Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Επίσης Idal έχει να κάνει με το ότι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με το τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα (εξόρυξη λιγνίτη) είναι πολύ "ζημιογώνα'' για το περιβάλλον και αντίστοιχα μεγάλος είναι ο συντελεστής επιβάρυνσης που λαμβάνει σε σύγκριση με άλλα συστήματα ενέργειας.Οι καταναλώσεις που αναφέρεις δεν είναι λάθος με βάση τον υπολογισμό που γίνεται κατά ΚΕΝΑΚ

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, themoiko said:

Σε ΠΕΑ που αφορά ολοκληρο κτιριο (ισογεια οικία σε εκτος σχεδίου) , στη πρωτη σελιδα του ΠΕΑ δεν φαίνεται πουθενά οτι αυτό αφορά ολοκληρο κτιριο απλα στο πεδιο που συμπληρωνεται ο τιτλος της κτιριακής μονάδας by default εμφανιζεται "---------" ακόμα και αν μπει μια περιγραφή. Αυτό είναι το σωστό ή πρέπει κάνω κάτι άλλο.Εχω τσεκαρισμένη την επιλογή ολόκληρο κτίριο στο bcert.Μου κάνει εντύπωση που δεν φαίνεται πουθενά στο έντυπο ότι το ΠΕΑ αφορά ολόκληρο κτίριο ενώ στη παλια φόρμα ήταν ευδιάκριτο.Ευχαριστώ

Κάποιος συνάδερφος για το παραπάνω?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, themoiko said:

Σε ΠΕΑ που αφορά ολοκληρο κτιριο (ισογεια οικία σε εκτος σχεδίου) , στη πρωτη σελιδα του ΠΕΑ δεν φαίνεται πουθενά οτι αυτό αφορά ολοκληρο κτιριο απλα στο πεδιο που συμπληρωνεται ο τιτλος της κτιριακής μονάδας by default εμφανιζεται "---------" ακόμα και αν μπει μια περιγραφή.

Αφού είναι ολοκληρη ισόγεια κατοικία επιλέγεις --> ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχω επιλεγμένο το ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ και έτσι είναι και μελετημένο το ΠΕΑ. Στη περίπτωση δλδ που το ΠΕΑ αφορά ολόκληρη πολυκατοικία τότε στο έντυπο θα εμφανίζεται ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ και στο πεδίο της κτιριακής μονάδας   '''----------'' . Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν φαίνεται ξεκάθαρα στο έντυπο ότι αφορά ολόκληρο κτίριο, όπως ήταν στη παλία φόρμα. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ... όταν επιλέγεται ολ΄πκλητο το κτήριο (ανεξλαρτητα τη χρήση) έτσι εμφανίζεται ...

Η κτηριακή μονάδα συμπληρώνεται στις περιπτώσεις που εξετάζουμε μεμονωμένο χώρου κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Επίσης θα ήθελα να κάνω ακόμα μια ερώτηση. Στην ΤΟΤΕΕ λεεί ότι σε διαμέρισμα χωρίς σύστημα θέρμανσης, χρησιμοποιείται θεωρητικό σύστημα ηλεκτρικής θέρμανσης με βαθμό απόδοσης 100% και στα βοηθητικά συστήματα βάζουμε 0w/m2 (κατανάλωση). Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Τι ισχυς συστήματος θέρμανσης (ηλεκτρικού) συνηθίζεται να βάζουμε κατα την επίλυση του προγράμματος; Όπως και στη ψύξη ; ( στην ψύξη βάση τοτεε λεει να βάζουμε μέσο εποχιακό συντελεστή απόδοσης SEER=1,7).

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

On 6/7/2018 at 6:55 ΜΜ, ldal said:

Τι ισχυς συστήματος θέρμανσης (ηλεκτρικού) συνηθίζεται να βάζουμε κατα την επίλυση του προγράμματος;  Για θερμική ισχύ (στο θεωρητικό) βάζουμε = 0 (αν κατάλαβα σωστά την ερώτηση)Όπως και στη ψύξη ; ( στην ψύξη βάση τοτεε λεει να βάζουμε μέσο εποχιακό συντελεστή απόδοσης SEER=1,7).

 

Η χρήση κόκκινου χρώματος δεν επιτρέπεται στις δημοσιεύσεις των μελών (εξαιρούνται μόνο οι παρατηρήσεις της συντονιστικής ομάδας). Η δημοσίευση σου μορφοποιήθηκε καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής 

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.