Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

(Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα)

Σε αυθαίρετο που έχει υπαχθεί στο νόμο 4495/2017 θα γίνουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και με κάλεσαν να κάνω τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Το ερώτημά μου είναι σχετικά με την αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή. Οφείλω να ακολουθήσω τον οδηγό του προγράμματος Εξοικονομώ 2 όσον αφορά τον υπολογισμό της αμοιβής, δηλαδή ταβάνι 310€ με ΦΠΑ για μονοκατοικία?

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις κάποιο οδηγό ή ταβάνι αμοιβών. Μπορείς να διαπραγματευτείς καλύτερες αμοιβές (από τις εξαιρετικά χαμηλές που κυκλοφορούν) όμως, καθώς επιδοτούνται μέχρι κάποιο βαθμό (έχεις το ταβάνι της επιδότησης του 4459/2017, για το σύνολο αμοιβές - επεμβάσεις)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

Για την εκδοση ενός ενεργειακού πιστοποιητικού μου έδωσαν το φυλλο ελεγχου του λεβητα με ημερομηνια συντήρησης 10/6/2017. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ή οχι? Επειδη έχει περάσει 1 χρόνος.

Ευχαριστώ 

Edited by janus
Link to comment
Share on other sites

On 21/6/2018 at 12:00 ΜΜ, shodan said:

Καλησπερα,

μπορει καποιος να μου πει τι θα κανω στην περιπτωση που ο ιδιοκτητης Α μου ζητησει ΠΕΑ για την ιδιοκτησια του?

το καταστημα λειτουργει ηδη, και θα συναψει νεο συμβολαιο ενοικιασης, οπου χρησιμοποιει και τους 2 χωρους (2 ιδιοκτησιες) ως εναν ενιαιο χωρο.

Θα κανω ΠΕΑ 1 ενιαιο για Α+Β με Ε=50τμ.

wtf.jpg

μπορει καποιος να μου πει αν απαιτειται στο buildingcert να συμπληρωσω και τους 2 σαν ιδιοκτητες? 

γιατι απλα ο αλλος(οχι ο πελατης, ο αλλος ιδιοκτητης) δεν "γουσταρει" να μου δωσει τα στοιχεια του να τα καταχωρησω στο buildingcert στη καρτελα ιδιοκτητες!!

Link to comment
Share on other sites

Σε κτίριο που λειτουργεί ως ενοικιαζόμενα δωμάτια (μόνο για καλοκαίρι) σαν χρήση κτιρίου τι θα θεωρούσατε?? ο προβληματισμός μου οφείλεται στο γεγονός ότι αν το θεωρήσω ¨ξενώνας θερινής περιόδου¨ δεν λαμβάνονται υπόψιν οι καταναλώσεις για ΖΝΧ...Για παράδειγμα αν το θεωρήσω το κτίριο σαν πολυκατοικία λαμβάνεται υπόψιν το ΖΝΧ αλλά όχι ο φωτισμός. Τι θεωρείτε πιο σωστό να λάβω σαν χρήση του κτιρίου??

Link to comment
Share on other sites

#shodan
Γενικά το ΠΕΑ αφορά το κτίσμα και όχι τα πρόσωπα. Τα στοιχεία των ιδιοκτητών είναι για επικοινωνία.
Επίσης ΠΕΑ κάνεις για κτίριο (κατά τον ορισμό του ΚΕΝΑΚ) και όχι για ιδιοκτησία. Ακόμα και αν το πουλήσουν το ακίνητο, το όνομα ιδιοκτήτη δεν θα αλλάξει, οπότε ουσιαστικά δεν χρειάζονται όλοι οι ιδιοκτήτες.

Δεν το νοικιάζουν όμως και οι δύο το χώρο τους; Ούτε στο taxisnet θα δώσει τα στοιχεία του; Τα στοιχεία πάντως τα έχει και ο ενοικιαστής από το παλιό συμβόλαιο ενοικίασης. Τυπικά η πολιτεία παίρνει τα δεδομένα από την μία πλατφόρμα και τα συμπληρώνει στην άλλη. Απλά γίνεται χειροκίνητα από σένα.

#athtsak
Υποθέτω ότι κάνεις ΠΕΑ για air-bnb που το νοικιάζουν το καλοκαίρι. Σαν διαμέρισμα το παίρνεις, γιατί μπορεί να λειτουργήσει όλο το χρόνο ή να το νοικιάσουν σε χειμερινούς τουρίστες. Αν έχεις όντως συγκεκριμένη επιχείρηση που δουλεύει καλοκαίρι, τότε το πας ξενώνα.

 

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΕΑ δεν αφορά air-bnb, αλλά τις κλασικές περιπτώσεις κτιρίων σε νησιά που αποτελούνται από διαμερίσματα. Οπότε αν κατάλαβα καλά το θεωρώ ξενώνα δλδ λαμβάνω υπόψιν καταναλώσεις για μηχανικό αερισμό - φωτισμό αλλά όχι για ζνχ?

Link to comment
Share on other sites

Σε ΠΕΑ που αφορά ολοκληρο κτιριο (ισογεια οικία σε εκτος σχεδίου) , στη πρωτη σελιδα του ΠΕΑ δεν φαίνεται πουθενά οτι αυτό αφορά ολοκληρο κτιριο απλα στο πεδιο που συμπληρωνεται ο τιτλος της κτιριακής μονάδας by default εμφανιζεται "---------" ακόμα και αν μπει μια περιγραφή. Αυτό είναι το σωστό ή πρέπει κάνω κάτι άλλο.Εχω τσεκαρισμένη την επιλογή ολόκληρο κτίριο στο bcert.Μου κάνει εντύπωση που δεν φαίνεται πουθενά στο έντυπο ότι το ΠΕΑ αφορά ολόκληρο κτίριο ενώ στη παλια φόρμα ήταν ευδιάκριτο.Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ηθελα να εκφρασω την εξης απορία μιας και δεν εχω πολυ εμπειρια στα ενεργειακα πιστοποιητικα. Προσπαθώ να κάνω μερικά ενεργειακά πιστοποιητικά, για διαμερίσματα, τα οποία ως συστηματα θερμανσης εχουν θερμοσυσσωρευτες και αλλα ηλεκτρικά μέσα με αποτέλεσμα να έχω ισχυς συστηματων θερμανσης απο 3,5-10 kw. Σε αυτες τις περιπτώσεις μου βγάζει συνολική ετήσια κατανάλωση τεράστια (600-800Kwh/m2). Ειναι λογικά τα νούμερα αυτά; Σε ενα τελευταίο πιστοποιητικό που επιχείρησα για συστημα θερμανσης 4 kw σε υπογειο γωνιακο διαμέρισμα πίσω όψης μου βγάζει κατανάλωση 1200kw/m2. Μηπως γνωρίζεται τι μπορεί να πηγαίνει λάθος; ( Υ.Γ. σε περιπτωσεις με συστήματα θερμανσης όπως λέβητες ΦΑ η καταναλώσεις βγαίνουν σ λογικά πλαίσια (150-220 kw/m2).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι λάθος. Αν έχεις θερμοσυσσωρευτές σε όλα τα δωμάτια θα πρέπει να επιλέξεις κατηγορία αυτοματισμού στην θέρμανση Β. Αυτό θα στο "ρίξει" κατά τι.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.