)

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα.

Έχω την εξής απορία:

Σύμφωνα με τον πίνακα 3.7/ΤΟΤΕΕ-1 για το εξεταζόμενο κτίριο υπολογίζουμε το U κατά περίπτωση και στη συνέχεια εάν υπάρχει θερμομονωτική προστασία προσθέτουμε 0,2W/m2K για τον υπολογισμό των θερμογεφυρών.

Στο παλαιό πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ 1.29 υπήρχε επιλογή "Θερμομόνωση των κατακορύφων δομικών στοιχείων" το οποίο όταν το επέλεγες σου προσμετρούσε αυτόματα το επιπλέον U για τις θερμογέφυρες (τότε ήταν 0,1W/m2K).

 

Η απορία μου είναι τώρα στο νέο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ 1.31 στο οποίο δεν υπάρχει η επιλογή αυτή θα προσθέτουμε χειροκίνητα στις τιμές U το επιπλέον 0,2W/m2K;;;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ανεβάσουμε και σκαριφήματα(κατόψεις,όψεις) στο buildingcert υποχρεωτικά?Και με α/α αμοιβών τι παίζει,πρέπει να βγάλουμε α/α από το σύστημα αμοιβών ΤΕΕ υποχρεωτικά??   (Δεν έχω εκδώσει ξανά πιστοποιητικό,γιαυτό και οι ερωτήσεις πρωτάρη!)

 

Ναι συνάδελφε. Υποχρεωτικά με ότι οδηγίες έχει το buildingcert ("διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες").

Εμβαδομέτρηση ανά όροφο, διαστάσεις, εμπόδια (αν δε φαίνονται σε τοπογραφικά).

Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με βαθμό απόδοσης επίτοιχου αερίου με ενεργειακή σήμανση σύμφωνα με 811/2013, παραθέτω υπολογισμούς για να μου πείτε αν είμαι σωστός:

 

-Θέρμανση = 1,11 Χ (0,92+0,03)

 

-ΖΝΧ = 1,11 Χ (0,84+0,03)

Product Information - VUW INT III 236_5-3 A.pdf

Link to comment
Share on other sites

Σελίδα 67 ΤΟΤΕΕ 1 στο 4.2.2.5 λέει ότι στοιχεία σε επαφή με όμορα κτίρια τόσο κατά τη μελέτη ενεργειακής απόδοσης (έλεγχος θερμομονωτικής επάρκειας; ) όσο και στην ενεργειακή επιθεώρηση λαμβάνονται ως αδιαβατικά. Στην σελίδα 50 της ΤΟΤΕΕ 2 για τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας λέει ότι στοιχεία σε επαφή με όμορα κτίρια λαμβάνονται με συντελεστή 0,5. Τι από τα δύο ισχύει; 

Edited by tasosi
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Επειδή είμαι νέος Εν.Επιθεωρητής θα ήθελα να επιβεβαιώσω το εξής για το λογισμικό ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.

 

- Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας η προσάυξηση του U αδιαφανών λογω θερμογεφυρών εισάγεται από εμάς δλδ. Εάν η τυπική τιμή είναι π.χ. 0.85 (μπατική δικέλυφη επιχρισμένη) εμείς θα εισάγουμε 1.05. Δλδ οι θερμογέφυρες δεν υπολοζίζονται αυτόματα από το λογισμικό.

 

Σωστά?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ένα ερώτημα:

Παλαιά κατοικία (1976) έχει δίρριχτη  αμόνωτη πλάκα από μπετόν με επικάλυψη κεραμίδι κολυβητά τοποθετημενο (με λάσπη). Στον υποκείμενο όροφο, υπάρχει αμόνωτη γυψοσανίδα που διαχωρίζει τον όροφο από την κεκλιμμένη πλάκα μπετόν και ο χώρος μέσα είναι μη βατός, εξάλλου μιλάμε για έναν χώρο 70εκ ύψους.

1. Ως συντελεστή θερμοπερατότητας για την αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης βλέπω τον U=3.70 για "οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη" από πιν 3.5.β ΤΟΤΕΕ1, τί λέτε?

2. Σκέφτομαι την μόνωση είτε στην δίρριχτη πλάκα μπετόν ειτε επάνω στην οριζόντια γυψοσανίδα. (Ας ξεχωρίσουμε τα ερωτήματα που θα είναι τεχνικά και άσχετα με το εξοικονομώ..).

α. Εάν μονώσω στην δίρριχτη πλάκα μπετόν , επειδή η στέγη έχει κλίση <30ο για τον υπολογισμό του U της θα την αντιμετωπίσω ως οριζόντια επιφάνεια οροφής βάσει της 2.1.5 σελ 48811 ΤΟΤΕΕ2.Και κατά τα γνωστά υπολογίζω U=1/Ri +Ra +Σ d/λ. Αλλά σαν εμβαδό στο xml θα δηλώσω το κεκλιμμένο εμβαδόν . Σωστά?

β. Εάν μονώσω επάνω από την οριζόντια γυψοσανίδα, υπολογίζω το U=1/ Ri + Ra + Rδ + Ru + Σ d/λ, πάλι από 2.1.5 σελ 48810 ΤΟΤΕΕ2

Τα Ri,  Ra κατά τα γνωστά από πιν 2α,2β ΤΟΤΕΕ2 , το Rδ θα είναι ισο με μηδεν εάν δεν έχω διάκενο αέρα στις στρώσεις της οριζόντιας οροφής, και το Ru από πιν 4 σελ 48852 ΤΟΤΕΕ2, όπου επειδή δεν περιγράφει περίπτωση ακριβώς σαν την δική μου (κεκλιμμένη μπετονένια πλάκα με κεραμίδι) σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω Ru = 0.30 ως το πλησιέστερο ?Τί λέτε ? ευχαριστώ.

post-72619-0-74733500-1519987967_thumb.jpg

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.