Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους

Πρακτορείο ΟΠΑΠ τι χρήση του βάζουμε ; 

Κατάστημα σκεφτόμουν, υπάρχει κάποια άλλη σκέψη ;

Link to comment
Share on other sites

Κατάστημα είχα βάλει και εγώ σε ανάλογη περίπτωση..

 

Παιδιά σε μονοκατοικίες τις εξώπορτες που συνήθως έχουν κάποια διακοσμητικά τζάμια ή κάποιες μεταλλικές πόρτες με διακοσμητικά μέρη από γυαλί  αμμοβολή πως τις αντιμετωπίζετε;

 

Επίσης γιατί μετά το patch Μαρτίου στους ΜΘΧ μου ζητάει οπωσδήποτε διαφανή στοιχεία; Βγάζει errors εννοώ.. Απεγκατέστησα και έβαλα το παλιό και λειτουργεί κανονικά!

Edited by ata
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλημερα σας σε ενα καταστημα που πηγα για ΠΕΑ είναι  θεοστραβο, δεν βγαζω ακρη με τους τοιχους που εχει, εχω πάρει βεβαια εξωτερικες διαστάσεις του χωρου και εσωτερικες, κουφωματα , υψος κλπ ,μπορώ να κάνω μια κατοψη κοντα στην πραγματικότητα,(η οποία διαφερει πολύ και απο την άδεια) αλλα δεν θα ειναι ολοσωστη, οπότε του προτεινα να βαλει εναν τοπογραφο να αποτυπωσει τις στραβομαρες και μετά να μπορώ να κανω μια σωστη κάτοψη, σας εχει τυχει αναλογη περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Μονοκατοικία με οικοδομική άδεια του 1996 αναφέρει την ύπαρξη μελέτης θερμομόνωσης. Στην πράξη δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου μόνωση θερμοπροσόψεων ή μόνωση σε δομικά στοιχεία του κτιρίου. Εάν κατά την έκδοση ΠΕΑ υπολογιστεί η ύπαρξη θερμομόνωσης τότε το κτίριο εμπίπτει στη κατηγορία Γ και απορρίπτεται από το Εξοικονομώ. Εάν δεν υπολογιστεί όπως δηλαδή είναι και η πράγματκή κατάσταση τότε είναι Δ. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό;;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου συνάδελφε.

Διάβασε προσεκτικά τις σελ 48660-48661 της ΤΟΤΕΕ1. Η αμφισβήτηση κατατεθειμένης μελέτης θερμομόνωσης - δυστυχώς - δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Πώς κρίνεις ότι δεν έχει εφαρμοστεί μελέτη θερμομόνωσης?

Link to comment
Share on other sites

Γεαι σας ξυλοσομπα ως μοναδικο μεσο θερμανσης πως  αντιμετωπίζεται , σαν μοναδα παραγωγης αλλου τυπου? και στο δίκτυο διανομης, στην αποδοση του τι αποδοση βάζεται, θεωρειται η σομπα τοπικη μοναδα?

Link to comment
Share on other sites

Ανοικτές εστίες καύσης , βιομάζα. Ισχύς 0 kW. Βαθμός απόδοσης 0.50. Θα έβαζα ότι ζεσταίνει 30μ2 της θερμικής ζώνης, για τα τυχόν υπόλοιπα μ2, το θεωρητικό σύστημα θέρμανσης. Σελίδα 48714 ΤΟΤΕΕ1. Προφανώς αναφέρομαι σε ξυλόσομπα αγνώστου κατασκευαστή.

Δίκτυο διανομής με β.α.=1, τοπικό σύστημα.

Εάν ακολουθήσεις την γνώμη μου και για τα υπόλοιπα μ2 της θ.ζ. βάλεις το θεωρητικό σύστημα, στους μήνες αλλά και στον β.α. του δικτύου διανομής και των τερματικών θα βάλεις σταθμισμένους συντελεστές που θα προκύψουν από τα τετραγωνικά που καλύπτουν τα δύο συστήματα (υφιστάμενη ξυλόσομπα και θεωρητικό σύστημα).

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ και κατι ακόμη τα 30μ2 που λες πως τα δηλώνω θα πρεπει να κανω μια θερμικη ζωνη 30μ2(θερμανση με σομπα)  και μια με τα 17 μ2 (θερμανση με θεωρητικο) , η το δηλώνω στο μηνιαιο ποσοστο κάλυψης βάζωντας οτι το μεγαλύτερο ποσοστο της θερμανσης του  χωρου μου καλύπτεται απο την σομπά ? 

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι κατάλαβα η θ.ζ. σου έχει εμβαδον 47 τ.μ. (30+17)

Άρα στην ξυλόσομπα 30/47=0,64 στους μήνες,  και 17/47=0,36 στους μηνες του θεωρητικού. Σύνολο των δύο ίσο με 1.

Ομοίως,  με αυτούς τους συντελεστές θα βρεις τον σταθμισμένο β.α. για τις τερματικές. Η σόμπα έχει β.α. τερματικών 0,89 (πίν 4.12 άμεσης απόδοσης σε εξωτ.τοίχο για θ=70-90) και το θεωρητικό έχει β.α. τερματικών 0,94. Άρα 0,64*0,89 + 0,36*0,94=0.908.

Για το δ.δ. : και το θεωρητικό και η σόμπα έχουν β.α.=1, άρα τελικώς β.α.=1,  με ισχύ 0kW.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.